reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jako ciekawostka, odnośnie różnych alergii - mam problemy po jajkach "przemysłowych" - ewidentnie objawy alergii, ale nie mam alergii na białko jajka... Co zabawne, jajka od "normalnych" kur mogę jeść... W zależności od tego, co jedzą...
Konsultowałam z alergologiem - i potwierdza, że najprawdopodobniej mam alergię na jakiś składnik kurzej karmy, który do jajek przechodzi... (tak samo jak kiedyś w kobiecym mleku znaleziono składnik mydła antybakteryjnego...)
Więc pewnie do mięsa też...
Mama mi kiedyś opowiadała, że gdzieś w okolicy kury karmili między innymi mączką rybną, i mięso w czasie pieczenia pachnialo jak ryba.... Ale to było ze 30 lat temu...

Mnie w dzieciństwie tez uczulały jajka sklepowe, a od babci, która miała swoje kurki już nie[emoji2] ale nie wiem czy te jajka od babci są super zdrowe bo kury mają swoje „dziwactwa” [emoji23] oprócz zwykłej karmy która dostają upodobały sobie uwaga [emoji33]salceson (przez długi czas podbierały psu, który był fanem i sobie upodobały) no i babcia już ze trzy lata musi im salceson dodatkowo kupować bo inaczej jest dramat [emoji23]

reklama
Zaczynam zastanawiać się nad torba do szpitala :) tzn torbę już mam i koszule do karmienia, ale myślę już nad pozostałymi rzeczami .... Przejrzałam rzeczy i wyszło, że wszystko co kupilam oprócz dwóch body i polspiochow jest na 62 [emoji16] więc kupiłam jeden pajacyk bo uznałam, że Lence będzie wygodnie
Screenshot_2018-04-27-14-35-37.png

Załączniki

• Screenshot_2018-04-27-14-35-37.png
    Screenshot_2018-04-27-14-35-37.png
    75,8 KB · Wyświetleń: 236
Dzień dobry Babeczki...! Wysyłam wam trochę słońca i cytryn ! :)
IMG_3823.JPG
IMG_3826.JPG
IMG_3811.JPG

Oliwka czytałam wczoraj o wizycie :( nie mogę przestać myślec... ale wierze tez ze przy szybkiej reakcji wszystko się wyprostuje . Ściskam Cię mocno! [emoji173]️

Załączniki

• IMG_3823.JPG
    IMG_3823.JPG
    349 KB · Wyświetleń: 261
  • IMG_3826.JPG
    IMG_3826.JPG
    533 KB · Wyświetleń: 264
  • IMG_3811.JPG
    IMG_3811.JPG
    685,4 KB · Wyświetleń: 266
Dziewczyny, nie wiem czy temat już był czy nie ale macie dla maluszków ochraniacze do łóżeczka??? Bo zastanawiam się i myślę że to ciut zbędne... I teraz sama już nie wiem... Organizer jak najbardziej ale czy ten ochraniacz hmm???

Ja nie mam nic przy corce mialam wszystko łącznie z baldachimem syndromu pierwszego dziecka [emoji23]
Po miesiącu wszystko ściągnięte bi nuz mnie denerwowało nie praktyczne było wiec teraz nie mam nic tylko posciel

Trzymam kciuki daj znać co Ci się udało załatwić [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]
Dziewczyny udalo sie. Jutro jade na echo serca na 12.30 ! Ten lekarz od usg kazal dzwonic do siebie i informowac. Wlasnie z nim rozmawialam bo sam zadzwonil zapytac czy sie udalo. Oby do jutra

Hej ja już po wizycie w szpitalu. Dobrze zrobilam ze pojechałam na konsultacje bo okazalo sie ze skierowanie do szpitala jest zbędne... Fakt glowka nisko szyjka sie skrocila ale nic zlego sie nie dzieje... Wystarczy magnez, luteina i lezenie także jestem juz spokojna bo cala noc przez to nie spalam.
Wazne ze małemu nic nie jest i ciągle jest aktywny.
To super! Tez tak wlasnie myslalam. Teraz lez i wypoczywaj!

Dziewczyny przepraszam ze tylko o sobie....oczywiscie ciesze sie ze wizyty macie udane i dzieciaczki zdrowe. Oby tak dalej niech rosna maluszki nasze kochanane.

Takze 9 karowa na isuline. Jezeli dzis uda mi sie do 15 isc i przepisac skierowanie na nfz to jutro Agatowa. Akurat od 14 przyjmuje lekarz co bylam u niego na poczatku ciazy,sam polecal tego od usg . mam karte wiec wejde przed pacjentkami i go porosze powiem co i jak i moze sie uda a jak nie to dopiero 7 maja agatowo ( w pon.przepisze u siebie skierowanie. Prywatnie 490 a terminy pozniej niz na nfz) a na Bielanski 7-8 mam jechac i mnie przyjma. Dzwonilam go tego gina ze mam problem i on przedstawil sytuacje kolegom i mam prosto tam jechac bez zapisu. Najgorszy weekend majowy ale trudno dam rade.

@oliwka_11 trzymaj się i bądź dobrej myśli, najważniejsze, że wykryte już teraz i można podjąć jakieś działania, na pewno lekarze pomogą, trzymam kciuki aby udało się szybko skonsultować jutro..

reklama
Kiedyś w 1 ciąży już przed samym porodem poprosiłam o przepuszczenie mnie w Carrefour i to na kasie pierwszeństwa. Tych epitetów i mądrości, których wtedy wysłuchałam nawet nie będę przytaczać. Już chyba serio lepiej postać... Po za tym dziś byłam tak rozdrazniona, że bałam się że jak mi ktoś coś powie to wybuchnę i mnie ochrona wyprowadzi ze sklepu.
Tez tak czasem mam, ze boje sie ze wybuchne jak sie ktos odezwie[emoji53]

Do góry