reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jako ciekawostka, odnośnie różnych alergii - mam problemy po jajkach "przemysłowych" - ewidentnie objawy alergii, ale nie mam alergii na białko jajka... Co zabawne, jajka od "normalnych" kur mogę jeść... W zależności od tego, co jedzą...
Konsultowałam z alergologiem - i potwierdza, że najprawdopodobniej mam alergię na jakiś składnik kurzej karmy, który do jajek przechodzi... (tak samo jak kiedyś w kobiecym mleku znaleziono składnik mydła antybakteryjnego...)
Więc pewnie do mięsa też...
Mama mi kiedyś opowiadała, że gdzieś w okolicy kury karmili między innymi mączką rybną, i mięso w czasie pieczenia pachnialo jak ryba.... Ale to było ze 30 lat temu...

Mnie w dzieciństwie tez uczulały jajka sklepowe, a od babci, która miała swoje kurki już nie[emoji2] ale nie wiem czy te jajka od babci są super zdrowe bo kury mają swoje „dziwactwa” [emoji23] oprócz zwykłej karmy która dostają upodobały sobie uwaga [emoji33]salceson (przez długi czas podbierały psu, który był fanem i sobie upodobały) no i babcia już ze trzy lata musi im salceson dodatkowo kupować bo inaczej jest dramat [emoji23]

reklama
Zaczynam zastanawiać się nad torba do szpitala :) tzn torbę już mam i koszule do karmienia, ale myślę już nad pozostałymi rzeczami .... Przejrzałam rzeczy i wyszło, że wszystko co kupilam oprócz dwóch body i polspiochow jest na 62 [emoji16] więc kupiłam jeden pajacyk bo uznałam, że Lence będzie wygodnie
Screenshot_2018-04-27-14-35-37.png

Załączniki

• Screenshot_2018-04-27-14-35-37.png
    Screenshot_2018-04-27-14-35-37.png
    75,8 KB · Wyświetleń: 231
Dzień dobry Babeczki...! Wysyłam wam trochę słońca i cytryn ! :)
IMG_3823.JPG
IMG_3826.JPG
IMG_3811.JPG

Oliwka czytałam wczoraj o wizycie :( nie mogę przestać myślec... ale wierze tez ze przy szybkiej reakcji wszystko się wyprostuje . Ściskam Cię mocno! [emoji173]️

Załączniki

• IMG_3823.JPG
    IMG_3823.JPG
    349 KB · Wyświetleń: 256
  • IMG_3826.JPG
    IMG_3826.JPG
    533 KB · Wyświetleń: 257
  • IMG_3811.JPG
    IMG_3811.JPG
    685,4 KB · Wyświetleń: 260
Dziewczyny, nie wiem czy temat już był czy nie ale macie dla maluszków ochraniacze do łóżeczka??? Bo zastanawiam się i myślę że to ciut zbędne... I teraz sama już nie wiem... Organizer jak najbardziej ale czy ten ochraniacz hmm???

Ja nie mam nic przy corce mialam wszystko łącznie z baldachimem syndromu pierwszego dziecka [emoji23]
Po miesiącu wszystko ściągnięte bi nuz mnie denerwowało nie praktyczne było wiec teraz nie mam nic tylko posciel

Trzymam kciuki daj znać co Ci się udało załatwić [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]
Dziewczyny udalo sie. Jutro jade na echo serca na 12.30 ! Ten lekarz od usg kazal dzwonic do siebie i informowac. Wlasnie z nim rozmawialam bo sam zadzwonil zapytac czy sie udalo. Oby do jutra

Hej ja już po wizycie w szpitalu. Dobrze zrobilam ze pojechałam na konsultacje bo okazalo sie ze skierowanie do szpitala jest zbędne... Fakt glowka nisko szyjka sie skrocila ale nic zlego sie nie dzieje... Wystarczy magnez, luteina i lezenie także jestem juz spokojna bo cala noc przez to nie spalam.
Wazne ze małemu nic nie jest i ciągle jest aktywny.
To super! Tez tak wlasnie myslalam. Teraz lez i wypoczywaj!

Dziewczyny przepraszam ze tylko o sobie....oczywiscie ciesze sie ze wizyty macie udane i dzieciaczki zdrowe. Oby tak dalej niech rosna maluszki nasze kochanane.

Takze 9 karowa na isuline. Jezeli dzis uda mi sie do 15 isc i przepisac skierowanie na nfz to jutro Agatowa. Akurat od 14 przyjmuje lekarz co bylam u niego na poczatku ciazy,sam polecal tego od usg . mam karte wiec wejde przed pacjentkami i go porosze powiem co i jak i moze sie uda a jak nie to dopiero 7 maja agatowo ( w pon.przepisze u siebie skierowanie. Prywatnie 490 a terminy pozniej niz na nfz) a na Bielanski 7-8 mam jechac i mnie przyjma. Dzwonilam go tego gina ze mam problem i on przedstawil sytuacje kolegom i mam prosto tam jechac bez zapisu. Najgorszy weekend majowy ale trudno dam rade.

@oliwka_11 trzymaj się i bądź dobrej myśli, najważniejsze, że wykryte już teraz i można podjąć jakieś działania, na pewno lekarze pomogą, trzymam kciuki aby udało się szybko skonsultować jutro..

reklama
Kiedyś w 1 ciąży już przed samym porodem poprosiłam o przepuszczenie mnie w Carrefour i to na kasie pierwszeństwa. Tych epitetów i mądrości, których wtedy wysłuchałam nawet nie będę przytaczać. Już chyba serio lepiej postać... Po za tym dziś byłam tak rozdrazniona, że bałam się że jak mi ktoś coś powie to wybuchnę i mnie ochrona wyprowadzi ze sklepu.
Tez tak czasem mam, ze boje sie ze wybuchne jak sie ktos odezwie[emoji53]

Do góry