Sprightly88
Fanka BB :)
Jako ciekawostka, odnośnie różnych alergii - mam problemy po jajkach "przemysłowych" - ewidentnie objawy alergii, ale nie mam alergii na białko jajka... Co zabawne, jajka od "normalnych" kur mogę jeść... W zależności od tego, co jedzą...
Konsultowałam z alergologiem - i potwierdza, że najprawdopodobniej mam alergię na jakiś składnik kurzej karmy, który do jajek przechodzi... (tak samo jak kiedyś w kobiecym mleku znaleziono składnik mydła antybakteryjnego...)
Więc pewnie do mięsa też...
Mama mi kiedyś opowiadała, że gdzieś w okolicy kury karmili między innymi mączką rybną, i mięso w czasie pieczenia pachnialo jak ryba.... Ale to było ze 30 lat temu...
Mnie w dzieciństwie tez uczulały jajka sklepowe, a od babci, która miała swoje kurki już nie[emoji2] ale nie wiem czy te jajka od babci są super zdrowe bo kury mają swoje „dziwactwa” [emoji23] oprócz zwykłej karmy która dostają upodobały sobie uwaga [emoji33]salceson (przez długi czas podbierały psu, który był fanem i sobie upodobały) no i babcia już ze trzy lata musi im salceson dodatkowo kupować bo inaczej jest dramat [emoji23]