reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak leżałam z plamieniami, to też miałam "chrapaczkę" na sali... Zasypiałam w słuchawkach, inaczej nie było szans... [emoji15]

A tak w ogóle, to cześć dziewczyny :)
Ja dla odmiany nie śpię od prawie 2h, tylko z O się zagadalam... Miałam znowu popier... sny, i musiałam się wygadać itd.... [emoji15]
Miałam wczoraj też taki chory sen, że była u nas była laska M i siedzieli koło siebie i on oparł głowę o jej ramię i nie wytrzymałam i ją delikatnie mówiąc wyprosilam a M stwierdził że powinnam ja przeprosić bo inaczej wyjdzie no i wyszedł ...

reklama
Kochana ja to na poczatku nie moglam sie naspac. Dopieto po jakims czasie zaczelam normalnie wstaeac, a nir w poludnie( mowie o pierwszej ciazy, bo druga to juz inna bajka[emoji6]).
No ale pewnie inaczej jest jak sie do pracy cidziennie wstaealo o tej samej porze.
Na początku w szpitalu przesypiałam pół dnia, ale to były poczatkowe dni - wcześniej zawsze mega niewyspana itd, ale po kilku dniach już zaczęłam spać normalnie...
Teraz często prześpię się chwilę w ciągu dnia, ale to pomiędzy 0,5 a 1,5h, w nocy śpię zwykle 6h, czasem mniej, bo nim zasnę, itd, a jednak pobudka o 5 ;)

Witam!
Oliwka ... mojej corce w7 miesiacu zdiagnozowali hipotrofie , wczesniej tez byla 2 tygmniejsza ciagle. umieralam ze strachu jak lekarz stwierdzil,ze nie rosnie , szukal chorob i problemow....masakra! Mowili,ze w 40 tyg najwyzej 1.5 kg bedzie ... Oblozyli mnie integratorami, witaminami bo nie widzieli powodu takiej sytuacji i mala urodzila sie2700 w 38 tyg , od urodzenia jest drobniutka i tyle ! Widac taka jej uroda ... Ty tez drobniutka jestes a do tego tyle masz "atrakcji "ciazowych , ze Filipek pewnie przez to drobinka, ogarniesz cukrzyce i zobaczysz ,ze sie polepszy , maly podrosnie , wody sie zmniejsza a z serduszkiem jeszcze moze byc cos drobnego , badzmy wszyscy dobrej mysli... Teraz do dziela, musisz byc silna i opanowac sytuacje!

Jak leżałam z plamieniami, to też miałam "chrapaczkę" na sali... Zasypiałam w słuchawkach, inaczej nie było szans... [emoji15]

A tak w ogóle, to cześć dziewczyny :)
Ja dla odmiany nie śpię od prawie 2h, tylko z O się zagadalam... Miałam znowu popier... sny, i musiałam się wygadać itd.... [emoji15]
Ja tez ostatnio budze sie i zasnac nie moge... kurcze niedlugo zechcemy spac a mozliwosci zabraknie ...

Jestem na chorobowym od końca listopada, a nadal wstaję o 5...
Jem z O śniadanie, itd.
Na którą M pracuje?
Wychodzi o 5:10 tak mniej więcej a pracę zaczyna o 6:30 ale ja tam się nie orientuję dokładnie bo oni mają te zjazdy i w ogóle.
To tylko sen i pamiętaj sen to odwrotność :)
U mnie się sprawdziło z tą odwrotnością, przynajmniej jeśli chodzi o młodego i mojego lekarza, M też się śniło że urodziła się dziewczynka.

Zastanawiam się czy nie wyprac dziś ciuszkow i całej reszty. Tylko nie wiem w jakiej temperaturze i jak to posegregować żeby nic nie pofarbowało bo nie mam tych chusteczek do prania. Chyba że się przejdę do biedry i kupię bo ktoś mówił, że tam są. A kocyki pierzecie osobno czy z ciuszkami? Nie wiem czy wyprać też pościel. Czy w ogóle jest sens. Nie wiem w czym małego kłaść do spania.
Ubranka mam od przyjaciółki, w różnych kolorach, i mówiła, że nic nie farbuje. Prała zwykle w 40 stopniach, chyba, że coś było bardzo brudne, to czasem w 60 (np za przeproszeniem białe body ubrudzone kupą)
Pranie nowych ubranek ma na celu usunięcie "brudu sklepowego", jakiś środków którymi mogły być "zabezpieczone", żeby ładnie wyglądały na wieszakiu, czy cokolwiek (swoją bieliznę itd nowe też piorę ;) miałam już wysypkę po ubraniu nowego biustonosza...)
Wiec myślę, że 40 stopni starczy - zwłaszcza, że potem i tak wszystko będzie prasowane, więc o "odkażenie" chyba nie ma sensu się bać ;)
Planuję prac wszystko razem, chyba, że coś jest nowe i ma kolor, który sugeruje, że może farbować (czerwony, granatowy, itd) - nie powinno, ale nowe rzeczy w pierwszym praniu czasem puszczają jeszcze barwnik - jak to jest parę rzeczy, to może ręcznie przepłukac przed praniem i zobaczyć, czy nie puszcza, chyba, że i tak nie zmieścisz ubranek na raz, to pewnie podział kolorystyczny ma sens ;)

reklama
Do góry