reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja myślę, że z dwójką maluchów to i alarm może nie pomóc, no chyba, żeby nosić te tabletki w kieszonce na sercu... Jak pod razu nie wezmę, bo jedno dziecko przy piersi, a drugiemu trzeba bajki czytać, to na pewno potem zapomnę. Na szczęście są jeszcze plastry, tyle że droższe.

Ahhh
Moxe nie bedzue Tak zle [emoji23]

Pod pewnymi względami wypoczynek dobrze ci zrobi, i mam nie tylko nogę na myśli... [emoji15]
A jeśli chodzi o kostkę, to od lipca mogę podrzucić bardzo fajny zestaw ćwiczeń na stawy skokowe (większość ogranicza się do stania na palcach, tylko w różnych pozycjach, ale potrzeba jedno "urządzenie" - taką skośną deseczkę, którą O zrobił w kilka minut skręcając 4 małe kawałki deski, może być jeszcze drugi "przyrząd" który robi się samodzielnie, i jeszcze dzieciaki będą miały frajdę i świetne ćwiczenie, które na dobre im wyjdzie ;) )
Bardzo ważne, żebyś ćwiczyła później (bo w ciąży lepiej odpuścić) stawy skokowe, zwłaszcza ten - niestabilność (czy jakąkolwiek dysfunkcja) w stawie skokowym przełoży się na kolano, co w wypadku kolana po operacji może być kieodkie....
Tylko ja nie mogę za wiele na palcach stawać. Liste zakazów mam spora ale chętnie zobaczę bo co by się dało to bym skorzystała.

Bardzo źle spałam brzunio się stawial burza do tego a jak zasypialam to jakieś koszmary mi się śniły [emoji33]

Mi sie snilo ze maz mnie zdradzil[emoji33][emoji33][emoji106]skad taki sen [emoji85][emoji85]

Po sniadaniu bol okolice pepka masakra okropny wzuelam 1000 parac I lezalam I liczylam ze przejdzie a w myslach kurde jaki nr do poridowki i dzwonic do meza
Na szczescie przezzlo ale pierwszy raz taki pepkowy brrrrr klujacy

Ubralismy sie udziemy po buleczki

Czekam na wiesci z wizyty

Ja za 2tyg 8 msc yupiiiii
IMG_2343.JPG

Załączniki

• IMG_2343.JPG
    IMG_2343.JPG
    227,3 KB · Wyświetleń: 294
reklama
Tylko ja nie mogę za wiele na palcach stawać. Liste zakazów mam spora ale chętnie zobaczę bo co by się dało to bym skorzystała.
Niestety lista zakazów po operacjach kolana często jest długa :(
Choć po jakimś czasie i oczywiście bardzo stopniowo, w odpowiedniej kolejności itd niektóre zakazy da się odrobinę naginać.. ;)
(na liście zakazów często są rzeczy, które pod pewnymi warunkami można - np ja miałam po operacji "zakaz pływania żabką" itd, żebym mogła to zrobić musiałam znaleźć "zastępstwo" dla więzadła bocznego, które niby jest, ale jakby go nie było, bo w ogóle nie pełniło swojej funkcji, a kolano miało zdecydowanie za dużo kierunków zginania..)
Czasem mięśnie mogą przejąć dodatkowo inne funkcje, więzadła da się funkcjonalnie do pewnego stopnia zastąpić mięśniami, bez łąkotki itd też można żyć itd [emoji6]

Do góry