reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Heja! Melduję się juz z Warszawy :( Wczasy się udały :)
Co do antykoncepcji to u Nas tylko i wyłącznie prezerwatywy. Przez 6 lat zdawały egzamin, potem zaszłam w 1 cyklu starań. Probowałam też tabsów niestety fatalnie reagowałam. Mialam też zastrzyki, też źle reagowałam. Co do spirali to moja kolezanka która mamą zostanie w listopadzie wpadła ze spiralą :D Są w mocnym szoku, bo mają już jednego malucha, a teraz na glowie trochę wydatków. No ale poradzą sobie :)
Każda z Nas najlepiej zna swój organizm i wybierze coś dla siebie :)
Jutro idę na glukozę i aż się boję co to będzie....
Dobranoc :)
Super, że urlop udany [emoji106]
No i kciuki za glukozę [emoji110]

reklama
U nas jeśli o zabezpieczenie chodzi to w grę wchodzą tylko gumki.. Nie mogę nic co wiąże się z hormonami, antykoncepcja hormonalna u mnie wiąże się zatorem.. Ale M to nie przeszkadza :)
U nas z gumkami był tylko problem z zakupem - tak naprawdę tylko durex XL, które ciężko było kupić [emoji15] (przynajmniej nim zaczęliśmy starania, może od tego czasu są jakieś postępy ;))

Hoho do reszty daaaaaleko.. Do samego lipca będę na kartonach.. M wyjeżdża w środę na dwa mc może wpadnie na jakiś weekend tylko a tak to przyleci przed porodem, niestety ale tam już go tak gonią terminy że sam jest pospinany - nie dziwie mu się.. Najważniejsze będę miała - kuchnia do końca kwietnia, agd jutro, łazienka w sumie ma wszystko prócz umywalki (nie wiemy jaka półka pod umywalkę :D - wybredni) salon też będzie w rozwypce do końca czerwca
.. Także no..

Wkurzam się trochę ale on też już nie może dłużej tu być.. Jakoś to będzie :)
Dacie radę [emoji106]
Najważniejsza będzie kuchnia i łazienka, a resztę da się przeżyć ;)

A tu nasze tulipanki[emoji3]
20180422_235905.jpg

Załączniki

• 20180422_235905.jpg
    20180422_235905.jpg
    87,4 KB · Wyświetleń: 296
Spirala nie poprawia cery[emoji53] A to dla mnie wazne, bo bez tabletek jest kiepsko niestety.
Jak bym miala sie decydowac to tylko na hormonalna, ale wlasnie te hormony pochodzace z tej spirali nie dzialaja na cere.A szkoda, bo to wygodniejsze rozwiazanie.
Ja też się muszę zastanowić nad spiralą. Z braniem tabletek u mnie różnie, a na kolejną wpadkę nie mogę sobie pozwolić.

reklama
Do góry