reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
U nas właściwie było tak, że ja po tabletkach się źle czułam więc z nich zrezygnowaliśmy, gumek nie nawidze, zawsze mnie obcierają. Więc zdecydowałam się, że będe sobie w aplikacji na telefonie zaznaczała kiedy mam miesiączkę, tam mi pokaże średnio kiedy dni płodne i będę patrzyła na nie + znałam bardzo dobrze swój organizm i po śluzie na papierze mogłam dokładnie określić, kiedy mam dni płodne. Nie prowadziłam żadnych pomiarów temperatury, szyjki itp. W ten sposób minęły 2 lata, a ja w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań, jak z mężem zaczęliśmy współżyć w te dni z największym śluzem. :D :D

Ja jeszcze nie myślałam o tym ale nie chce tabletek niby nie przytyłam a brałam wiele lat ale jak przeszłam na dietę to schudłam max 1-1,5 kg jak przestałam brać tabletki id razu zeszło 6 kg [emoji58]
Wiec do tabletek nie wrócę a nigdy nic innego nie brałam
A wy co polecacie prócz gumek i przerywanego [emoji23]

Whhh to sie tyje po tym ?

Ja tam na tabletkach schudlam 14kg[emoji3] To chyba nie ma znaczenia. Albo kwestia doboru tabletek.
A jak nie tabletki to wybralabym spirale hormonalna. Nic innego nie biore pod uwage.

Ja tez po tabletkach czułam się super, zero problemów i akcji z waga. Teraz pójdę jeszcze poradzić się jakiegoś mądrego gina.

Kurcze, niedobrze ze tak Cię boli :/

U nas właściwie było tak, że ja po tabletkach się źle czułam więc z nich zrezygnowaliśmy, gumek nie nawidze, zawsze mnie obcierają. Więc zdecydowałam się, że będe sobie w aplikacji na telefonie zaznaczała kiedy mam miesiączkę, tam mi pokaże średnio kiedy dni płodne i będę patrzyła na nie + znałam bardzo dobrze swój organizm i po śluzie na papierze mogłam dokładnie określić, kiedy mam dni płodne. Nie prowadziłam żadnych pomiarów temperatury, szyjki itp. W ten sposób minęły 2 lata, a ja w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań, jak z mężem zaczęliśmy współżyć w te dni z największym śluzem. :D :D

A to ja z franusiem teraz tak zaslam wedlug kalendarza
Tez zawsze mialam okres regular i wyniki badan ok no ale cisxy nie bylo a terax 3 msce stsran I pyk [emoji108][emoji13][emoji13]
Ale niby to niebrspieczne I Tak te przerywane lub kalendarz... niewiem Jak bym teraz po porodzie znow szybko zaszla to moje samopoczucie bylo by zle skoro teraz juz cierpie

W sumie no co cieszy la bym sie jednak lepi teraz juz nie [emoji85][emoji16]

reklama
Heja! Melduję się juz z Warszawy :( Wczasy się udały :)
Co do antykoncepcji to u Nas tylko i wyłącznie prezerwatywy. Przez 6 lat zdawały egzamin, potem zaszłam w 1 cyklu starań. Probowałam też tabsów niestety fatalnie reagowałam. Mialam też zastrzyki, też źle reagowałam. Co do spirali to moja kolezanka która mamą zostanie w listopadzie wpadła ze spiralą :D Są w mocnym szoku, bo mają już jednego malucha, a teraz na glowie trochę wydatków. No ale poradzą sobie :)
Każda z Nas najlepiej zna swój organizm i wybierze coś dla siebie :)
Jutro idę na glukozę i aż się boję co to będzie....
Dobranoc :)

Do góry