reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
U nas właściwie było tak, że ja po tabletkach się źle czułam więc z nich zrezygnowaliśmy, gumek nie nawidze, zawsze mnie obcierają. Więc zdecydowałam się, że będe sobie w aplikacji na telefonie zaznaczała kiedy mam miesiączkę, tam mi pokaże średnio kiedy dni płodne i będę patrzyła na nie + znałam bardzo dobrze swój organizm i po śluzie na papierze mogłam dokładnie określić, kiedy mam dni płodne. Nie prowadziłam żadnych pomiarów temperatury, szyjki itp. W ten sposób minęły 2 lata, a ja w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań, jak z mężem zaczęliśmy współżyć w te dni z największym śluzem. :D :D

Ja jeszcze nie myślałam o tym ale nie chce tabletek niby nie przytyłam a brałam wiele lat ale jak przeszłam na dietę to schudłam max 1-1,5 kg jak przestałam brać tabletki id razu zeszło 6 kg [emoji58]
Wiec do tabletek nie wrócę a nigdy nic innego nie brałam
A wy co polecacie prócz gumek i przerywanego [emoji23]

Whhh to sie tyje po tym ?

Ja tam na tabletkach schudlam 14kg[emoji3] To chyba nie ma znaczenia. Albo kwestia doboru tabletek.
A jak nie tabletki to wybralabym spirale hormonalna. Nic innego nie biore pod uwage.

Ja tez po tabletkach czułam się super, zero problemów i akcji z waga. Teraz pójdę jeszcze poradzić się jakiegoś mądrego gina.

Kurcze, niedobrze ze tak Cię boli :/

U nas właściwie było tak, że ja po tabletkach się źle czułam więc z nich zrezygnowaliśmy, gumek nie nawidze, zawsze mnie obcierają. Więc zdecydowałam się, że będe sobie w aplikacji na telefonie zaznaczała kiedy mam miesiączkę, tam mi pokaże średnio kiedy dni płodne i będę patrzyła na nie + znałam bardzo dobrze swój organizm i po śluzie na papierze mogłam dokładnie określić, kiedy mam dni płodne. Nie prowadziłam żadnych pomiarów temperatury, szyjki itp. W ten sposób minęły 2 lata, a ja w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań, jak z mężem zaczęliśmy współżyć w te dni z największym śluzem. :D :D

A to ja z franusiem teraz tak zaslam wedlug kalendarza
Tez zawsze mialam okres regular i wyniki badan ok no ale cisxy nie bylo a terax 3 msce stsran I pyk [emoji108][emoji13][emoji13]
Ale niby to niebrspieczne I Tak te przerywane lub kalendarz... niewiem Jak bym teraz po porodzie znow szybko zaszla to moje samopoczucie bylo by zle skoro teraz juz cierpie

W sumie no co cieszy la bym sie jednak lepi teraz juz nie [emoji85][emoji16]

reklama
Heja! Melduję się juz z Warszawy :( Wczasy się udały :)
Co do antykoncepcji to u Nas tylko i wyłącznie prezerwatywy. Przez 6 lat zdawały egzamin, potem zaszłam w 1 cyklu starań. Probowałam też tabsów niestety fatalnie reagowałam. Mialam też zastrzyki, też źle reagowałam. Co do spirali to moja kolezanka która mamą zostanie w listopadzie wpadła ze spiralą :D Są w mocnym szoku, bo mają już jednego malucha, a teraz na glowie trochę wydatków. No ale poradzą sobie :)
Każda z Nas najlepiej zna swój organizm i wybierze coś dla siebie :)
Jutro idę na glukozę i aż się boję co to będzie....
Dobranoc :)

Do góry