reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Veraska - kurde, ale Ci spadlo... Az za mocno ten cukier. Lekarz nic nie komentowal?

Onaszczesliwa2018 - dobrze ze juz w domku. Odpoczywaj

reklama
Tego nie probowalam, ale zentel i puranthelum to dla mnie koszmar. Jeszcze po kilku dniach jak sobie przypomne to mi sie cofa[emoji6]
Zentelu nie próbowałam, ale pyranthel w porównaniu z metronidazolem był smaczny... Jeszcze kilka dni po kuracji jak przypomniałam sobie smak to szłam wymiotować....
Ale najgorsze było, że kotom to musiałam dawać - pół tabletki 2x dziennie przez ileś dni..... Kto ma kota wie, co mam na myśli, kto nie ma, to proponuję poczytać "jak zaaplikować kotu tabletkę" [emoji23]
Generalnie mam w tym niezłą wyprawę, ale wtedy to już było zbyt wiele tabletek....

Hej dziewczyny nie było mnie troszkę czasu a tu 5869/6563 stron do nadrobienia niema szans niedam rady a tak się mamy Nikos rośnie i jak się okazuje to niezły cwaniak ułożony posladkowo co lekarza mocno zamiepokoilo i mnie również czyaluszek kturejs z przyszłych mam również jest tak ułożony??? Lekarz nie chciał nic mówić tylko tyle damy mu czas do 10 maja.....Zobacz załącznik 849081
Ślicznie wyglądasz, i... Piękne ogrodniczki :D
Ja też takie chcę [emoji39]

Zentelu nie próbowałam, ale pyranthel w porównaniu z metronidazolem był smaczny... Jeszcze kilka dni po kuracji jak przypomniałam sobie smak to szłam wymiotować....
Ale najgorsze było, że kotom to musiałam dawać - pół tabletki 2x dziennie przez ileś dni..... Kto ma kota wie, co mam na myśli, kto nie ma, to proponuję poczytać "jak zaaplikować kotu tabletkę" [emoji23]
Generalnie mam w tym niezłą wyprawę, ale wtedy to już było zbyt wiele tabletek....
ja odrobaczalam cala rodzine zentelem ,kot mial swoje tabletki od weta , bralismy chyba 5dni potem 2 razy dawke przypominajaca plus miesiac chyba diety bez glutenu i bez cukru juz nie pamietam szczegolow w kazdym razie efektow nie widzialam :D a tak mi wmawiali , ze dzieci alergie od robakow maja,dlatego niejadki, ja przez robaki problemy z jelitami itd ...

Do bialego:
Szare mydło (duża kostka, 200g, zwykle biały jeleń itd), szklanka węglanu sodu, szklanka boraksu, 2/3 szklanki nadwęglanu sodu, 10-15 kropli olejku cytrynowego, kilka kropel innego pasującego olejku, dzisiaj miętowy ;)
Mydło kroję ma kawałki, wrzucam z węglanem sodu do blendera (nie klei się wtedy), dodaję boraks, olejki, chwilę blenduję, dodaję nadwęglan (takie fajne kuleczki, które w odplamiaczach i proszkach reklamowane są jako "aktywny tlen" [emoji23]), mieszam ;) i gotowe ;)
Na codzienne pranie łyżka, na bardziej brudne 2 łyżki ;)

Do kolorów - tak samo, ale boraksu 2/3 szklanki i nadwęglanu max 1/5 szklanki, plus inne olejki ;)

Dla Hani proszek na początek nie będzie zawierał boraksu i nadwęglanu, ale za to parę kropli olejku z drzewa herbacianego, żeby był antybakteryjny ;)

Wooooo zesz pierwszy raz w zyciu to czytam[emoji1][emoji106]ile to zajmuje riboty i na ile robisz proszek msc?

reklama
Haha, ja mojej kotce wsadzalam tabletke do gardla, potem trzymalam pusk i pocieralam szyje az nie przelknela. Potem jeszcze sprawdzalam czy na pewbo nie ma w pysku[emoji6] Generalnie tylko ja w domu dawalam jej tabletki[emoji3]

Do góry