reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Opowiedz jak robisz proszek[emoji2][emoji2]?
Do bialego:
Szare mydło (duża kostka, 200g, zwykle biały jeleń itd), szklanka węglanu sodu, szklanka boraksu, 2/3 szklanki nadwęglanu sodu, 10-15 kropli olejku cytrynowego, kilka kropel innego pasującego olejku, dzisiaj miętowy ;)
Mydło kroję ma kawałki, wrzucam z węglanem sodu do blendera (nie klei się wtedy), dodaję boraks, olejki, chwilę blenduję, dodaję nadwęglan (takie fajne kuleczki, które w odplamiaczach i proszkach reklamowane są jako "aktywny tlen" [emoji23]), mieszam ;) i gotowe ;)
Na codzienne pranie łyżka, na bardziej brudne 2 łyżki ;)

Do kolorów - tak samo, ale boraksu 2/3 szklanki i nadwęglanu max 1/5 szklanki, plus inne olejki ;)

Dla Hani proszek na początek nie będzie zawierał boraksu i nadwęglanu, ale za to parę kropli olejku z drzewa herbacianego, żeby był antybakteryjny ;)

Ja brałam metronidazol, ale to dość mocno obciazający lek... Ale to były czasy, kiedy poza 4 kotami w domu i ewentualnie tymczasami byłam aktywną wolontariuszką w schronisku dla zwierząt, więc szansa na niezłapanie czegoś... ;)
Metronidazol dziala na lamblie. Zentel i pyrantelum na owsiki i inne robaki, ale na lamblie nie.

Hej, ja miałam krzywa:
Na czczo: 80
Po 1h: 111
Po 2h: 68

Gin nic nie mówił, ale czy wyniki po 2 h nie jest za niski?

reklama
Do góry