reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Opowiedz jak robisz proszek[emoji2][emoji2]?
Do bialego:
Szare mydło (duża kostka, 200g, zwykle biały jeleń itd), szklanka węglanu sodu, szklanka boraksu, 2/3 szklanki nadwęglanu sodu, 10-15 kropli olejku cytrynowego, kilka kropel innego pasującego olejku, dzisiaj miętowy ;)
Mydło kroję ma kawałki, wrzucam z węglanem sodu do blendera (nie klei się wtedy), dodaję boraks, olejki, chwilę blenduję, dodaję nadwęglan (takie fajne kuleczki, które w odplamiaczach i proszkach reklamowane są jako "aktywny tlen" [emoji23]), mieszam ;) i gotowe ;)
Na codzienne pranie łyżka, na bardziej brudne 2 łyżki ;)

Do kolorów - tak samo, ale boraksu 2/3 szklanki i nadwęglanu max 1/5 szklanki, plus inne olejki ;)

Dla Hani proszek na początek nie będzie zawierał boraksu i nadwęglanu, ale za to parę kropli olejku z drzewa herbacianego, żeby był antybakteryjny ;)

Ja brałam metronidazol, ale to dość mocno obciazający lek... Ale to były czasy, kiedy poza 4 kotami w domu i ewentualnie tymczasami byłam aktywną wolontariuszką w schronisku dla zwierząt, więc szansa na niezłapanie czegoś... ;)
Metronidazol dziala na lamblie. Zentel i pyrantelum na owsiki i inne robaki, ale na lamblie nie.

Hej, ja miałam krzywa:
Na czczo: 80
Po 1h: 111
Po 2h: 68

Gin nic nie mówił, ale czy wyniki po 2 h nie jest za niski?

reklama
Do góry