reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No tak wiem ,ale już poszło mi wszystko na Głowę ,( czyt .mam zryty łeb) coraz więcej myślę może to dlatego ech...
Kłuje mnie w pochwie dzisiaj i już panika ..
Ale koniec nie ma co ,trzeba dotrwać do 37 takie podejście mam sobie teraz do głowy wbić !
No i slusznie! Ja tez coraz czesciej mam skurcze i ten brzuch ciagle twardy. I tez cos mbie tam ostatnio kluje. Ale licze na to, ze po prostu tak mam i nic zlego sie nie dzieje.

A wlasnie mialam Cie pytac - myslisz, ze jak by pessar sie zsunal to bedzie to czuc? Chyba tak, co nie?

reklama
ona zapierwszym razem wrecz meza podejrzewala ,ze schowal czy cos bo nie zapomniala,nie chorowala ,nie wymiotowala a jednak ... za drugim razem podobnie ... ona bardzooo nie chciala dziecka te, nie wiem czy poronila czy .... wierz mi ,zadna metoda nie jest na100 % niestety ;) pewnie , ze szanse minimalne ale jednak niektorzy sie zalapuja :D
Nie no wiem, ze szanse zawsze sa jakues minimalne, ale tak mi zawsze ciezko uwierzyc jak ktos tak mowi. Moze po prostu mialam szczescie[emoji6] Oby teraz mbie nie zawiodly jak juz na trzecie nie mozemy sie zdecydowac[emoji33]

No dokladnie. Nie da sie tak powiedziec. Czasem donoszone nie maja szans, a czasem wczesniaki sa zaskakujaco dobre. Jednak w takie 500g 27tc nie jestem w stanie uwierzyc, ze zupewnie zdrowe. Ogolnie 500g to fatalne szanse na samo przrzycie, jednak u wieloraczkow to sie inaczej patrzy. One sa mniejsze, ale lepiej rozwiniete. Dlatego nie da sie tez porownac jednoraczka i wieloraczka z taka sama masa urodzeniowa.

Dziecko nie wazy 500 g w 27 tygodniu,a blizej mu do 1 kg .
I ma bardzo duza szanse przezycia .

Agatka29 - nie stresuj sie. U mnie tez rokowania,ze bedzie wczesniak znowu,ale musimy byc silne . Juz blizej niz dalej ,a kazdy kolejny tydzien dla dzidzi jest zbawienny. Trzymaj sie mocno.

Onaszczesliwa2018 - trzymam kciuki za Was. Jestes twarda!!! Dasz rade....

Agatka29 - nie stresuj sie. U mnie tez rokowania,ze bedzie wczesniak znowu,ale musimy byc silne . Juz blizej niz dalej ,a kazdy kolejny tydzien dla dzidzi jest zbawienny. Trzymaj sie mocno.

Ciekawa jestem teraz w środę jaka wyjdzie waga to bedzie skonczony 28 tydzień. Mam nadzieję, że dziecko tez jest duże a nie tylko moje rozmiary☺️ bo już mi się 3 osoba pytała czy mam termin na kwiecień

Wyje
emoji20.png
emoji20.png
emoji20.png
[emojiAaAAaAa
No i slusznie! Ja tez coraz czesciej mam skurcze i ten brzuch ciagle twardy. I tez cos mbie tam ostatnio kluje. Ale licze na to, ze po prostu tak mam i nic zlego sie nie dzieje.

A wlasnie mialam Cie pytac - myslisz, ze jak by pessar sie zsunal to bedzie to czuc? Chyba tak, co nie?
Myślę że tak lekarz kazał mi nie klucac ani nic tak w rozkraku nie wykonywać ( pokazał mi na sobie hehehe jak głupio to nie brzmi ) bo może wypaść

Tak koło 1 kg ale ja tam wcześniej pisałam że to były pięcioraczki i każda miała coś koło 500 600 gram

Ciekawa jestem teraz w środę jaka wyjdzie waga to bedzie skonczony 28 tydzień. Mam nadzieję, że dziecko tez jest duże a nie tylko moje rozmiary☺️ bo już mi się 3 osoba pytała czy mam termin na kwiecień
moj w skonczonym 28 tyg rowno 1100 g ... a na polowkowym byl wiekszy niz powinien ,moze kwestia sprzetu tez ...

reklama
Do góry