reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mija szwagierka ur w 30 tyg mała miała 1 kg jest zdrowa nie ma żadnych wad rozwija się prawidłowo do pierwszego roku życia jedynie był widać różnice tych 3 mieisecy w wyglądzie potem nadrobiła
Teraz kumpela 17.04 urodziła w 36 tyg mały 3200g 10 punktów
Chyba nie ma reguły
napewno, troche szczescia potrzeba ...ja mam z36 tyg synka 2800 mial idealnie jak lekarz wyliczyl itez 10 punktow ! corka z 38 tyg i 2700 i 8 punktow miala!
siostra ma blizniaki z 32 tyg kolo 1,5 kg obaj ,troche problemow mieli , terapie wizyty ale teraz nikt by nie powiedzial , super sie rozwijaja ...

reklama
Mija szwagierka ur w 30 tyg mała miała 1 kg jest zdrowa nie ma żadnych wad rozwija się prawidłowo do pierwszego roku życia jedynie był widać różnice tych 3 mieisecy w wyglądzie potem nadrobiła
Teraz kumpela 17.04 urodziła w 36 tyg mały 3200g 10 punktów
Chyba nie ma reguły
Dokładnie to wszystko zależy jak silne jest dziecko ,niech siedzące brzuszku jak najdłużej i siły nabierają :)

Dziecko nie wazy 500 g w 27 tygodniu,a blizej mu do 1 kg .
I ma bardzo duza szanse przezycia .

Agatka29 - nie stresuj sie. U mnie tez rokowania,ze bedzie wczesniak znowu,ale musimy byc silne . Juz blizej niz dalej ,a kazdy kolejny tydzien dla dzidzi jest zbawienny. Trzymaj sie mocno.

Onaszczesliwa2018 - trzymam kciuki za Was. Jestes twarda!!! Dasz rade....
Piecioraczki moga wazyc po 500g w 27 tc moja droga. A co do drugiej kwestii to mowa byla o normalnym zyciu a nie o przezyciu.

Ciekawa jestem teraz w środę jaka wyjdzie waga to bedzie skonczony 28 tydzień. Mam nadzieję, że dziecko tez jest duże a nie tylko moje rozmiary[emoji5]️ bo już mi się 3 osoba pytała czy mam termin na kwiecień
Nie no to juz przesada Kinga. Ja mam dwa razy taki brzuch jak Ty to co by o mnie mowili?

Myślę że tak lekarz kazał mi nie klucac ani nic tak w rozkraku nie wykonywać ( pokazał mi na sobie hehehe jak głupio to nie brzmi ) bo może wypaść
Ok. To sie nie stresuje dopoki jest na miejscu[emoji6] Bo jak by skurcze spowodiwaly az takie skracanie szyjki, ze by sue zsunal to raczej bym wlasnie poczula.

napewno, troche szczescia potrzeba ...ja mam z36 tyg synka 2800 mial idealnie jak lekarz wyliczyl itez 10 punktow ! corka z 38 tyg i 2700 i 8 punktow miala!
siostra ma blizniaki z 32 tyg kolo 1,5 kg obaj ,troche problemow mieli , terapie wizyty ale teraz nikt by nie powiedzial , super sie rozwijaja ...
Mój synek 35 tydz 3060 i też 10 punktów potem też trochę problemów wczesniaczych wyszlo i mimo wagi sporej to np nie mogl utrzymać temperatury na początku teraz już nic po nim nie widac☺️

Witajcie mamuski[emoji5]
Mloda znowu zasmarkana i zachrypnieta. No jestem zalamana. Juz byl tak dlugo spokoj i znowu sie zaczelo[emoji20]

Zycze wszystkim milego weekendu!

@olaaa7 wspanialego dnia i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!![emoji177]
Zdrowka...moze to cos alergicznego teraz cos pyli,moj Mati juz ma lokcie obsypane fest i katar tez.

Nie no to juz przesada Kinga. Ja mam dwa razy taki brzuch jak Ty to co by o mnie mowili?
No serio. Fakt czuję się ciężko bo ja ogolnie szczupła to czuje, ze przytyłam już teraz, no i kg już też sporo poszło ja wysoka to trochę inaczej się rozklada ale przez ostatnie tak dwa tygodnie to widać różnicę

reklama
Do góry