reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mam trojke w wieku 11,10 i we wrzesniu Mati 8. I powiem ci ze teraz to totalna wpadka...... Raz ze prezerwatywa nie zdala egzaminu dwa ze owulacja byla troszke pozniej. Ale bedzie Filipek i sie ciesze. Na poczatku szok itd. Ale 5 sobie nie wyobrazam. Takze trzeba bedzie pomyslec dwa razy zanim sie na amory zbierze hahahaha
ja mam 14 latke i 12 latka takze juz predzej o wnukach myslalam:Di tez wpadlam jak nastolatka !
widzialam juz wpadki na prezerwatywach ,tabletkach , spiralach ... kurde no nic tylko biale malzenstwo pozostaje :shocked2:Zeby byc takim plodnym w tym wieku , kto to widzial ;)

reklama
Tak ogórek kiszony,kapusta kiszona ,grejpfrut trochę zbijają
Sama po sobie zauważyłam że jak jem surówkę. Kiszonej do obiadu to cukier do 120 a zjadłam kiedyś to samo bez kapusty i cukier prawie 150
Dobrze wiedziec[emoji8] wczoraj sie smialam bo mialam po obiedzie 125 a moj d zjadl kubel kfc ,wypil kubek coli i mial 95.

kiszonki super zdrowe na jelita itp , takze napewno swietny pomysl, ja tunie znalazlam niestety...
Jeśli nie ma ci kto wysłać z pl, to pozostaje opcja zrobić samodzielnie...
Buraki kiszą się 7-10 dni, ogórki jedliśmy po 2 tygodniach (zwłaszcza, że ciepło), kapustę chyba też...
Kalafior kisi się też bardzo szybko ;)

ja mam 14 latke i 12 latka takze juz predzej o wnukach myslalam:Di tez wpadlam jak nastolatka !
widzialam juz wpadki na prezerwatywach ,tabletkach , spiralach ... kurde no nic tylko biale malzenstwo pozostaje :shocked2:Zeby byc takim plodnym w tym wieku , kto to widzial ;)
Kobieto Nie przesadzaj..... Znam kobiety ktore w okresie menopauzy zachodzily w ciaze. I rodzily dzieci majac 43-44lata. Stalo sie i trzeba sie cieszyc[emoji4]wiadomo ze to szok na poczatku,ale zobacz jak fajnie ze mamy duze dzieciaki beda nam pomagac. Moje juz sie kloca kto bedzie na spacery chodzil. Teraz najwazniejsze aby bylo ok z nami i maluszkami i zeby urodzic w bezpiecznym terminie dla maluchow.

Aga jem taki na sniadanie i na2 tez. Kupije ten z piekarni putka. A jak nie to z biedry ten 7 zboz. A w rozpisce mialam ten chrupki na 2 kolacje. Jednak musze modyfikowac. 1 tyg mamy na proby i mam dzwonic. Oni doradza co zmienić(zapisuje kazdy posilek co jem) a jezeli to nie pomoze to wizyta i insulina.
Myślę, że dieta powinna pomóc - oby [emoji110]
Mam sporo cukrzyków w rodzinie, więc ewentualnie z ich doświadczeń mogę korzystać... I akurat pieczywa chrupkiego żaden nie może jeść...
Ale najważniejsze, że jesteś już pod opieką, że mierzysz cukier, itd. [emoji106]

Jeśli nie ma ci kto wysłać z pl, to pozostaje opcja zrobić samodzielnie...
Buraki kiszą się 7-10 dni, ogórki jedliśmy po 2 tygodniach (zwłaszcza, że ciepło), kapustę chyba też...
Kalafior kisi się też bardzo szybko ;)
buraki u nas juz ugotowane sprzedaja , ogorki sa tylko te dlugie jak w pl na wiosne - caly rok tak !
Kapuste raz probowalam i mi nie wyszla ... kalafiora nawet nie znalam ale na ten to sie chyba i sezon skonczyl... moze kiedys znajde na to sposob :D

reklama
Do góry