reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Nie jestem na diecie cukrzycowej, ale wydaje mi się, że od pieczywa chrupkiego dużo lepszy chleb żytni na zakwasie...
Aga jem taki na sniadanie i na2 tez. Kupije ten z piekarni putka. A jak nie to z biedry ten 7 zboz. A w rozpisce mialam ten chrupki na 2 kolacje. Jednak musze modyfikowac. 1 tyg mamy na proby i mam dzwonic. Oni doradza co zmienić(zapisuje kazdy posilek co jem) a jezeli to nie pomoze to wizyta i insulina.

Aga a duzo razy ci sie stawia?bralas nospe?
Mi na ktg skurcze sie rysowaly wiec mam nakaz duzo opoczywac. Widocznie za bardzo aktywna sie zrobilas i tak brzuszek reaguje.

Przeszło jak się położyłam, więc tylko magnez wzięłam... W sumie koło 10-12 razy, więc generalnie nie tyle, żeby panikować, ale zwykle napinał mi się tak max 3-5x dziennie, więc zdecydowanie więcej...
Napina się na jakieś 30-45s i puszcza...
We wtorek tak się spiął akurat jak się położyłam do usg, gin od razu poogladał itd, i mówił, że to zupełnie normalne, i tak do 10-12x na tym etapie może być... Ale i tak bezpieczniej się czuję, jak to jest 5 a nie 10...[emoji15]

Dobry...
Olaaa7 duzo szczescia na nowej drodze zycia milosci,wsparcia oraz zrozumienia do konca swiata i dzien dluzej.

Dziewczyny ktore sa na diecie cukrzycowej....co jecie na ost. Kolacje, ja wczoraj zjadlam o 21
30 dwie kromki chrupkiego chleba plater szynki 3 pomidorki koktailowe i 5 rzodkiewiek i nie wiem czy to nie za malo bo cukier rano 103! A mam miec nie wiecej niz 90 [emoji27]
Może za mało ? Ja jak nie zjem właśnie około 22 kolacji to rano cukier wyższy

Ostatnia edycja:
Niestety teraz weszla ta glupia polityka i co nic sie nie poradzi. Takze teraz u mnie 4 cc i zamykam warsztat hahahaha a co do octu mozesz dodawac do salatek. Napewno nie zaszkodzi . i pić wode ,herbate z cytryna! A ty tez na diecie?
ja mam cukier ok , octu uzywam od dawna wlasnie ,maz ma ryzyko cukrzycy a ja staram sie jesc zdrowo do tego mam problemy jelitowe i duuuze sklonnosci do tycia czyli tez na diecie :D
co do zamykania warsztatu to ja tez myslalam,ze zamkniety a tu ... niespodzianka! takze jakby tylko wyszlo , ze potrzebuje cc to poprosze o podwiazanie bo niczemu juz nie ufam :angry:

Przeszło jak się położyłam, więc tylko magnez wzięłam... W sumie koło 10-12 razy, więc generalnie nie tyle, żeby panikować, ale zwykle napinał mi się tak max 3-5x dziennie, więc zdecydowanie więcej...
We wtorek tak się spiął akurat jak się położyłam do usg, gin od razu poogladał itd, i mówił, że to zupełnie normalne, i tak do 10-12x na tym etapie może być... Ale i tak bezpieczniej się czuję, jak to jest 5 a nie 10...[emoji15]
ja mialam takie spinanie i dostalam magnez i mialam uwazac ok ,na kolejnej wizycie rozwarcie czyli mimo iz skurczy mniej, pogorszenie brrr a ja bylam pewna , ze to normalne :frown:

ja mam cukier ok , octu uzywam od dawna wlasnie ,maz ma ryzyko cukrzycy a ja staram sie jesc zdrowo do tego mam problemy jelitowe i duuuze sklonnosci do tycia czyli tez na diecie :D
co do zamykania warsztatu to ja tez myslalam,ze zamkniety a tu ... niespodzianka! takze jakby tylko wyszlo , ze potrzebuje cc to poprosze o podwiazanie bo niczemu juz nie ufam :angry:
Ja mam trojke w wieku 11,10 i we wrzesniu Mati 8. I powiem ci ze teraz to totalna wpadka...... Raz ze prezerwatywa nie zdala egzaminu dwa ze owulacja byla troszke pozniej. Ale bedzie Filipek i sie ciesze. Na poczatku szok itd. Ale 5 sobie nie wyobrazam. Takze trzeba bedzie pomyslec dwa razy zanim sie na amory zbierze hahahaha

Ja mam co 2 tyg zlecenie od ginki . mam wizyte co mc ale mam dwa zlecenia wypisane i jakby cos sie pojawilo to beda dzwonic z przychodni. Ja slyszalam od dziewczyn z grupy z fb ze dobrze dzialaja kiszonki,dzis kupuje ogorki kiszone i jem do ost kolacji ,zobacze jak jutro bedzie wygladal cukier z rana.
Tak ogórek kiszony,kapusta kiszona ,grejpfrut trochę zbijają
Sama po sobie zauważyłam że jak jem surówkę. Kiszonej do obiadu to cukier do 120 a zjadłam kiedyś to samo bez kapusty i cukier prawie 150

reklama
Kochana sama widzisz różnice.....wiec nie szalej. Jeszcze troszke musimy dac rade nie ma wyjscia. Ja bylam przez ost dni w rozsypce. Teraz najgorsze te kontrolowanie....zapisywanie co sie je,mierzenie cukru i cisnienia ,leki. Musze sobie jakas apke sciagnac zeby to pozapisywac, przypomnienia itd.

Do góry