reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny ostatnio jak bylam u lekarki to przepisała mi takie duże opakowanie tego progresteronu i teraz patrzę a tam jedna tabletka ma 200 mg czyli powinnam brać 3 a nie 6 ( Bo w tym wcześniejszym opakowaniu miałam 1 tabletka to 100 mg ) aż mi słabo myślicie że nadmiar progresteronu może jakoś zaszkodzić?

reklama
Tak czytam o paznokciach i serio nie można do porodu mieć pomalowanych?
Ja jestem uzależniona, już nie pamiętam kiedy miałam "swoje" paznokcie [emoji33]
Rodzilam dwa razy, ale nie miałam takiego problemu, bo jakoś nie malowalam wtedy. Do cesarski też nie wolno?
W sumie jak miałam operacje, to na sali operacyjnej mi babeczka zwróciła uwagę, że dobrze, że mam na jasno bo bym musiała zmywac, a już nie daj Boże na niebiesko miec. Ale nie wpadłam na to, że do porodu jest tak samo.
Do porodu tak jak do operacji. Trzeba sie liczyc z tym, ze zawsze moze sie skonczyc cc, a to tez operacja jak kazda inna. A paznokcie duzo mowia o stanie pacjenta.

Dziewczyny ostatnio jak bylam u lekarki to przepisała mi takie duże opakowanie tego progresteronu i teraz patrzę a tam jedna tabletka ma 200 mg czyli powinnam brać 3 a nie 6 ( Bo w tym wcześniejszym opakowaniu miałam 1 tabletka to 100 mg ) aż mi słabo myślicie że nadmiar progresteronu może jakoś zaszkodzić?
u nas daja bez sprawdzania poziomu z tego wnioskuje ,ze grozniejszy jest niedobor niz nadmiar :oo2:

Miałam na myśli, że u nas mówili, że mają być w ogóle bez lakieru, ale żeby mogli widzieć, bez względu na ewentualne urządzenia ;)
Mnie przypinali swego czasu na ortopedii właśnie od strony opuszka, ale od góry po prostu oglądali
Czujnik musi byc z obu stron rowno, a wiazka swiatla przechodzic na wylot, wiec nie ma wiekszego znaczebia od ktotej strony jest swiatelko[emoji6] Chociaz przeznaczenie jest takie, ze od paznokcia.

reklama
Kurde ale aż 1200 mg zamiast 600 ? :( aż mi niedobrze i wszystko naraz ku*waaaaa
Jedyne co znalazłam to

Capture%2B_2018-04-20-13-34-55.jpg

Capture%2B_2018-04-20-13-35-29.jpg

Spokojnie - zmniejsz dawkę (ale chyba lepiej stopniowo... [emoji15]), albo skonsultuj się od razu dla spokoju z lekarzem...
Ale nie przejmuj się, nic wam nie będzie [emoji106]

Załączniki

• Capture%2B_2018-04-20-13-34-55.jpg
    Capture%2B_2018-04-20-13-34-55.jpg
    93,2 KB · Wyświetleń: 190
  • Capture%2B_2018-04-20-13-35-29.jpg
    Capture%2B_2018-04-20-13-35-29.jpg
    62,1 KB · Wyświetleń: 190
Do góry