reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie ma się za bardzo czym chwalić. Bo zamówiłam ampułki soli fizjologicznej i oliwkę i podkłady higieniczne a reszte to witaminy, paracetamol i takie najpotrzebniejsze rzeczy
Ahhh oki [emoji5] a powiedzcie mi jak to jest z witaminą D, do noworodka? Trzeba jakąś extra kupować, musi lekarz wypisać czy jak to wygląda?

reklama
To moim zdaniem zdecydowanie powinnaś przyspieszyć wizytę i jak najszybciej skonsultować z lekarzem....
Chyba tak zrobie jak sie uda to sie wcisne prywatnie w ta srode. Jutro pojde zrobie sobie badanie moczu. A jak nie dam rady z ta wizyta to w piatek jak bede w szpitalu na Karowej to powiem im o tym i wezme zapiski z cisnieniem.

Oliwka dreszcze też są oznaką cukrzycy, tak jak ja czytałam,a masz ten glukometr mierzysz cukry ?
Oczywiście najlepiej skonsultować to z lekarzem

Zmykam już na dzisiaj [emoji15]
Może jeszcze zajrzę wieczorem, ale za chwilę będzie O, a jutro ciężki dzień...
O 8 mam wizytę, więc żeby ogarnąć logistykę (nie myślałam, że będę prawie całą ciążę leżeć... lekarza mam koło pracy, pracy O i niedaleko mamy, ale kilkadziesiąt km od domu...[emoji52]), jadę na 6 z O do pracy, potem na wizytę, potem mnie podrzuci do mamy, i odbierze po pracy...

Mam tylko nadzieję, że na wizycie będzie wszystko ok... Hania przez ostatnie dwa dni była mniej aktywna, ale chyba przez pogodę, bo zawsze jak się pogoda psuje to tak było, ale teraz się rozszalała :D

reklama
Drgawki w ciąży

Każdy napad drgawek u kobiety spodziewającej się dziecka wymaga pilnej konsultacji z lekarzem, bo może być symptomem tzw. rzucawki ciążowej (najcięższa postać zatrucia ciążowego). Jeśli pojawią się drgawki, dzwoń po pogotowie, by jak najszybciej wdrożone zostało odpowiednie postępowanie (np. dożylne podanie środków przeciwdrgawkowych

nie czytam juz internetu bo glupia sie robie i dola lapie. Mam nadzieje ze mi przejdzie. I ze to nie jest to.
A nie myślałaś by samej zadzwonić do lekarza i spytać się o te dreszcze? Albo do położnej? Oby przeszło i nie było to związane z rosnącym ciśnieniem

Do góry