reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też byłam bardzo drobna, i też chodziłam wcześnie, więc może coś w tym jest - w sumie na pewno trzeba więcej, żeby unieść cięższe ciało niż lżejsze, i łatwiej się nauczyć chodzić mając 11kg niż 14kg, przy takim samym rozwoju mięśni itd..
Moja Marysia była drobna, ale moj Kacper juz drobny nie był on teraz ma 16.5 kg Marysia tyle miała na 4 lata a szybko się podniósł. Ja też drobna nie byłam, na rok miałam 14 kg jeszcze do 9 miesięcy miałam mało ruchu bo miałam poduszkę frejki na niewykształcone bioderka poszłam jak miałam rok. Chociaż na pewno ciazszym dziecia trudniej.

reklama
Dzień dobry już nie śpię udało mi soe zasnąć brzuch moe boli nie stawiał soe ani nie miałam skurczy poprostu ciągnęło mnie strasznie a ze ost naprawdę dużo robiłam to mysle ze to z przeciążenia mały już zdążył mnie skopać już jest Ok ale pierwszy raz taki bol ...

Zbieram się do pracy tam przynajmniej od 8-16 będę się bujać w fotelu i nic noe robić

Kobitki kochane... Byłam na urodzinach i zjadłam kawałek ciasta z alkoholem bo nie wiedzialam, że ma alkohol... Było z beza i chalwa więc nie było czuć i powiedzieli mi po fakcie... Taka ilość % może zaszkodzic?
Moim zdaniem, jak nie zjadłaś całej blachy tylko kawałek, to nic ci nie będzie, zwłaszcza, że to już 3 trymestr [emoji6]

To dobrze... Później piłam sok pomaranczowy żeby to w krwi rozcienczyc ... Wody nie było i bić do jedzenia tylko same ciasta... Siedziałam głodna jak wilk... A urodziny na 13h więc myślałam, że z obiadem czy coś ... I pojechałam z pustym brzuchem... Wpadłam do domu po 7h na ciastach i od razu 3 kromki zjadlak
Kocham takie imprezy...
Kiedyś byłam też na imprezie, gdzie jedyne co było do jedzenia to "koryto" z mięsem, do tego chleb, musztarda i trochę ogórków....
Jestem wege, więc całą imprezę jadłam chleb z musztardą, bo ogórki szybko się skończyły [emoji23]

Stwierdziliśmy ze skoro jesteśmy sami a cały tydz pracujemy i to malowanie wiec nie ma czasu jeździć po polki i sklepach a ze do ikei w Czechach mamy 30 min to pojechaliśmy i kupiłam komodę dla Antosia przy okazji kawa z ciastkiem [emoji23]

Ale dziś pierwszy raz chodziłam jak kaczka poważnie nie miałam sił
Ja rasowa zakupoholiczka modliłam się żeby szybko kupić i wyjść [emoji23][emoji23]

Moja mama jutro wyjeżdża do Zakopanego na ta operacje wiec z bratem wzięliśmy ja do knajpy posiedzieć pogadać a za tydz w nd się przejedziemy do niej
Gdzie jest w Czechach Ikea? No tak w sumie, to po o przeprowadzce miałabym bliżej niż do Kato...
A jak z ilością ludzi i płatnością? Normalną kartą, czy lepiej mieć korony?

Stwierdziliśmy ze skoro jesteśmy sami a cały tydz pracujemy i to malowanie wiec nie ma czasu jeździć po polki i sklepach a ze do ikei w Czechach mamy 30 min to pojechaliśmy i kupiłam komodę dla Antosia przy okazji kawa z ciastkiem [emoji23]

Ale dziś pierwszy raz chodziłam jak kaczka poważnie nie miałam sił
Ja rasowa zakupoholiczka modliłam się żeby szybko kupić i wyjść [emoji23][emoji23]

Moja mama jutro wyjeżdża do Zakopanego na ta operacje wiec z bratem wzięliśmy ja do knajpy posiedzieć pogadać a za tydz w nd się przejedziemy do niej
No i oczywiście kciuki za mamę [emoji110]

Dzień dobry w ostatni roboczy poniedziałek w tym roku :D Dziś kończę 28 tydzień [emoji173] Zaraz zabieram się za nadrabianie :) Żeby było fajnie, to po miesiącu zapuszczania paznokci wczoraj jeden mi się złamał, oczywiście miałam wkurw, będę miała tucki na ślubie[emoji23]
Aaa wygrałam wczorajszą licytację :D Zapłaciłam całe 36,99 zł.

Ostatnia edycja:
reklama
Jest 4.20 a ja od godziny już nie śpię. A potem zombie
Współczuję problemów ze snem.... Pewnie reakcja na stres itd... [emoji20]
Może melisa wieczorem by trochę pomogła....? [emoji15]

A tak z innej ale trochę podobnej beczki...
Można niewielką ilość chmielu w ciąży? Bo czytałam, że nie... A w Lidlu jest herbata melisa z szyszkami chmielu, przed ciążą piłam jak miałam gorszy dzień, stres itd, i spałam po niej jak niemowlę, ale w ciąży trochę się bałam przez ten chmiel, więc jej nie piłam... (choć wiadomo, że tego chmielu tam jest odrobina..)
Myślicie, że można bezpiecznie wypić kubek takiej co kilka dni, czy lepiej nie? [emoji15]

Do góry