reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Taka to pożyje :D a jak Twoja sytuacja? Lepiej coś? Bo nie wiem czy przeoczyłam, czy nie pisałaś.

Klaudia nikt nie chce Cię atakować, pytasz to dziewczyny odpowiadają :) Rozumiem, że chcesz wystroić córkę na wesele, oczywiście zrobisz jak uważasz, ja osobiście uważam, że takiemu maluszkowi buty nie są potrzebne, a czy dziecko ładnie wygląda takie wystrojone to też kwestii gustu, ja osobiście wolę jak maluszek jest ubrany jak najprościej bez zbędnych ozdób a nie jak wystrojona lalka. Zastanawia mnie trochę, Twoja niewiedza bo piszesz, że to Twoje pierwsze dziecko, że nie wiesz jak je ubrać, ile kupić jakich ciuszków, jaka wielkość stopy, jaka butelka itp a sama mówiłaś, że zajmowałaś się siostrzenicą (o ile dobrze pamiętam). To jak Ty się nią zajmowałaś skoro nie nabyłaś przy Ty żadnych doświadczeń?

Dziękuję :) Poobserwuję co będzie się działo :)

Makijażystkę odpuszczę, wczoraj spędziłam godzinę w łazience na robieniu makijażu i o dziwo wyszedł mi tak, że byłam zadowolona :) Trzymał się cały dzień, więc jestem spokojna :) No jakoś to będzie :)
A co do zdjęcia butów to mogę póki co pokazać tylko te z aukcji :)
Zobacz załącznik 847183 Zobacz załącznik 847184
Buty ze zdjęcia z aukcji kojarzę, miałam na myśli real foto jak dojdą ;)
Oby ładnie pasowały :)

Gdzie jest w Czechach Ikea? No tak w sumie, to po o przeprowadzce miałabym bliżej niż do Kato...
A jak z ilością ludzi i płatnością? Normalną kartą, czy lepiej mieć korony?

Ostrawa ja mam nawet bliżej niż do Katowic
Można karta płacić ja zawsze tylko tak kupuje bo wole nie widzieć jak kasa znika z portfela [emoji23]
Jedynie zapytaj w banku czy masz możliwość płatności za granica

Ceny niektórych rzeczy taniej niż w kato
Ludzi chyba tyle co u nas chociaż tłumów nie było tylko ja chodziłam jak kacza mama

Dzień dobry. Kciuki za wszystkie wizyty dziś.
@kinga30 dajesz radę?

Ja w sumie jeszcze zasnęłam o 6. Teraz młoda do szkoły a ja chyba chatę ogarnę bo lekki chaos panuje.
A potem ogarnę siebie bo też lekki chaos.
Jutro odbieramy łóżeczko. Już się cieszę. Powoli zamykam wyprawkę. Zostały jakieś pierdoly tylko. I zabieram się za pranie w tym tygodniu. Dobrze ze nie ma tego dużo bo zdecydowaliśmy się kupować ubranka raczej po urodzeniu. I teraz się cieszę bo przecież szykuje mi się kolos. Nadal nie mogę uwierzyć 28 tydzień i 1610. Lekarz sam powiedział że kawał chłopa. A i cesarka na 26 czerwca jeśli nic się nie wydarzy. No chyba że dalej będzie tak rósł to może szybciej na 19 czerwca.

Dzień dobry. Kciuki za wszystkie wizyty dziś.
@kinga30 dajesz radę?

Ja w sumie jeszcze zasnęłam o 6. Teraz młoda do szkoły a ja chyba chatę ogarnę bo lekki chaos panuje.
A potem ogarnę siebie bo też lekki chaos.
Jutro odbieramy łóżeczko. Już się cieszę. Powoli zamykam wyprawkę. Zostały jakieś pierdoly tylko. I zabieram się za pranie w tym tygodniu. Dobrze ze nie ma tego dużo bo zdecydowaliśmy się kupować ubranka raczej po urodzeniu. I teraz się cieszę bo przecież szykuje mi się kolos. Nadal nie mogę uwierzyć 28 tydzień i 1610. Lekarz sam powiedział że kawał chłopa. A i cesarka na 26 czerwca jeśli nic się nie wydarzy. No chyba że dalej będzie tak rósł to może szybciej na 19 czerwca.
To faktycznie duży chłopak :) A cesarkę masz ze względu na wielkość dziecka czy z innego powodu?

To faktycznie duży chłopak :) A cesarkę masz ze względu na wielkość dziecka czy z innego powodu?
Z powodu kręgosłupa, stanu po operacji oczu i obciazonego wywiadu polozniczego.
I powiem szczerze, że też dlatego że chcę. Świadomie. Wiem co dla mnie będzie dobre. Jeden poród naturalny miałam i w moim przypadku to było nieporozumienie jakieś. Nie mam ochoty na powtórkę.

reklama
Z powodu kręgosłupa, stanu po operacji oczu i obciazonego wywiadu polozniczego.
I powiem szczerze, że też dlatego że chcę. Świadomie. Wiem co dla mnie będzie dobre. Jeden poród naturalny miałam i w moim przypadku to było nieporozumienie jakieś. Nie mam ochoty na powtórkę.
Pewnie już o tym pisałaś ale mi umknęło :) No pewnie jak masz takie przeciwwskazania to nie ma co się rzucać na SN.

Do góry