reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
A ja mialam dupe ruszyc ale czekam na listonosza.....bo paka dziś dotrze . mialam kupic laktator...ale kolezanka ktora wyprowadzila sie do wawy napisała ze mi wysle. Dostala nowy aventa reczny. A juz korzystala z elektrycznego przy blizniakach. Wiec jeden zakup mi odejdzie.
No to super zawsze to o ponad stawkę do przodu [emoji4]

Witam się ponownie w naszym wątku :)

Spacerowka wydaje sie byc dosc mala i malo stabilna, ale moze to takie wrazenie. Najlepiej poogladac na zywo.

@peszek co do GB to moi znajomi mają 3w1 i są bardzo zadowoleni, teraz już używają spacerówki i też nie narzekają na nic. Prowadziłam i fajnie się prowadził też.

Moj zawsze buczał jak kupowałam książki, więc przestałam żeby się z nim nie kłócić. Ale jak wrzucili Kinga do Biedry za 9.99 to się powstrzymać nie umiałam [emoji14] Chyba przy 4 książce się zorientował, że coś przybyło na półce ;) A już najlepsze było jak wyszedł Harry Potter i Przeklęte Dziecko, a on mi do pracy dzwonił mówiąc, w której księgarni dostanę to najtaniej. Po prostu wiedział, że jeśli chodzi o Harry'ego to ze mną nie ma sensu dyskutować ;)

Ej no weź... jak buczeć na książki??? Nie ma takiej opcji! Spacyfikuj go :D

Ah...zapombialam Wam napisac, ze dostalismy zwrot z pita[emoji3] Zamowilam juz regal do mlodej pokoju, a w sobote jedziemy po biurko i krzeslo dla niej i polszafe dla Emilki[emoji3]

Super...! Daj foty jak poskładacie :)

Dzień dobry, ja właśnie jadę na pociąg i na studia, zajęcia do 18, ciekawę, czy wysiedzę tyle godzin. Nie zabrałam oczywiście magnezu, ani no-spy :/

O kurde, podziwiam...!

Muszę dziś dzwonić do restauracji i potwierdzić liczbę osób, mam nadzieję, że nie zapomnę :p

Przypominać Ci?? :D :D

W Warszawie piękne słoneczko, zapraszamy :)

Dokładnie, u nas dzisiaj śliczna pogoda, nawet założyłam odkryte buty :tak:

@Lipcowa mamusia i @martina86, dobrze że dałyście radę!

Wczoraj już nie wchodziłam na forum. Dziś jest już ok to będę nadrabiać.
Przeziębienie dalej mnie trzyma. Nos wczoraj cały dzień zatkany, nic nie pomagało. Koło 16 doszedł kaszel i od razu taki odrywający sie. Boli przy kaszlaniu od klatki piersiowej aż po kręgosłup. Dodatkowo brzuch też zaczol boleć. Balam się nocy że znów nie będę umiała spać ale zrobiłam inhalacje, mąż zrobił herbatę z miodem malinami i cytryna. Wzięłam wit C, wypiłam *spam*, mąż nasmarował mnie wickiem i nos fajnie się oddetkal więc dalo się spać. Tylko ten kaszel mnie tak męczył że brzuch zamiast przestać boleć boli bardziej niż wczoraj. W nocy się spocilam jak szczur więc rano szybki prysznic i z starszym synkiem na zajęcia z integracji sensorycznej pojechałam a najchętniej bym do łóżka wróciła.

Przeczytałam WACKIEM :unsure::-D:-D

Mamy zdjęcia z przed remontu i po .
Zaufaliśmy kobiecie i wyszło jak wyszło..
Dobrze , że człowiek uczy się na błędach. A ciekawe co by było, jeśli zalało by nasze nowe meble w mieszkaniu, których na szczęście jeszcze nie ma. Też jej by się należało ? Bo u niej stoją ? Czy już wtedy nie ?

Meble są Wasze- tak jak wprowadzasz się czasami do umeblowanego mieszkania a czasami do pustego. Ale to wszytko musi być opisane w umowie. Dobrze że macie zdjęcia przed remontem i po, to się zawsze przyda. Ale @klaudiaa975, dziewczyny mają rację- na wszystko musisz mieć papier, nawet jak to rodzina. Jeśli nawet teść potrafił przytulić sobie część kasy za Twoje kwiatki, to co dopiero wynajmowanie mieszkania.

Zobaczymy jak to będzie.
Może ze strony prawnej tak to właśnie powinno wygladac jak mówisz.
Ale co do ostatniego zdania to trochę się nie zgodzę. Bo akurat ubezpieczone jest mieszkanie, no okej. Ale odszkodowanie dostała za : panele, płytki, ściany , meble. (Nasze) więc za gołe mury nie dostała by nic. Więc jednak nie ściany blokowe są ubezpieczone.

Jak ubezpieczasz mieszkanie to ubezpieczasz mury (taki jest nawet dosłownie w ubezpieczeniu) od zalania, pożaru itp. Oddzielnie wyceniasz i ubezpieczasz to co jest w mieszkaniu- meble, TV jak masz dzieła sztuki to też :D

Nie rozlicza się. A możesz coś więcej na ten temat powiedzieć ? Może nam się przydać. Dzwonił teraz K i powiedział , że rozmawiał z nią o 4rano, że pieniądze jeśli do niej wpłyną to nam wszystkie odda z pokwitowaniem. Tylko nie sądzę , zeby teraz było tak prosto. Numer konta w PZU podany jest moj i K ,czekają na resztę dokumentów z których nie dostaną bo ich nie mam i mieć nie będę, więc nie wiem w jaki sposób zorientują się żeby przesłać pieniądze jej. Nie wiem czy to nie kolejna jej gadka , żeby siedzieć cicho..

Kurdeee jaki bajzel macie! :D :oo2: Ona ubezpieczała ale podała Wasz nr konta? Pogubiłam się :D

Aga alergia (w twoim przypadku na chemie) moze sie nasilic w ciazy takze wszystko mozliwe.
Dzięki [emoji5]
Weszłam do środka, po chwili katar znika, wychodzę, znowu chusteczki... Jakie to wkurzające....
Pozostaje mieć nadzieję, że to proszek itd, bo przecież codziennie prac nie będą... [emoji15] [emoji23]

A ja mialam dupe ruszyc ale czekam na listonosza.....bo paka dziś dotrze . mialam kupic laktator...ale kolezanka ktora wyprowadzila sie do wawy napisała ze mi wysle. Dostala nowy aventa reczny. A juz korzystala z elektrycznego przy blizniakach. Wiec jeden zakup mi odejdzie.
Fajnie, że jeden zakup mniej [emoji5]

reklama
Do góry