reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wczoraj już nie wchodziłam na forum. Dziś jest już ok to będę nadrabiać.
Przeziębienie dalej mnie trzyma. Nos wczoraj cały dzień zatkany, nic nie pomagało. Koło 16 doszedł kaszel i od razu taki odrywający sie. Boli przy kaszlaniu od klatki piersiowej aż po kręgosłup. Dodatkowo brzuch też zaczol boleć. Balam się nocy że znów nie będę umiała spać ale zrobiłam inhalacje, mąż zrobił herbatę z miodem malinami i cytryna. Wzięłam wit C, wypiłam *spam*, mąż nasmarował mnie wickiem i nos fajnie się oddetkal więc dalo się spać. Tylko ten kaszel mnie tak męczył że brzuch zamiast przestać boleć boli bardziej niż wczoraj. W nocy się spocilam jak szczur więc rano szybki prysznic i z starszym synkiem na zajęcia z integracji sensorycznej pojechałam a najchętniej bym do łóżka wróciła.
Współczuję.. dużo zdrówka :(

reklama
No i jeszcze może w zusie czy sądzie zeznac, że ona o nic Was nie prosiła... Że zrobiliście to z własnej woli... Wtedy to też nic Wam nie da, że macie paragony itp... Bo ubezpieczenie jest na nią bądź inna kobietę... Ubezpieczalnia nie może dać kasy osobie trzeciej... Bo to jej własność... I to ta własność jest ubezpieczona a nie panele czy szafki

Zobaczymy jak to będzie.
Może ze strony prawnej tak to właśnie powinno wygladac jak mówisz.
Ale co do ostatniego zdania to trochę się nie zgodzę. Bo akurat ubezpieczone jest mieszkanie, no okej. Ale odszkodowanie dostała za : panele, płytki, ściany , meble. (Nasze) więc za gołe mury nie dostała by nic. Więc jednak nie ściany blokowe są ubezpieczone.

@Karla88 a ile u Ciebie kosztował 2 w 1 ze sie opłacało wziąć 3w 1? Bo ja zas mysle czy jak tam gdzie chce kupic jest roznica 250 zl z fotelikiem to czy nie za duzo jak za zwykly bebbeto?
IMG_20180413_095934.jpg

Załączniki

• IMG_20180413_095934.jpg
    IMG_20180413_095934.jpg
    93,7 KB · Wyświetleń: 235
reklama
Klaudia a czy jak ona wynajmuje wam to mieszkanie to rozlicza się z tego dochodu co z was ma? Bo jak nie to możecie jej zasugerować że pewien urząd będzie tym zainteresowany.
Nie rozlicza się. A możesz coś więcej na ten temat powiedzieć ? Może nam się przydać. Dzwonił teraz K i powiedział , że rozmawiał z nią o 4rano, że pieniądze jeśli do niej wpłyną to nam wszystkie odda z pokwitowaniem. Tylko nie sądzę , zeby teraz było tak prosto. Numer konta w PZU podany jest moj i K ,czekają na resztę dokumentów z których nie dostaną bo ich nie mam i mieć nie będę, więc nie wiem w jaki sposób zorientują się żeby przesłać pieniądze jej. Nie wiem czy to nie kolejna jej gadka , żeby siedzieć cicho..

Do góry