Wszystkie mają podobny skład, więc to chyba nie ma aż takiego znaczenia. Ja nie biorę żadnych witamin.Brałam do tej pory femibion, ale mama w aptece zapomniała nazwy i Pani w aptece doradziła jej prenatalne Duo.
Zarzywa któraś z Was ? Są w miarę spoko ? Bo nie wiem czy nie iść jutro kupić tamtych ?
reklama
A najem okazjonalny? Kumpel się tak zabezpieczył, bo wynajmuje mieszkanie..Najemca w zasadzie mie ma praw
Nie możesz wypowiedzieć umowy wyrzucić nic nie możesz nawet wejść do mieszkania wszystko sądownie
Nie wiem, zadzwonię rano, to mi policząNa kiedy Ci wypada ? Chyba początek maja ?
Margana
Fanka BB :)
Spacerowka wydaje sie byc dosc mala i malo stabilna, ale moze to takie wrazenie. Najlepiej poogladac na zywo.
Karla88
A najem okazjonalny? Kumpel się tak zabezpieczył, bo wynajmuje mieszkanie..
No można 300 zł u notariusza i jest jakieś zabezpieczenie
tylko wiesz jak wynajmem przeważnie ktoś szuka mieszkania bo nie ma gdzie mieszkać ..
Margana
Gdyby bylo puste mieszkanie to by nic nie dostala, gdyby nie oplacala ubezpieczenia tez byscie nic nie dostali. Wiec to dziala w dwie strony. To sa wlasnie takie problemy wynajmowanego mieszkania niestety.Ale ona nic by nie dostała za gołe mieszkanie. Zalało nasze panele ściany, płytki itp. a ona włożyła w ubezpieczenie 600 zł więc tyle możemy jej oddać. Nie należy się jej nic , rozmawiałam z Pzu i z takim znajomym.
Szkoda, że nie jesteś z "moich stron" [emoji6]Ja księgarnie uwielbiam, lubię też szperać w lumpeksach, jak niczego konkretnego nie potrzebuję. Na zakupy ubraniowe trzeba mnie wołami ciągnąć.
Jest tutaj niedaleko (25km) ode mnie taka bardzo fajna nietypowa księgarnia, w dodatku z fajnymi pracownikami (jeden zwłaszcza - naprawdę chyba cały dzień czyta, bo rozmawialiśmy o książkach z tak różnych dziedzin, że... Np budowlanka, a potem w której książce kucharskiej są ciekawe zaskakujące przepisy)
Ale mąż się śmieje, że mam zakaz wchodzenia tam [emoji20][emoji23]
(hmmm, pewnie ma to związek z kilkoma moimi wizytami tam, gdy przy dużym rabacie wydawałam po kilkaset zł...)
Ale razem i tak tam czasem chodzimy (przecież sama nie będę niosła tyłu książek [emoji23])
Ale serio - O też ma trochę ksiazkowego bzika, choć teraz sporo idzie na kindla, to pod biblioteką mamy wzmacniany strop [emoji6]
I jego też nie można ssmopas puścić do księgarni [emoji23]
SzczęśliwaCiężarna
Ale ona płaci ubezpieczenie ... I to jej własnośćAle ona nic by nie dostała za gołe mieszkanie. Zalało nasze panele ściany, płytki itp. a ona włożyła w ubezpieczenie 600 zł więc tyle możemy jej oddać. Nie należy się jej nic , rozmawiałam z Pzu i z takim znajomym.
Ubezpieczenie płaci ona, ale nic by z tego ubezpieczenia nie dostała gdyby nie nasz remont. Bo za dziurawa podłogę, goły beton, dziurawe puste ściany nie dostała by grosza. A dostanie kupę kasy z tego co wiem. Moglibyśmy spokojnie umeblować połowę mieszkania. A u mamy możemy mieszkać i szukać czegoś innego. Ale nie znajdziemy niczegi w tej cenie. A tu mamy "pewność" że zostaniemy długo i roczny czas wypowiedzenia itp. Do tego za dużo włożyliśmy w to mieszkanie żeby nagle tak po prostu z niego odejść.. chciałabym coś na własność. Mieć spokój , bo już mnie to dobiło..
Margana
To fajnie, ze sie udalo[emoji4] Mi tez tylko sandaly zostaly[emoji6]A ja właśnie wyszłam z zary zakupami dla starszego, bo niestey 80% ubrań z rabatem z H&M musiałam odesłać. Tam jest taka dziwna rozmiarówka: 6-7 i 8-9 i moje dziecko jest gdzieś pomiędzy... Ale ogarnelam szybko sama i narazie mam w większości spokoj. Teraz tylko sandały i będzie z głowy
reklama
Jak kumpel wynajmował, to na początku były opory, ale ludzie podpisywali, z adresem u rodziców - zwykle jednak to nie tak, że kompletnie nie masz dachu nad głową, ale chcesz zamieszkać z kimś, na swoim, wyprowadzić się od rodziców itd.No można 300 zł u notariusza i jest jakieś zabezpieczenie
tylko wiesz jak wynajmem przeważnie ktoś szuka mieszkania bo nie ma gdzie mieszkać ..
Podziel się: