reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja to kupiłam na Expo przed jakimś biegiem, ale można też przez neta (lokalnie nie próbowałam) - mam dokładnie to Link do: Karma Rub - PŁYNNY MAGNEZ z minerałami 100% | PłynnyMagnez.pl 100% polecany
(najmniejsze opakowanie, nie stosuję jakoś regularnie, tylko właśnie przed/w trakcie długich ciężkich biegów itd, albo jak skurcz złapie, generalnie mega wydajne to jest)

Łydka rozmasowana, niewygodnie jak jasna cholera było, ale przynajmniej nie boli...
Jak się jeszcze odezwie, to otaśmuję się na chwilę, i na pewno już przejdzie [emoji39]
Dzieki za info[emoji3]

reklama
Oo wkoncu wszystko już Ok z forum !!

Witam się w 3 trymestrze !!!
Z tej okazji zaliczkowalam dziś wózek do odbioru za miesiąc
Gratulacje :) i jaki w końcu wybraliście ? Co tak długo musicie czekać ?

Ja też Duphavit Pregna od początku i gin mówi że już do końca :)

W sumie tez źle ci powiedziałam. Ubezpieczeniem zajmuje się jej koleżanka, która zajmuje się mieszkaniem jak ona jest za granicą. Więc nawet ona tego nie opłacala.
Rozmawiałam z Kamilem, zanim "naprawimy" mieszkanie, zobaczymy co ona zrobi. Czy odda pieniądze. Jeśli nie, to nie będziemy jej opłacać mieszkania przez te miesiące przez które będziemy mieszkać.
A coś mi K napomniał , że ma w planach większy kredyt i kupno mieszkania , żebyśmy w końcu mieli na własność. Ale to dopiero za ok rok czasu. Nie wiem, zobaczymy. Póki co chcemy doczekać maleństwa w spokoju, a mieszkanie miało być nasza oazą spokoju a jest jak jest.. nie rozumiem takich ludzi.. zero współczucia i zachowania.
Ale nie możecie nie płacić... Bo na pewno macie zobowiazania w umowie...

Jak kumpel wynajmował, to na początku były opory, ale ludzie podpisywali, z adresem u rodziców - zwykle jednak to nie tak, że kompletnie nie masz dachu nad głową, ale chcesz zamieszkać z kimś, na swoim, wyprowadzić się od rodziców itd.

Może wrócimy do tego tematu jeszcze mieszkanie to jakieś zabezpieczenie dla nas na przyszłość jest w czym wybierać
Trochę nas przeraziły konsekwencje jak prawnik zaczął wymieniać ze nie jest tak łatwo wypowiedzieć umowę lokatorom szczególnie kiedy są dzieci lub osoby starsze a nie chce wywalić 100 tys na mieszkanie i kogoś utrzymywac
Temat nie jest zamknięty

W sumie tez źle ci powiedziałam. Ubezpieczeniem zajmuje się jej koleżanka, która zajmuje się mieszkaniem jak ona jest za granicą. Więc nawet ona tego nie opłacala.
Rozmawiałam z Kamilem, zanim "naprawimy" mieszkanie, zobaczymy co ona zrobi. Czy odda pieniądze. Jeśli nie, to nie będziemy jej opłacać mieszkania przez te miesiące przez które będziemy mieszkać.
A coś mi K napomniał , że ma w planach większy kredyt i kupno mieszkania , żebyśmy w końcu mieli na własność. Ale to dopiero za ok rok czasu. Nie wiem, zobaczymy. Póki co chcemy doczekać maleństwa w spokoju, a mieszkanie miało być nasza oazą spokoju a jest jak jest.. nie rozumiem takich ludzi.. zero współczucia i zachowania.
To juz zupelnie zagmatwana sprawa z tym ubezpieczeniem. Ale mysle, ze kasa nalezy sie albo wlascicielowi mieszkania, albo osobie, ktora ma podpisana umowe z ubezpieczalnia.

Ale ona nic by nie dostała za gołe mieszkanie. Zalało nasze panele ściany, płytki itp. a ona włożyła w ubezpieczenie 600 zł więc tyle możemy jej oddać. Nie należy się jej nic , rozmawiałam z Pzu i z takim znajomym.
Ale to jednak jej mieszkanie a nie Wasze. Wydaje mi się że jak nie będzie chciała to wcale nie musi się z Wami dzielić. Ona to płaci i mieszkanie jest jej własnością. Mam jednak nadzieję, że będzie po Waszej myśli.

Gratulacje :) i jaki w końcu wybraliście ? Co tak długo musicie czekać ?

Ja też Duphavit Pregna od początku i gin mówi że już do końca :)

No jak jaki [emoji23] bebeto vulcano szary z białym stelażem pojezdzilam sobie jeszcze po sklepie i nie zastanawiałam się
Zaliczkowalam kolor na zamówienie bo na stanie nie mieli ale odbiór kiedy ja chce a ze teraz ten remont nie mam go gdzie trzymać to na spokojnie powiedziałaM ze za miesiąc przyjdę
Cenę tez mi zrobił dobra lepsza niż na Allegro 1529,00

reklama
Do góry