reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
@oliwiapatrycja co u Ciebie ?:)
Zmieniłaś Avatar i od kilku dni nie mogłam Cię znalezc :D
A jakoś leci .mała przez ostatnie dni ostro szaleje w brzuchu i non stop się kręci od rana do wieczora ją czuje..z obydwu stron brzucha czasem chyba musi nogi prostować i ręce do góry podnosić albo szpagaty takie robi.. :DJakoś wydaje mi się że od zawsze jestem w ciąży tyle to już trwa a gdzie jeszcze do końca tyle czasu ..:p
I wkoncu mam na plusie 1 kg od początku ciąży, z czego się ciesze to może i wyniki się poprawia bo mam anemię :)wczoraj kupiłam wózek ale używany 2w1 za 550 zł. A awatar zmieniłam bo juz patrzeć na siebie nie mogłam :p
Dzięki za pamięć :* :)

Cześć dziewczyny :)

Wizytuje ktoś dzisiaj? Jeśli tak, to kciuki [emoji106][emoji106][emoji106]

O już w pracy, ja po śniadaniu, i nic mi się nie chce... [emoji15]
Ale może dzisiaj skończę skrzyneczkę Hani, to się pochwalę (i chociaż schowam wypalarkę i pędzle z biurka [emoji23])
Samo nie zeszło. Chirurg musiał naciac i oczyścić.

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie zeszło samo po jakimś czasie, ale nie były to dni, a raczej kilka tygodni - zebrało się pod skórą (tzn zaczęło z czasem "przesuwać" bliżej powierzchni) i później zachowało się jak typowy "pryszcz"...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziękuje.. :* ale już czuję się grubo :D idzie mi uda i tyłek :D ty coś dawno zdjęcia nie wstawialas :) pokaż się :)

Tyle dobrego , ale czasem juuz bym chciała być u siebie bo brat mnie wykańcza nerwowo. 17lat a zachowuje się jak gówniarz. Nic nie robi w domu , nie pomaga, nie sprząta a jeszcze bałagani. Mama mu zwraca uwagę, K go opieprzyl jak byl, tak delikatnie przed wyjazdem. A u siebie to wiem , że będę miała po swojemu, spokój itp :) mama jest pedantka i mam to po niej [emoji14] dobre wyuczone zachowanie :)
Taki wiek :) jak będzie miał 26 to już będzie normalny [emoji16] a ja zdjęcie w środę zrobię [emoji16] tak jak do tej pory co 3 tygodnie [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

A mam takie bardzo głupie pytanie.... [emoji15]
O zaczął się zastanawiać, i zaczęło mi się udzielać....

Zawsze myślałam, że nasze dzieciaki są bardziej aktywne, kopią itd po jedzeniu, które im smakuje.... Ale reagują też na "mniej komfortowe" sytuację, jasne światło, dotknięcie zimną ręką...
Więc... Może bardziej reagują, w sensie kopią po jedzeniu, które im nie smakuje, którego nie chcą? [emoji33]
Czasem trudno mi uwierzyć, że Hania lubi czosnek, ale mam na niego taką mega fazę (zwłaszcza od paru miesięcy...), oczywiście aż tyle nie jem, ale do pasty itd dokładam... I zawsze jak zjem coś z czosnkiem to Hania się uaktywnia....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Czyli myślisz że będzie duży?

Jestem przepraszam nie zauważyłam.

Czasem coś tam uszyje :)
Narazie to chyba pierwsze usg Twoje gdzie wyszło, że sporo pośrosl a teraz wszystko się zmienia jeszcze więc teraz jeszcze może przystopowac i do następnego miesiąca urosnąć mniej :) a mógł też lekarz źle zmierzyć bo wystarczy kilka mm zaznaczyć więcej i dla nas to tyle co nic a wynik zmienia :) poczekaj do następnego usg :) moja Kruszynka jest co badanie większa niż z terminu więc na Maluszka się nie nastawiam [emoji4] liczę tylko, że będzie miała do 3700

f2w39n7303c24ozn.png

Ostatnia edycja:
Mam 175 a M 180 cm
Jeśli wzrostem pójdzie po Tobie i Twojej rodzinie to może być wysoki :) ja np. Mam 170 a mój facet 185 a ja mam też w genach wysoki wzrost bo mój ojciec ma 190 :) ale, że jestem kobieta to aż taka wysoka nie jestem mimo takiego wzrostu ojca :) więc myślę, że moja córcia będzie też wyższa niż ja a mniejsza nuż mój facet więc z 175 będzie w przyszłości miała

f2w39n7303c24ozn.png

Coś odnośnie pozycji do spania? :D Zbyszek lubi świecić jajkami :D hahaha
1522958744-6df9cc50f583111b-aaaaaa.jpeg

p19u3e3kmd4swl0j.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Lucek tak się kładzie jak się cieszy i tarza po podłodze [emoji16][emoji16] a czasem tan leży na brzuszku to się nazywa pozycja na żabke jak psy tak leżą (czy na brzuchu czy na plecach) to im odciaza stawy

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Mi by mogły zacząć zdecydowaniej rosnąć :(

To musi chociaż się zapisać, niech czas już leci. Chyba , że tylko o pieniądze chodzi :( A na NFZ chociaż się zbadać by poszedł. Tak na początek.

Do gastrologa nomrlanie na NFZ ? Ja miesiąc lub dwa. 7to bardzo długo :/
Za szybki wzrost ani spadek nie jest wskazany bo skora nie ogarnie i się wyciągnie :)

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry