reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nic się nie martw, będzie wszystko dobrze :)

Ja teraz miałam wizyty co 4 tygodnie i jakoś mi się to wydaje długo. Cieszę się, że już dziś będzie mój lekarz i wizyty znowu będą co 3 tygodnie :) Ciekawe od którego tygodnia co 2.

moj przy ciazy ksiazkowej wogole nie robi wizyt co 2 tyg...
a ja od poczatku wizyty co 4 tyg czasem wiecej

reklama
@olaaa7 @Marika92 dziękuję dziewczyny wierzę z całych sił ze macie racje przecież życie nie może mnie aż tak skopac tym razem musi być dobrze :* miałam się zapisać na usg ale za półtorej tygodnia będę w szpitalu to już poczekam i zobaczę jak mała rośnie a za tydzień wizyta to pogadam z moim lekarzem o tych różnicach w usg chociaż już mówił ze wszystko jest prawidłowo ale jeszcze raz nie zaszkodzi zapytać :)

A z usg jaki termin ci wychodzi? I z okresu???

Ja miałam ost okres 7.10 cykle 28 dniowe i do zapłodnienia doszło idealnie w 14 dniu
Wg okresu termin na 17 lipca a wg usg każdego 10.07

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam termin na 18 lipca a ostatnia miesiączkę miałam 11.10 :) dziwne, że nie wyliczyl Ci lekarz z om wcześniejszego terminu bo jednak powinnaś mieć kilka dni wcześniej niż ja a nie tylko jeden

f2w39n7303c24ozn.png

No idziemy, idziemy, ja zawożę młodego do szkoły i potem na glukozę :tak:

Ja mam z grupa krwi taki problem ze mam kartę na nazwisko panieńskie. Teraz czekam na ten cholerny rozwód żeby wrócić do niego- i moja lekarka tez czeka, żeby się papiery zgadzały :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam na grupie panieńskie nazwisko. W szpitalu dopytali tylko czy to na pewno moje ale przecież jest pesel. Nie mówili żebym zrobiła nowe. Zapytam w poniedziałek lekarki.

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

Ja mam termin na 18 lipca a ostatnia miesiączkę miałam 11.10 :) dziwne, że nie wyliczyl Ci lekarz z om wcześniejszego terminu bo jednak powinnaś mieć kilka dni wcześniej niż ja a nie tylko jeden

f2w39n7303c24ozn.png

wlasnie zajrzałam do karty mam wpisany termin 14.07.2018 nie wiem co znów mnie zmuliło na 18.07 :p
a z usg caly czas na 10.07

Dziewczyny czy octenisept jest dobry czy lepiej go nie stosować? Kupiłam ale teraz trafiłam na jakiś artykuł, że niby opóźnia od odpadnięcia kikuta ale nie wiem ile w tym prawdy.
Stare połozne mówią, że niepotrzebnie nawilza, a kikut ma zaschnac. Ja używałam, ale zaczęło się paprac i w ruch poszedł spirytus.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hej :)
po wczorajszej szkole rodzenia bardzo fajnie :) fajna położna prowadząca, ogólnie pozytywnie :) dowiedziałam się wczoraj, że coś w "wytycznych" się zmieniło i nie może być grupa krwi wcześniejsza (legitymacje z krwiodawstwa, wcześniej wyznaczone) tylko nowe zrobione w ciąży. Muszę o tym lekarce powiedzieć i dorobić . Zbieram się do tego gin jednak powoli
Ja miałam grypę krwi robiona dwa lata temu i zgubiłam wynik więc w laboratorium wydrukowały mi odpis :) a ginekolog zaakceptowal

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry