reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny :* i ja juz wstałam bo okno wymieniają w lazience i tak się tłuka ze to szok :/ mała juz pobrykala zaczęłam liczyć ruchy z rana ale jest taka wariatka ze 10 ruchów to od razu można wyliczyć :)
Trzymam kciuki za wizyty :*
ja od ostatniego usg mam lekkiego dola dlatego tak rzadko się odzywam jakoś tak mnie martwi wszystko

reklama
Dziewczyny czy octenisept jest dobry czy lepiej go nie stosować? Kupiłam ale teraz trafiłam na jakiś artykuł, że niby opóźnia od odpadnięcia kikuta ale nie wiem ile w tym prawdy.
To się zmienia co chwilę. Mi 8lat temu kazała tylko przemywać patyczkiem i przegotowaną wodą. Odpadł szybko, lekko krwawił, ale lekarka mowila, żeby się nie przejmować.

w57v9n73fe3ysoga.png

dzien dobry ja wczoraj padłam z zmeczenia chyba juz nie dam rady z taka energia jak zawsze...

o 4:30 moj synus mnie obudzil kopał, rozciagał sie wszystko naraz :D

ja na ta glukoze ide jutro a mi sie nie chccceee ale obiecałam @JustMe55 :p

@olaaa7 powodzenia na wizycie ja mam dopiero 20.04 potem napewno za oklo 4 tyg ale zapisze sie za 3 tyg bo jednak bedzie to po 30 tyg wiec chyba wole zeby czesciej sprawdzał czy wszytsko ok

Serio?? Przecież grupa krwi się nie zmienia. Ja przynioslam lekarzowi badanie z 1 ciąży. Co za bzdura...

w57v9n73fe3ysoga.png
Badania z pierwszej ciaży jest ok (w sensie miałaś wtedy sprawdzaną laboratoryjnie). Ja też jestem krwiodawcą i niestety książeczki honorowego dawcy krwi nie są uznawane jako źródło grupy, tak samo ksiażeczki zdrowia itp. Ale jak już raz sobie zrobisz badania grupy krwi to masz jeden paper na całe życie :) On traci ważność tylko jesli potem ma sie transfuzję lub przetaczanie krwi

Dzień dobry. Córka odwieziona do szkoły, słońce świeci, aż chce się coś robić. Po wczorajszej fizjoterapii udało mi się przespać cała noc. Mam nastawiony troszkę kręgosłup. Spojenie , biodra i kręgosłup zatajpowane i od razu lepiej. I co najważniejsze mam swojego rehabilitanta na telefon. Przyjedzie do domu. Minimum dwa razy w tygodniu. Super. Szkoda tylko że wszystko prywatnie. Ale w ten sposób może wytrzymam do 37 tygodnia. Jeszcze tylko 9 zostalo[emoji3][emoji3][emoji3]
Powodzenia na glukozie i wizytach. Ja mam dopiero w środę. Zobaczymy o za kolos siedzi w brzuchu. 15.03 miał już 750 gram. Stawiam że będzie coś koło 1200.

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Super :) Mi by się też taki rehabilitant przydał, może by coś z moją rwą kulszową zrobił... Ale to znów koszta :/

w57v9n73fe3ysoga.png

27+1 to już 7 miesiąc :) Ja zaczynam we wtorek :D

Brak słów.

A może uda się w moje urodziny 11.07 :D ja OM miałam 2.10, cykle nie wiem jakiej długości ale zdaje mi się, że jeszcze trzymały je w ryzach anty bo owu miałam chyba 13 lub 14 dc sądząc po bólach i termin z OM wychodzi na 9.07 a z ostatniego prenatalnego usg też na 9.07 :) Ja to bym się cieszyła jakbym urodziła 7.07 w naszą pierwszą rocznicę :D W ogóle to jak to zazwyczaj jest przy pierwszym porodzie, jest przed terminem czy po?
Podobno 1 z reguły jest po terminie. U mnie i większości znajomych się to sprawdziło. Teraz mam termin dopiero na 30.07 więc jak się przeterminuję to nic mi z lata nie zostanie...

w57v9n73fe3ysoga.png

dzien dobry ja wczoraj padłam z zmeczenia chyba juz nie dam rady z taka energia jak zawsze...

@olaaa7 powodzenia na wizycie ja mam dopiero 20.04 potem napewno za oklo 4 tyg ale zapisze sie za 3 tyg bo jednak bedzie to po 30 tyg wiec chyba wole zeby czesciej sprawdzał czy wszytsko ok

No idziemy, idziemy, ja zawożę młodego do szkoły i potem na glukozę :tak:

Ja mam z grupa krwi taki problem ze mam kartę na nazwisko panieńskie. Teraz czekam na ten cholerny rozwód żeby wrócić do niego- i moja lekarka tez czeka, żeby się papiery zgadzały :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To ja w rossman ostatnio brzych i wizek a ludzie sie wcisneli przdemnie[emoji33][emoji85][emoji85]bywa I tak widzisz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi też ostatnio w Lidlu babka wepchnęła się przede mnie "bo ona ma tylko 3 rzeczy i jej się śpieszy". A ja mialam brzuch i głośno jeczacego 7-latka, że mu się chce siku. Grrr

w57v9n73fe3ysoga.png

Dokładnie :/ że ktoś tyje to nie znaczy że siedzi i non stop je tylko wpływa na to wiele czynnikow których oni już nie biora niestety pod uwagę :/

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie tak jest. Ja w 1 ciąży więcej się ruszałam i nie jadlam jakoś dużo, a przytyłam 23kg. Teraz mam o wiele mniej ruchu i wydaje mi sie, że ciągle jem, a przytyłam póki co 4kg. Nie wiem od czego to zależy.

w57v9n73fe3ysoga.png

reklama
Hej dziewczyny :* i ja juz wstałam bo okno wymieniają w lazience i tak się tłuka ze to szok :/ mała juz pobrykala zaczęłam liczyć ruchy z rana ale jest taka wariatka ze 10 ruchów to od razu można wyliczyć :)
Trzymam kciuki za wizyty :*
ja od ostatniego usg mam lekkiego dola dlatego tak rzadko się odzywam jakoś tak mnie martwi wszystko
Nic się nie martw, będzie wszystko dobrze :)

Ja teraz miałam wizyty co 4 tygodnie i jakoś mi się to wydaje długo. Cieszę się, że już dziś będzie mój lekarz i wizyty znowu będą co 3 tygodnie :) Ciekawe od którego tygodnia co 2.

Do góry