reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Jola92 pewnie ze pomogą :) zawsze znajdzie się jakiś pomysł żeby dojechać w razie czego :)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Pewnie ze tak :) jak to tatuś mówi - musi klepać hajs żeby synkowi niczego nie zabrakło :) bo i kredyt trzeba jakoś spłacać [emoji14]

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
No niestety takie są realia co Ci po tym że byłby z Tobą jakbyś na tzw pampersy niemiala Maksiu podrośnie to będziecie mogli latać do taty [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

No niestety takie są realia co Ci po tym że byłby z Tobą jakbyś na tzw pampersy niemiala Maksiu podrośnie to będziecie mogli latać do taty [emoji4]

No to na pewno :) Norwegia jest piękna na spacery, świeże powietrze, cudne widoki :) pewnie w przyszłym roku już na jakiś tydzień dwa się tam wybierzemy z małym :)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]

U nas jest tak że rodzice Ł 300 km od Nas, moja Mamcia 120km (ale nie zmotoryzowana) więc wiadomo, że nie będziemy mogli liczyć na wizyty z obiadkami czy coś. Ale mimo odległości jaka Nas dzieli i z jednej i z drugiej strony zawsze odczuwamy ogromne wsparcie. Tak będzie też po narodzinach, na odleglość ale zawsze pomogą :)
Twoja 120 a moja 1200 [emoji23] ale na szczęście caly lipiec i może uda się jeszcze nawet troszkę sierpnia jej urlop załatwić więc wsparcie będzie mega

@_agnieszka_ no trafiłam na bardzo fajną rodzinkę :) patrząc na to że moja mama nie będzie na pstryknięcie palca w razie czego bo niby tylko 100km nas dzieło ale czasami to sporo w nagłych sytuacjach to nie mam na co narzekać :) bardzo fajnych dziadków ma nasz Maksio i wiem że zawsze będę mogła na nich liczyć bo już pokazali to hak odeszła Nastusia. No i na obiady będę miała blisko :D

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Super [emoji106]

Ja niestety nie miałam tyle szczęścia... O jest super ciepłym, rodzinnym facetem, z tatą też się dogaduję całkiem dobrze, ale teściowa.... Nie pasuje do dowcipów o teściowej, na szczęście, ale po kilkunastu latach raczej nie widzę opcji na jakąś "bliskość"...
Od grudnia wie, że jestem w ciąży, wcześniej zagrożonej itd., że muszę sporo leżeć, mam sporo ograniczeń, itd,.. Wiesz, że ani razu nie zapytała, jak się czuję itd? Nie zaproponowała nigdy żadnej pomocy (choć daleko nie ma, i nie pracuje), nie mówiąc już np o odwiedzinach, jak musiałam leżeć i mogłam wstawać tylko do wc...
Co prawda na pewno nie chciałabym jej obiadów (uważa, że gotowce i półprodukty to najlepsze dobrodziejstwo naszych czasów, że po co robić, jak można kupić gotowe, cała chemia w gotowach przecież nie jest szkodliwa, skoro ludzie to jedzą i jest w sklepach, a cukier jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodził itd.), ale - miło by było, jakby np chociaż raz zapytała O, jak ja się czuję, itd...
Moja mama też ma dość daleko (teraz 30km, później będzie prawie 50, ale autostradą), a obecnie poza pracą zajmuje się babcią, która nie może zostać sama na więcej niż parę godzin, więc logistycznie skomplikowane :(
Ale wiem, że na mamę zawsze mogę liczyć...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
@_agnieszka_ współczuję takiej teściowej.. Nikt nie każe jej wokół ciebie biegać ale czysta kultura i wychowanie nakazują chociaż zapytać jak się czujesz itd... ehhh nic nie poradzisz.. Dobrze ze męża masz wspaniałego ;)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]

Do góry