reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Jola92 pewnie ze pomogą :) zawsze znajdzie się jakiś pomysł żeby dojechać w razie czego :)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Pewnie ze tak :) jak to tatuś mówi - musi klepać hajs żeby synkowi niczego nie zabrakło :) bo i kredyt trzeba jakoś spłacać [emoji14]

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
No niestety takie są realia co Ci po tym że byłby z Tobą jakbyś na tzw pampersy niemiala Maksiu podrośnie to będziecie mogli latać do taty [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

No niestety takie są realia co Ci po tym że byłby z Tobą jakbyś na tzw pampersy niemiala Maksiu podrośnie to będziecie mogli latać do taty [emoji4]

No to na pewno :) Norwegia jest piękna na spacery, świeże powietrze, cudne widoki :) pewnie w przyszłym roku już na jakiś tydzień dwa się tam wybierzemy z małym :)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]

U nas jest tak że rodzice Ł 300 km od Nas, moja Mamcia 120km (ale nie zmotoryzowana) więc wiadomo, że nie będziemy mogli liczyć na wizyty z obiadkami czy coś. Ale mimo odległości jaka Nas dzieli i z jednej i z drugiej strony zawsze odczuwamy ogromne wsparcie. Tak będzie też po narodzinach, na odleglość ale zawsze pomogą :)
Twoja 120 a moja 1200 [emoji23] ale na szczęście caly lipiec i może uda się jeszcze nawet troszkę sierpnia jej urlop załatwić więc wsparcie będzie mega

@_agnieszka_ no trafiłam na bardzo fajną rodzinkę :) patrząc na to że moja mama nie będzie na pstryknięcie palca w razie czego bo niby tylko 100km nas dzieło ale czasami to sporo w nagłych sytuacjach to nie mam na co narzekać :) bardzo fajnych dziadków ma nasz Maksio i wiem że zawsze będę mogła na nich liczyć bo już pokazali to hak odeszła Nastusia. No i na obiady będę miała blisko :D

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Super [emoji106]

Ja niestety nie miałam tyle szczęścia... O jest super ciepłym, rodzinnym facetem, z tatą też się dogaduję całkiem dobrze, ale teściowa.... Nie pasuje do dowcipów o teściowej, na szczęście, ale po kilkunastu latach raczej nie widzę opcji na jakąś "bliskość"...
Od grudnia wie, że jestem w ciąży, wcześniej zagrożonej itd., że muszę sporo leżeć, mam sporo ograniczeń, itd,.. Wiesz, że ani razu nie zapytała, jak się czuję itd? Nie zaproponowała nigdy żadnej pomocy (choć daleko nie ma, i nie pracuje), nie mówiąc już np o odwiedzinach, jak musiałam leżeć i mogłam wstawać tylko do wc...
Co prawda na pewno nie chciałabym jej obiadów (uważa, że gotowce i półprodukty to najlepsze dobrodziejstwo naszych czasów, że po co robić, jak można kupić gotowe, cała chemia w gotowach przecież nie jest szkodliwa, skoro ludzie to jedzą i jest w sklepach, a cukier jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodził itd.), ale - miło by było, jakby np chociaż raz zapytała O, jak ja się czuję, itd...
Moja mama też ma dość daleko (teraz 30km, później będzie prawie 50, ale autostradą), a obecnie poza pracą zajmuje się babcią, która nie może zostać sama na więcej niż parę godzin, więc logistycznie skomplikowane :(
Ale wiem, że na mamę zawsze mogę liczyć...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
@_agnieszka_ współczuję takiej teściowej.. Nikt nie każe jej wokół ciebie biegać ale czysta kultura i wychowanie nakazują chociaż zapytać jak się czujesz itd... ehhh nic nie poradzisz.. Dobrze ze męża masz wspaniałego ;)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]

Do góry