reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wyszłam zadowolona z badania i dostałam telefon od właścicielki mieszkania które ledwo wyremontowaliśmy. Dobrze, że mebli nie ma jeszcze. Że jeszcze w kartonach , szafki w kuchni do wyrzucenia. Panele w sypialni do wyrzucenia. I ciekawe co z nowymi płytkami w kuchni i w przedpokoju. Wybilo w zlewie w kuchni. Wina spółdzielni. Ale co z tego, jest tragedia w mieszkaniu. Płakać mi się chce. Babę pod nami zalało. Ciekawe czy nam zwrócą , no muszą. Wrazie czego mieszkanie ubezpieczone. Odechciewa mi się. Zamiast iść do przodu to trzeba wszystko zrywać i kłaść od nowa. :(:(:(:( Masakra jakaś. Do tego K nie ma. O musimy w maju robić od nowa. Dobrze, że przyjedzie na dłużej. Nie pokazuje zdjęć bo szkoda patrzeć..
Kurcze, wspolczuje strasznie[emoji20] Teraz Ciebie dopadlo. Wiem, ze to okropny problem, stres, tyle roboty i w ogole, ale najwazniejsze, ze to nie Wasza wina. Kase dostaniecie z odszkodowania i wyremontujecie. Trzymam kciuki zeby wsxystko sprawnie i sxybko poszlo!
A jak wizyta?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
To super, ze dzidzia rosnie zdrowa! I swietnie, ze dieta tak dobrze Ci idzie. Oby tak dalej! A czemu do neurologa?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Mam takie objawy że strony pęcherza moczowego od 1 trynestru, że nie da się ich podpiąć pod ciąże. Mój gin woli dmuchać na zimne i stąd neurolog.

Dokładnie.. mieliśmy już meble kłaść w maju/czerwcu po kolei..

No pamiętam , że u Was też ciekawie było. A nawet gorzej bo macie mieszkanie zamieszkane. , Meble poustawiane.. a ubezpieczone chociaż ?
W ogóle jak to jest z ubezpieczeniem ? Mogę je teraz wykorzystać , nawet jak oddadzą mi ze spółdzielni ? A potem piw skorzystaniu , ubezpieczenie przepada ? Czy jak to jest ?

Super :)
Ja też czekam na swoje paczki. Jutro idę zamawiać komodę. Jak już będzie gotowa , to pranie , prasowanie , układanie :)
A dzisiaj kupiłam kolejne ciuszki, a miałam już nic nie kupować ;D
Zobacz załącznik 844524
Mamy ubezpieczenie, ale bez OC co oznacza, że nasze starty zostaną pokryte (czekam na wycenę czy nie będzie zanizona) a starty u sąsiadek niestety nie. Takze za ich remonty musimy zapłacić my.

U mnie to jest w ogole dziwnie bo moje dzieci nie lubią zimnego [emoji5] więc jak jakiś sok to musi być z ciepłą wodą samego nie wypija wiec jest więcej wody niż soku[emoji5] nic gazowanego nie lubią. Jedyne co to chipsy tzn te chrupki duszki to czasami zajadamy[emoji5]
Haha, to moja nie lubi cieplego pic[emoji6] No jedynie kakao. Nawet zima nosze wide w torebce i taka pije[emoji3] Gazowanego yez nie tknie[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziękuje :*
Malutka waży ok.700g :)
A dopiero 16ego ważyła 420 :D
Nie mam zdjęć i też nie widziałam Alicji na USG. Zobacze 24kwietnia :) lekarz normalnie zareagował na wizytę prywatna w klinice, przyjrzal się serduszku i powiedział , że na jego oko jest dobrze. Ale dobrze jechać sprawdzić na echu :) szyjka długa i zamknięta. Zapomniałam spytać czy łożysko się podnioslo. Sprawdzę na kolejnej wizycie za 3tygodnie.
Ooo to duża jak na ten tydzień [emoji16][emoji16] moja w 23 t 3 dniu miała 647gram [emoji16] też duża [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Mam nadzieje ze ubezpieczenie pokryje koszta strat....no panele do wywalenia niestety nie da sie uratowac. Pal licho.....ale szkoda czasu i roboty ktora tam wlozyliscie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie...
Paneli nie da się uratować, nawet jakby wyschły, to po pierwsze będą się wybrzuszać, a po drugie, ważniejsze, woda dostała się w sporej ilości pod, i tam się może "życie" rozwijać... Jakieś pleśni, grzyby, itd, a to nie jest zdrowe środowisko... [emoji33]

Oby ubezpieczenie wszystko pokryło....

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mam nadzieję , że będą jeszcze takie same w sklepie gdzie kupowaliśmy. Nie chciałabym innych :( dobrze , że mały pokój to w ciągu dnia tesc z K położą. A myślicie , że płytki mogą być zalane ?
Jutro rozwalają segment w kuchni i do kosza.. ale z drugiej strony dobrze. I tak chcieliśmy się go pozbyć , mimo wszystko jutro będę robiła wszytko żeby nam za niego zwrócili. Był używany ale dobry , należy nam się zwrot kosztów.
Ja ide jutro. Mnie tez przeraza to siedzenie tam. A potem jeszcze musze mloda odebrac od rodzicow[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Gorsze jest samopoczucie w trakcie dwóch godzin niż sam czas. Przynajmniej u mnie tak było. Powiedziałam trochę na forum i zleciało , nawet nie wiedziałam kiedy :)
Same chdzimy te ktore mamy juz dzieci[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Albo facetów za granicą.
To chyba nie dużo ? Nie pamiętam czy wstawialas zdjęcie na brzuszkowe, muszę przejrzec. I na pewno źle nie wyglądasz. :* To tylko waga.
Jest teraz bardzo nisko :) kopniaki czuje nad spojeniem a nie koło pępka i pod żebrami jak wcześniej :)

f2w39n7303c24ozn.png
A ja nie wiem jak to możliwe. Raz czuje nisko a za chwilę nad pepkiem :D

Ja do gina zawsze z mężem, zawsze jest ze mną w gabinecie a podczas usg razem ze mną ogląda Stasia i sprawia mu to dużą radość :)

Właśnie też się zastanawiam nad powrotem do blondu, ale nie wiem czy zaraz nie będę miała dość bo odrosty. I tak sie waham cały czas
Ja robie balejage, wiec odrosty sa mniej widoczne.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Mam nadzieję , że będą jeszcze takie same w sklepie gdzie kupowaliśmy. Nie chciałabym innych :( dobrze , że mały pokój to w ciągu dnia tesc z K położą. A myślicie , że płytki mogą być zalane ?
Jutro rozwalają segment w kuchni i do kosza.. ale z drugiej strony dobrze. I tak chcieliśmy się go pozbyć , mimo wszystko jutro będę robiła wszytko żeby nam za niego zwrócili. Był używany ale dobry , należy nam się zwrot kosztów.

Gorsze jest samopoczucie w trakcie dwóch godzin niż sam czas. Przynajmniej u mnie tak było. Powiedziałam trochę na forum i zleciało , nawet nie wiedziałam kiedy :)

Albo facetów za granicą.

To chyba nie dużo ? Nie pamiętam czy wstawialas zdjęcie na brzuszkowe, muszę przejrzec. I na pewno źle nie wyglądasz. :* To tylko waga.

Bo może raz obrywasz rączka a raz nóżką [emoji23][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Kurcze, wspolczuje strasznie[emoji20] Teraz Ciebie dopadlo. Wiem, ze to okropny problem, stres, tyle roboty i w ogole, ale najwazniejsze, ze to nie Wasza wina. Kase dostaniecie z odszkodowania i wyremontujecie. Trzymam kciuki zeby wsxystko sprawnie i sxybko poszlo!
A jak wizyta?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Nie wiem właśnie jak to z tym odszkodowaniem. Bo właścicielka mieszka w stanach , ale dokumenty odszkodowania mam ja. Spółdzielnia ma wycenić szkody , więc nie wiem jak to z ubezpieczeniem ? Czy też dodatkowo nam się coś należy ? Gdzie się w tej sprawie idzie itp? I czy po jednym razie ( wykorzystaniu odszkodowania ) przepada ?

reklama

Albo facetów za granicą.

Nie ostatnio nic nie wstawiłam, jak bede tych w takim tempie jak przez ostatnie 2 miesiące to znowu bedzie 25 kg. Ja to nie mam takiego duzego brzucha ale w biodra mi poszło bardzo.

Do góry