reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja nie śpię obudziłam się na siku i już wyspana [emoji58]
Do pracy wstaje o 6:30 ciekawe jak będę wygladac
Pozatym moj Łukasz nirmalnie przesadził mamy tak ciepło w domu ze zaraz zdechnę a okna nie otwieram bo on śpi przy nim i będzie od razu chory ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No tak, wyspanie po świętach ważna rzecz ;)
A kolejna jest taka, że w święta je się więcej i często inaczej niż normalnie, więc może to trochę zaburzyć wyniki np krzywej... [emoji15]

A ja znowu się przekonałam, że jestem inteligentna inaczej....
Postanowiłam zrobić dzisiaj "kotleciki" ziemniaczane z kiszoną kapustą... Wszystko ok, ale gdybym wzięła się za nie wcześniej niż o 21.... A do tego nie wypiła pół litra wody z kiszonej kapusty... (kapustę zalewam odrobiną wody, gotuję chwilę, odsączam, wodę można wypić ;) ) [emoji33] miałam na nią ochotę, ale....
Była to chyba za duża porcja na raz.... (choć jakby ktoś miał problem z zaparciem, to polecam, ale może nie więcej niż szklankę na raz.....)
Siedzę właśnie w wc.......

A "kotleciki" (w sensie ostatnią turę) będę wyciągać z piekarnika o 0:20...
Zamiast wziąć się za nie dwie godziny wcześniej... Naprawdę jestem zdolna........

0d1yrjjgtd95fou3.png
Oj Aga, mam nadzieje ze do kibelka juz nie latalas wiecej, a teraz spisz sobie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziewczyny nie wiem czy mam się śmiać czy płakać w momencie gdy nałożyłam farbę na włosy zgasło światło. Wyłączyli prąd i tak przy latarce i wodzie bez ciśnienia myłam głowę. Farba była w kolorze "truskawkowe brązu" a mi wyszło coś rudego. Matko Bosko zobaczymy jak to będzie jutro wyglądać. Żegnam się z wami bo mam 8%bateri. Miłej nocki [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom
O matko, ale pech. Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie fajnie ten kolorek.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Widzę,że historie z serii "ciążowa papka z mózgu" są wciąż aktualne:) ja dzisiaj wybrałam się do kina, później wracam do domu, wpisuje kod w domofonie i wyskakuje mi błąd.Sprawdzam parę razy o co cho i zglupiałam.Okazało się,że pomylilam klatkę w bloku:rofl:
[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

A ja nie śpię obudziłam się na siku i już wyspana [emoji58]
Do pracy wstaje o 6:30 ciekawe jak będę wygladac
Pozatym moj Łukasz nirmalnie przesadził mamy tak ciepło w domu ze zaraz zdechnę a okna nie otwieram bo on śpi przy nim i będzie od razu chory ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wspolczuje niewyspania i calego dnia w pracy.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Bardzo jestem ciekawa czy przy drugim też tak bedzie, czy już bardziej "zwyczajnie" :)

w57v9n73fe3ysoga.png
Przy drugim też tulisz, calujesz jak by to było pierwsze. Różnica jest taka, że jak np u mnie to druga musiała dostać wiecej czułości a i tak na poczatku czuła się zazdrosna. Teraz tez muszę przytulac dwoch jednocześnie bo jak Kacper widzi, że przytulam Marysie to jest smutny bo przecież mama jest jego i jak go tez przytulę to jest dobrze☺️ w odwrotna stronę też to działa bo jak przytulam Kacpra to Marysię tez musze bo zaraz powie, że ona też jest ważna☺️

Cześć dziewczyny :D

Wizytuje ktoś dzisiaj? ;)
A już nie śpię, tzn już jestem u mamy - za chwilę ją pójdę obudzić do pracy ;)
Oj Aga, mam nadzieje ze do kibelka juz nie latalas wiecej, a teraz spisz sobie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Nie, na szczęście tylko raz, ale za to bardzo porządnie... Nagle znowu dopinam się w kurtce [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Wygladaja pysznie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Dzięki [emoji5]
O bardzo lubi, mama to już w ogóle co jakiś czas pyta, kiedy będę robiła [emoji23]
Takie zwykłe, ziemniaczane, kwaśne, pikantne itd ;)
A robi się je szybko (za wyjątkiem pieczenia, ktore trochę trwa...) i prosto :D
Ewentualnie jeszcze prościej jak się ma do zutylizowania "resztki"
Potrzebne są
-ugotowane pogniecione ziemniaki
-kiszona kapusta (lekko ugotowana i pokrojona)
-cebula (pokrojona i uduszona na oleju)
-przyprawy (sól, dużo pieprzu, majeranek, liść laurowy, co kto lubi)
-ewentualnie resztki (jak komuś zostało z gotowania - dawałam już sos pieczarkowy, ugotowaną soczewicę, jakieś inne warzywa, byle pokrojone i nie surowe, mogą być np z rosołu itd ;))
Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody z liściem laurowym, odcisnac, pokroić, cebulę poddusić na oleju z przyprawami, wymieszać wszystko z ziemniakami, doprawić do smaku (można próbować w trakcie bez oporów ;))
Uformować coś na kształt kotlecików, jakikolwiek lubimy, piec ok 30-40min (180-200 stopni) aż się ładnie zarumienią - zaraz po wyjęciu z piekarnika są bardzo delikatne, potem trochę się usztywniają - fajne są na zimno do zabrania ze sobą ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry