reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja nie śpię obudziłam się na siku i już wyspana [emoji58]
Do pracy wstaje o 6:30 ciekawe jak będę wygladac
Pozatym moj Łukasz nirmalnie przesadził mamy tak ciepło w domu ze zaraz zdechnę a okna nie otwieram bo on śpi przy nim i będzie od razu chory ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No tak, wyspanie po świętach ważna rzecz ;)
A kolejna jest taka, że w święta je się więcej i często inaczej niż normalnie, więc może to trochę zaburzyć wyniki np krzywej... [emoji15]

A ja znowu się przekonałam, że jestem inteligentna inaczej....
Postanowiłam zrobić dzisiaj "kotleciki" ziemniaczane z kiszoną kapustą... Wszystko ok, ale gdybym wzięła się za nie wcześniej niż o 21.... A do tego nie wypiła pół litra wody z kiszonej kapusty... (kapustę zalewam odrobiną wody, gotuję chwilę, odsączam, wodę można wypić ;) ) [emoji33] miałam na nią ochotę, ale....
Była to chyba za duża porcja na raz.... (choć jakby ktoś miał problem z zaparciem, to polecam, ale może nie więcej niż szklankę na raz.....)
Siedzę właśnie w wc.......

A "kotleciki" (w sensie ostatnią turę) będę wyciągać z piekarnika o 0:20...
Zamiast wziąć się za nie dwie godziny wcześniej... Naprawdę jestem zdolna........

0d1yrjjgtd95fou3.png
Oj Aga, mam nadzieje ze do kibelka juz nie latalas wiecej, a teraz spisz sobie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziewczyny nie wiem czy mam się śmiać czy płakać w momencie gdy nałożyłam farbę na włosy zgasło światło. Wyłączyli prąd i tak przy latarce i wodzie bez ciśnienia myłam głowę. Farba była w kolorze "truskawkowe brązu" a mi wyszło coś rudego. Matko Bosko zobaczymy jak to będzie jutro wyglądać. Żegnam się z wami bo mam 8%bateri. Miłej nocki [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom
O matko, ale pech. Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie fajnie ten kolorek.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Widzę,że historie z serii "ciążowa papka z mózgu" są wciąż aktualne:) ja dzisiaj wybrałam się do kina, później wracam do domu, wpisuje kod w domofonie i wyskakuje mi błąd.Sprawdzam parę razy o co cho i zglupiałam.Okazało się,że pomylilam klatkę w bloku:rofl:
[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

A ja nie śpię obudziłam się na siku i już wyspana [emoji58]
Do pracy wstaje o 6:30 ciekawe jak będę wygladac
Pozatym moj Łukasz nirmalnie przesadził mamy tak ciepło w domu ze zaraz zdechnę a okna nie otwieram bo on śpi przy nim i będzie od razu chory ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wspolczuje niewyspania i calego dnia w pracy.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Bardzo jestem ciekawa czy przy drugim też tak bedzie, czy już bardziej "zwyczajnie" :)

w57v9n73fe3ysoga.png
Przy drugim też tulisz, calujesz jak by to było pierwsze. Różnica jest taka, że jak np u mnie to druga musiała dostać wiecej czułości a i tak na poczatku czuła się zazdrosna. Teraz tez muszę przytulac dwoch jednocześnie bo jak Kacper widzi, że przytulam Marysie to jest smutny bo przecież mama jest jego i jak go tez przytulę to jest dobrze☺️ w odwrotna stronę też to działa bo jak przytulam Kacpra to Marysię tez musze bo zaraz powie, że ona też jest ważna☺️

Cześć dziewczyny :D

Wizytuje ktoś dzisiaj? ;)
A już nie śpię, tzn już jestem u mamy - za chwilę ją pójdę obudzić do pracy ;)
Oj Aga, mam nadzieje ze do kibelka juz nie latalas wiecej, a teraz spisz sobie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Nie, na szczęście tylko raz, ale za to bardzo porządnie... Nagle znowu dopinam się w kurtce [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Wygladaja pysznie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Dzięki [emoji5]
O bardzo lubi, mama to już w ogóle co jakiś czas pyta, kiedy będę robiła [emoji23]
Takie zwykłe, ziemniaczane, kwaśne, pikantne itd ;)
A robi się je szybko (za wyjątkiem pieczenia, ktore trochę trwa...) i prosto :D
Ewentualnie jeszcze prościej jak się ma do zutylizowania "resztki"
Potrzebne są
-ugotowane pogniecione ziemniaki
-kiszona kapusta (lekko ugotowana i pokrojona)
-cebula (pokrojona i uduszona na oleju)
-przyprawy (sól, dużo pieprzu, majeranek, liść laurowy, co kto lubi)
-ewentualnie resztki (jak komuś zostało z gotowania - dawałam już sos pieczarkowy, ugotowaną soczewicę, jakieś inne warzywa, byle pokrojone i nie surowe, mogą być np z rosołu itd ;))
Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody z liściem laurowym, odcisnac, pokroić, cebulę poddusić na oleju z przyprawami, wymieszać wszystko z ziemniakami, doprawić do smaku (można próbować w trakcie bez oporów ;))
Uformować coś na kształt kotlecików, jakikolwiek lubimy, piec ok 30-40min (180-200 stopni) aż się ładnie zarumienią - zaraz po wyjęciu z piekarnika są bardzo delikatne, potem trochę się usztywniają - fajne są na zimno do zabrania ze sobą ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry