reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też po świętach pójdę, wyniki będę miała świeże :)

p19u3e3ky6d8emkb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Uff nie będę sama [emoji23]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie cisnienie mam super, 125/79. Nie wiem czy to zasługa melisy czy tego, że sprawa z Mamą tak się rozwiazała. Ale wczoraj przed wejsciem do gabinetu miałam 170/104. Po wyjściu z gabinetu 139/100. Mi to cisnienie strasznie wariuje przed wizytą
Jola ja nigdy u żadnego lekarza nie mam problemu z ciśnieniem. Mogę przyjść z marszu usiąść i ciśnienie 120/60 Wyjątek to ginekolog. Ostatnie dwie wizyty miałam 142/70. W domu mam koło 115/70.
@Jola92, super wieści z mamą... dziwne że teraz masz normalne ciśnienie, mam nadzieję że lekarz weźmie pod uwagę też pomiary "domowe".. może to jakieś incydentalne...

@Margana, wiem że to dołuje... no ale przecież nie masz na to żadnego wpływu... Ściskam!
Jak pisałam już Joli ja mam tylko u gina wysokie ciśnienie. W domu normalne, mierze 3xdziennie, u innych lekarzy normalne. Jak jestem u endokrynologa to zawsze biorę karteczkę z wynikiem pomiaru ciśnienia a lekarka jeszcze mi się tam podbija pieczątka. W poniedziałek u ginekologa miałam 142/77 a we wtorek u endokrynologa 105/68.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm... Ja paniki w II trymestrze odpukać nie przeżyłam... A w I tak...

f2w39n7303c24ozn.png
W pierwszym to wiadome. Najbardziej się przeżywa. W drugim, miałam jak dostałam skurczu , że się z podłogi podnieść nie mogłam. Albo podczas zaparcia jak myślałam że umre , mama chciała pogotowie wzywać. Tylko patrzyłam czy nie krwawię. I w trzecim pewnie jak nie poczuje ruchu to będę panikować.

Wstawisz na zakupowe ? I jak dokładnie się ten zabieg nazywa :) super wyszło :) muszę popytać u mnie w mieście za tym :)

A śpiochów myślisz dużo się przyda ? Bo tego mam sporo.

54 to całkiem przyzwoicie przy twoim wzroście. Nie wiem czy nawet nie za mało ? Czyli chudziutka jesteś :)

A mi się wydaje właśnie , że tak. Że @_agnieszka_ ma rację. Jednak to jest sama chemia. Która robi burze w organizmie. A plemnik to mała istota która nie da sobie rady z taką dawka syfu. I lepiej odstawić wcześniej tabletki. Ja sądzę, że ciąży nie utrzymałam bo nie miałam przerwy po tabletkach.
Tabletki anty to hormony :) ja zaszłam biorąc inne ... Progesteron, który długi czas większość tu brała na podtrzymanie to tak samo hormon :) przeprowadzono wiele badań , które potwierdzają, że zachodzić można od razu bo nasz organizm wyplukuje tabletki :) a jest wiele osób, które zachodzą także biorąc tabletki bo pominely tylko jedna :)

f2w39n7303c24ozn.png

Jola ja nigdy u żadnego lekarza nie mam problemu z ciśnieniem. Mogę przyjść z marszu usiąść i ciśnienie 120/60 Wyjątek to ginekolog. Ostatnie dwie wizyty miałam 142/70. W domu mam koło 115/70. Jak pisałam już Joli ja mam tylko u gina wysokie ciśnienie. W domu normalne, mierze 3xdziennie, u innych lekarzy normalne. Jak jestem u endokrynologa to zawsze biorę karteczkę z wynikiem pomiaru ciśnienia a lekarka jeszcze mi się tam podbija pieczątka. W poniedziałek u ginekologa miałam 142/77 a we wtorek u endokrynologa 105/68.

No to ciekawe czemu gin tak Ci cisnienie podnosi[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja wizytę mam 11 dopiero a przed wizytą muszę zrobić. Czyli też pewnie pójdę w przyszłym tygodniu a chciałabym mieć to już za sobą [emoji55][emoji55][emoji55]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wizytę mam za 2 tygodnie a już zrobiłam choć zalecenie zrobienia dostałam 5 dni przed wykonaniem :) poszłam by mieć z głowy [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

W pierwszym to wiadome. Najbardziej się przeżywa. W drugim, miałam jak dostałam skurczu , że się z podłogi podnieść nie mogłam. Albo podczas zaparcia jak myślałam że umre , mama chciała pogotowie wzywać. Tylko patrzyłam czy nie krwawię. I w trzecim pewnie jak nie poczuje ruchu to będę panikować.
Jak w trzecim nie poczujesz to jedziesz od razu na ip lub do lekarza i na pewno szybko Cię uspokoja :) więc to tylko kilka h strachu :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
No to ciekawe czemu gin tak Ci cisnienie podnosi[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
On sam w sobie nie... Tylko babeczka w recepcji. U mnie to działa tak. Wysokie ciśnienie jest niebezpieczne w ciąży więc przed pomiarem automatycznie sama się nakręcam i stresuje że będzie wysokie choć w domu jest niskie no i wychodzi wysokie. W drugiej ciąży miałam to samo też takie wysokie ciśnienie na wizytach. Jak poszłam z cholestaza na patologie ciąży to położne widząc wpisy w karcie ciąży że takie wysokie ciśnienie przychodziły 3 razy na dzień mierzyć. I potem się pytały czy u lekarza aparat do ciśnienie jest na pewno sprawny

Do góry