reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też po świętach pójdę, wyniki będę miała świeże :)

p19u3e3ky6d8emkb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Uff nie będę sama [emoji23]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie cisnienie mam super, 125/79. Nie wiem czy to zasługa melisy czy tego, że sprawa z Mamą tak się rozwiazała. Ale wczoraj przed wejsciem do gabinetu miałam 170/104. Po wyjściu z gabinetu 139/100. Mi to cisnienie strasznie wariuje przed wizytą
Jola ja nigdy u żadnego lekarza nie mam problemu z ciśnieniem. Mogę przyjść z marszu usiąść i ciśnienie 120/60 Wyjątek to ginekolog. Ostatnie dwie wizyty miałam 142/70. W domu mam koło 115/70.
@Jola92, super wieści z mamą... dziwne że teraz masz normalne ciśnienie, mam nadzieję że lekarz weźmie pod uwagę też pomiary "domowe".. może to jakieś incydentalne...

@Margana, wiem że to dołuje... no ale przecież nie masz na to żadnego wpływu... Ściskam!
Jak pisałam już Joli ja mam tylko u gina wysokie ciśnienie. W domu normalne, mierze 3xdziennie, u innych lekarzy normalne. Jak jestem u endokrynologa to zawsze biorę karteczkę z wynikiem pomiaru ciśnienia a lekarka jeszcze mi się tam podbija pieczątka. W poniedziałek u ginekologa miałam 142/77 a we wtorek u endokrynologa 105/68.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm... Ja paniki w II trymestrze odpukać nie przeżyłam... A w I tak...

f2w39n7303c24ozn.png
W pierwszym to wiadome. Najbardziej się przeżywa. W drugim, miałam jak dostałam skurczu , że się z podłogi podnieść nie mogłam. Albo podczas zaparcia jak myślałam że umre , mama chciała pogotowie wzywać. Tylko patrzyłam czy nie krwawię. I w trzecim pewnie jak nie poczuje ruchu to będę panikować.

Wstawisz na zakupowe ? I jak dokładnie się ten zabieg nazywa :) super wyszło :) muszę popytać u mnie w mieście za tym :)

A śpiochów myślisz dużo się przyda ? Bo tego mam sporo.

54 to całkiem przyzwoicie przy twoim wzroście. Nie wiem czy nawet nie za mało ? Czyli chudziutka jesteś :)

A mi się wydaje właśnie , że tak. Że @_agnieszka_ ma rację. Jednak to jest sama chemia. Która robi burze w organizmie. A plemnik to mała istota która nie da sobie rady z taką dawka syfu. I lepiej odstawić wcześniej tabletki. Ja sądzę, że ciąży nie utrzymałam bo nie miałam przerwy po tabletkach.
Tabletki anty to hormony :) ja zaszłam biorąc inne ... Progesteron, który długi czas większość tu brała na podtrzymanie to tak samo hormon :) przeprowadzono wiele badań , które potwierdzają, że zachodzić można od razu bo nasz organizm wyplukuje tabletki :) a jest wiele osób, które zachodzą także biorąc tabletki bo pominely tylko jedna :)

f2w39n7303c24ozn.png

Jola ja nigdy u żadnego lekarza nie mam problemu z ciśnieniem. Mogę przyjść z marszu usiąść i ciśnienie 120/60 Wyjątek to ginekolog. Ostatnie dwie wizyty miałam 142/70. W domu mam koło 115/70. Jak pisałam już Joli ja mam tylko u gina wysokie ciśnienie. W domu normalne, mierze 3xdziennie, u innych lekarzy normalne. Jak jestem u endokrynologa to zawsze biorę karteczkę z wynikiem pomiaru ciśnienia a lekarka jeszcze mi się tam podbija pieczątka. W poniedziałek u ginekologa miałam 142/77 a we wtorek u endokrynologa 105/68.

No to ciekawe czemu gin tak Ci cisnienie podnosi[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja wizytę mam 11 dopiero a przed wizytą muszę zrobić. Czyli też pewnie pójdę w przyszłym tygodniu a chciałabym mieć to już za sobą [emoji55][emoji55][emoji55]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wizytę mam za 2 tygodnie a już zrobiłam choć zalecenie zrobienia dostałam 5 dni przed wykonaniem :) poszłam by mieć z głowy [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

W pierwszym to wiadome. Najbardziej się przeżywa. W drugim, miałam jak dostałam skurczu , że się z podłogi podnieść nie mogłam. Albo podczas zaparcia jak myślałam że umre , mama chciała pogotowie wzywać. Tylko patrzyłam czy nie krwawię. I w trzecim pewnie jak nie poczuje ruchu to będę panikować.
Jak w trzecim nie poczujesz to jedziesz od razu na ip lub do lekarza i na pewno szybko Cię uspokoja :) więc to tylko kilka h strachu :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
No to ciekawe czemu gin tak Ci cisnienie podnosi[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
On sam w sobie nie... Tylko babeczka w recepcji. U mnie to działa tak. Wysokie ciśnienie jest niebezpieczne w ciąży więc przed pomiarem automatycznie sama się nakręcam i stresuje że będzie wysokie choć w domu jest niskie no i wychodzi wysokie. W drugiej ciąży miałam to samo też takie wysokie ciśnienie na wizytach. Jak poszłam z cholestaza na patologie ciąży to położne widząc wpisy w karcie ciąży że takie wysokie ciśnienie przychodziły 3 razy na dzień mierzyć. I potem się pytały czy u lekarza aparat do ciśnienie jest na pewno sprawny

Do góry