reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

1522249831-209c50fa97e77866-aaaaaa.jpeg

f2w39n7303c24ozn.png
Bardzo dobre[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Wiesz co, jest o tyle kiepsko, ze jak sie jest cale zycie na diecie to by sie chcialo choc w tej ciazy pozwolic na wiecej[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ale ja też całe życie się odchudzam :) wiadomo, że są momenty kiedy sobie pozwalam i jak przytyje to znow dieta i tak w kółko :) a przed ciąża przytyłam bo żeby zajść w ciążę brałam wiele hormonów bo zajść nie mogłam ( a mam podejrzenie, że to mogło być przez bakterie e coli w pochwie) i stres i te hormony to wiadomo apetyt i dół więc zajadalam :) a nigdy nie ważyłam tyle co przed ciąża :) bo zawsze dieta :)

f2w39n7303c24ozn.png

Ja idę na glukozę za tydzień i na samą myśl mi słabo. Wam też lekarze każą nie jeść i nie pić nawet wody przez 12h przed badaniem?
Co do seksu,to my mamy od początku zakaz, ja nawet nie mam ochoty,bo ciągle jakieś stresy...
Męczyłam się jakieś 3 tygodnie temu z jelitami (bóle,częste wypróżnienia, ciągle parcie), od wczoraj znowu to samo, tyle że na dodatek jest to biegunka. Bardzo martwią mnie twardnienia macicy...w nocy się wczoraj obudziłam i dwa razy macica jak kamień. Przeszło po siusiu i dwójce. Dziś w ciągu dnia znowu dwa razy twardnienia. Martwię się tym bardzo. Często też rano po przebudzeniu macica twarda..dopiero 24tc. Nie za wcześnie na skurcze? Biorę dużo magnezu, luteiny i nospe forte. Jutro idę do lekarki..boję się :(
Ja mam napinania macicy od 20tc okolo 10 razy dziennie i jest to normalne. Mysle, ze nie masz czym sie stresowac. Ale juz jutro wizyta to sie wszystkiego dowiesz. Powodzenia!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziewczyny
1 trymestr stres żeby nie krwawić, nie poronic

2 trymestr właśnie tak wyglada brzuch boli wszystko się rozciąga zaczynaja się skurcze bol kręgosłupa itd

3 trymestr jest jeszcze gorszy [emoji23] będziemy liczyć skurcze i panikować czy już się zaczęło
Więcej śluzu czy to czop
Dziecko mniej aktywne czy wszystko Ok
Niestety tak to wyglada ja się nawet w to nie wgłębiam bo bym zwariowała wole tylko odliczać tygodnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny
1 trymestr stres żeby nie krwawić, nie poronic

2 trymestr właśnie tak wyglada brzuch boli wszystko się rozciąga zaczynaja się skurcze bol kręgosłupa itd

3 trymestr jest jeszcze gorszy [emoji23] będziemy liczyć skurcze i panikować czy już się zaczęło
Więcej śluzu czy to czop
Dziecko mniej aktywne czy wszystko Ok
Niestety tak to wyglada ja się nawet w to nie wgłębiam bo bym zwariowała wole tylko odliczać tygodnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O dokładnie tak ! :D

reklama
Kurcze, a wklejalas gdzies zdjecia swoje? Bo nie przypominam sobie nikogo grubszego ode mnie[emoji6]
A tak serio, to masz juz chociaz gotowy plan dzialania na po porodzie. Bedziemy sie potem jakos wspierac i motywowac[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Z brzuszkiem wklejalam jedno niewyraźne. Może uda się zrobić jakieś jeszcze to Ci pokażę. Po porodzie to najpierw zdrowe odżywianie, karmienie i codzienne spacery. Potem zobaczę jak sytuacja będzie wyglądać. Przy karmieniu niestety dieta w grę nie wchodzi a chciałabym karmić ok 8-9 miesięcy tak jak syna. Po porodzie będziemy się wspierać i na roczku naszych maluchów będziemy laseczki :D

w57v9n73fe3ysoga.png

Do góry