Margana
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale ja też całe życie się odchudzam wiadomo, że są momenty kiedy sobie pozwalam i jak przytyje to znow dieta i tak w kółko a przed ciąża przytyłam bo żeby zajść w ciążę brałam wiele hormonów bo zajść nie mogłam ( a mam podejrzenie, że to mogło być przez bakterie e coli w pochwie) i stres i te hormony to wiadomo apetyt i dół więc zajadalam a nigdy nie ważyłam tyle co przed ciąża bo zawsze dietaWiesz co, jest o tyle kiepsko, ze jak sie jest cale zycie na diecie to by sie chcialo choc w tej ciazy pozwolic na wiecej[emoji53]
Aniołek[*] 8.08.2017
Dziękuję bo zastanawiało mnie to, że po dwóch jeszcze troszkę było wyższe niż po godzinieBardzo dobre[emoji5]
Aniołek[*] 8.08.2017
Super!Toksoplazmozy nie mam.
Glukoza na czczo 73.
Po 120minutach 88.
Chwała Bogu
Ja mam napinania macicy od 20tc okolo 10 razy dziennie i jest to normalne. Mysle, ze nie masz czym sie stresowac. Ale juz jutro wizyta to sie wszystkiego dowiesz. Powodzenia!Ja idę na glukozę za tydzień i na samą myśl mi słabo. Wam też lekarze każą nie jeść i nie pić nawet wody przez 12h przed badaniem?
Co do seksu,to my mamy od początku zakaz, ja nawet nie mam ochoty,bo ciągle jakieś stresy...
Męczyłam się jakieś 3 tygodnie temu z jelitami (bóle,częste wypróżnienia, ciągle parcie), od wczoraj znowu to samo, tyle że na dodatek jest to biegunka. Bardzo martwią mnie twardnienia macicy...w nocy się wczoraj obudziłam i dwa razy macica jak kamień. Przeszło po siusiu i dwójce. Dziś w ciągu dnia znowu dwa razy twardnienia. Martwię się tym bardzo. Często też rano po przebudzeniu macica twarda..dopiero 24tc. Nie za wcześnie na skurcze? Biorę dużo magnezu, luteiny i nospe forte. Jutro idę do lekarki..boję się
No i ja robie jeszcze w brzuszek ale już tak po bokach trochę myślę że jeszcze z miesiąc i będę musiała przejść w inne miejsce :/Oj mam sporo miejsca zero siniaków i dalej robię w brzuszek
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Nie. Badanie robi sie tylko raz.Nie chciałabym tego powtarzać.. a trzeba drugi raz ? Bo zastanawiam się czy jak teraz nie wyszła cukrzyca to czy może się zdarzyć że "zrobi mi się" w późniejszych tygodniach ?
O dokładnie tak !Dziewczyny
1 trymestr stres żeby nie krwawić, nie poronic
2 trymestr właśnie tak wyglada brzuch boli wszystko się rozciąga zaczynaja się skurcze bol kręgosłupa itd
3 trymestr jest jeszcze gorszy [emoji23] będziemy liczyć skurcze i panikować czy już się zaczęło
Więcej śluzu czy to czop
Dziecko mniej aktywne czy wszystko Ok
Niestety tak to wyglada ja się nawet w to nie wgłębiam bo bym zwariowała wole tylko odliczać tygodnie
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z brzuszkiem wklejalam jedno niewyraźne. Może uda się zrobić jakieś jeszcze to Ci pokażę. Po porodzie to najpierw zdrowe odżywianie, karmienie i codzienne spacery. Potem zobaczę jak sytuacja będzie wyglądać. Przy karmieniu niestety dieta w grę nie wchodzi a chciałabym karmić ok 8-9 miesięcy tak jak syna. Po porodzie będziemy się wspierać i na roczku naszych maluchów będziemy laseczkiKurcze, a wklejalas gdzies zdjecia swoje? Bo nie przypominam sobie nikogo grubszego ode mnie[emoji6]
A tak serio, to masz juz chociaz gotowy plan dzialania na po porodzie. Bedziemy sie potem jakos wspierac i motywowac[emoji5]
Aniołek[*] 8.08.2017