reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No wiem, z mloda 17kg zeszlo samo w szybkim tempie. Tylko czemu mnie to znowu spotyka[emoji20] Niepotrzebnie dzis stanelam na wage i sie zalamalam, plakac mi sie chce.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja dlatego tak długo czekałam z druga ciąża ... taka trauma to była dla mnie
Nie wiem może dlatego ze teraz syn to ta woda się nie zatrzymuje bo póki co mam
+7 kg
Nie załamuj się kochana chociaż woem ze słowa nie pomogą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No jakoś tak właśnie ale mi tak nie wygodnie siedzieć w aucie ze nie wiem i mała chyba nie lubi auta bo kopie wtedy strasznie xd na ul. Agatowa to jakaś przychodnia z tego co patrzyłam na necie
Z tego co pamiętam to przychodnię na Agatowej bardzo chwalą właśnie jeśli chodzi o echo serduszka maluszka.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Jola92, super wieści z mamą... dziwne że teraz masz normalne ciśnienie, mam nadzieję że lekarz weźmie pod uwagę też pomiary "domowe".. może to jakieś incydentalne...

@Margana, wiem że to dołuje... no ale przecież nie masz na to żadnego wpływu... Ściskam!

Ja mam juz +10. Jestem przerażona. Jak wróci z pracy to jedziemy się zapisac na basen. Teraz zaczęłam pić 3 litry wody, żeby sie woda przestała zatrzymywać, pokrzywę po 1 kubku co 2 dzień. No i zaczęłam dietę. Cały zapas monte oddałam sąsiadce z 2 dzieci, to powiedziały że jestem ich ulubioną ciocia mimo, że wcześniej mnie nigdy nie widziały D:
Jona no co Ty? 10 kg i dieta?!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

No wiem, z mloda 17kg zeszlo samo w szybkim tempie. Tylko czemu mnie to znowu spotyka[emoji20] Niepotrzebnie dzis stanelam na wage i sie zalamalam, plakac mi sie chce.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ejjj... Na zatrzymywanie wody za dużego wpływu nie masz - możesz więcej pić i ograniczyć sól, ale i tak... Więc spokojnie, zostały 3 miesiące, a potem zejdzie [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja mam juz +10. Jestem przerażona. Jak wróci z pracy to jedziemy się zapisac na basen. Teraz zaczęłam pić 3 litry wody, żeby sie woda przestała zatrzymywać, pokrzywę po 1 kubku co 2 dzień. No i zaczęłam dietę. Cały zapas monte oddałam sąsiadce z 2 dzieci, to powiedziały że jestem ich ulubioną ciocia mimo, że wcześniej mnie nigdy nie widziały D:
Tylko nie popadaj w skrajność zwłaszcza z dietą. Zdrowo, kolorowo ale bez glodzenia. Polecam Ci kasze, rozne rodzaje, sporo drobiu, zero produktow wzdtmajacych. Nie smaż tylko piecz, duś, gotuj.
Ja w taki sposob schudlam 30 kg. A u Ciebie ma sie waga tylko troszke.zatrzymać. będzie dobrze tylko na początku troszkę.ciężko

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj Maz ma symptom 'bialego fartucha'.
Jak widzi ze maja mu cisnienie mierzyc to ma wysokie ( ogolnie ma wysokie).
Dzisiaj mial mierzone 160/90. Jedyne co ma piekne to bicie serca 55-60 pukniec na minute.
Moje najwolniejsze to 80. Jak spacerowalam to mialam wolniejsze,ale teraz moge sobie wybic z glowy.
Jola,positive attitude. Brawo!
Właśnie znowu zaczęłam spacery. 2 km w jedna stronę i tyle samo z powrotem. Powoli, swoim tempem bo drobne zakupy :)

W pierwszej przytyłam 18 kg, teraz nawet nie wiem... 18 marca mialam +8 kg. Teraz pewnie z 10 kg. Ale ja za dużo słodyczy jem :( za mało piję...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wierz mi, ze mam duzo wiecej na +[emoji20] Slodycze tez jem niestety, ale duzo pije.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Moj Maz ma symptom 'bialego fartucha'.
Jak widzi ze maja mu cisnienie mierzyc to ma wysokie ( ogolnie ma wysokie).
Dzisiaj mial mierzone 160/90. Jedyne co ma piekne to bicie serca 55-60 pukniec na minute.
Moje najwolniejsze to 80. Jak spacerowalam to mialam wolniejsze,ale teraz moge sobie wybic z glowy.
Jola,positive attitude. Brawo!
Ja mam w ciąży tętno ~70, przed ciążą spoczynkowe ok 50, a i 48 się zdarzało...
Jak mi swego czasu badania robili, to już widziałam panikę w oczach i pytania, czy dobrze się czuję, itd [emoji6]
Ale u mnie to spowodowane treningiem wytrzymałościowym... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Obawiam się, że do końca będzie dużo więcej. A ile już masz? Ja w jednej ciąży 24, w drugiej 25 i teraz pewnie tez tak dobije
Ja w pietwszej 23, a teraz to juz wole nie pisac[emoji53] Jak tak dalej pojdzie to bedzie 30 albo i wiecej[emoji20] No jestem zalamana po prostu.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry