reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Oj nie wiem jakie w polsce sa, bo nigdy u nas nie kupowalam. Zawsze jak bylam u rodzinki w Anglii i mialam po brzegi walize wypchana, to kupowalam takie najtansze i powiem szczerze ze do dzis mi trzymaja, a ostatnio przywozilam we wakacje prawie dwa lata temu.

reklama
Dziekuję, że pytasz :) Czuje sie dobrze, minął pierwszy szok także jestem spokojniejsza. Piję melisę, poukładałam rzeczy w szafie młodego to też mnie mocno rozluźnilo. No i najważniejsze. Mama idzie na operację od razu po świętach. To też mocno odciążyło moja głowę i nerwy :)

Ja nawet w głowie porządku nie mam, co dopiero w ubraniach :D

Od razu mi lepiej jak wróciłaś z lepszym humorem [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już też mam 9 kg na plusie
Kinga 9 kg to nic, uwierz mi!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Oj nie wiem jakie w polsce sa, bo nigdy u nas nie kupowalam. Zawsze jak bylam u rodzinki w Anglii i mialam po brzegi walize wypchana, to kupowalam takie najtansze i powiem szczerze ze do dzis mi trzymaja, a ostatnio przywozilam we wakacje prawie dwa lata temu.
A...to bede szukac dalej[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

O matko +22kg, mi tez niewiele brakuje[emoji20] Myslalam , ze jestem jedyna. Juz nie wiem czy mam przestac jesc i tylko pic?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ehhh wierz mi wiem co czujesz ja na tym etapie z marcelina dobijalalm do +20kg doskonale oamietam jak się czułam wtedy nie przejmuj się wiesz ze woda zejdzie od razu po porodzie i to jest pocieszające

Super, ze mame udalo sie przekonac!
A Ty trzymaj sie w domu i nie jezdzij po szpitalach! Jakie masz dzis cisnienie?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Właśnie cisnienie mam super, 125/79. Nie wiem czy to zasługa melisy czy tego, że sprawa z Mamą tak się rozwiazała. Ale wczoraj przed wejsciem do gabinetu miałam 170/104. Po wyjściu z gabinetu 139/100. Mi to cisnienie strasznie wariuje przed wizytą

Ja w życiu nie będę miała takiego porządku [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] w szufladach z ubraniami

Przyjaciółka stwierdziła, że woli poświęcić czas jak już np prasuje itd, bo robi to jak np młoda śpi, żeby potem mieć pod ręką i nie szukać, niż szukać ubranka, przekładać itd jak ma na przewijaku wierzgającego albo płaczącego niemowlaka ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

200 km chyba masz? Nie wiem jaka droga, ale z jednym przystankiem bez dramatu raczej... a gdzie Cię skierowali? Centrum Zdrowia dziecka czy gdzieś prywatnie?
No jakoś tak właśnie ale mi tak nie wygodnie siedzieć w aucie ze nie wiem i mała chyba nie lubi auta bo kopie wtedy strasznie xd na ul. Agatowa to jakaś przychodnia z tego co patrzyłam na necie

Ehhh wierz mi wiem co czujesz ja na tym etapie z marcelina dobijalalm do +20kg doskonale oamietam jak się czułam wtedy nie przejmuj się wiesz ze woda zejdzie od razu po porodzie i to jest pocieszające

No wiem, z mloda 17kg zeszlo samo w szybkim tempie. Tylko czemu mnie to znowu spotyka[emoji20] Niepotrzebnie dzis stanelam na wage i sie zalamalam, plakac mi sie chce.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Właśnie cisnienie mam super, 125/79. Nie wiem czy to zasługa melisy czy tego, że sprawa z Mamą tak się rozwiazała. Ale wczoraj przed wejsciem do gabinetu miałam 170/104. Po wyjściu z gabinetu 139/100. Mi to cisnienie strasznie wariuje przed wizytą
A to moze faktycznie kwestia wizyty. Niektorze tak maja. Musisz sobie w domu mierzyc i porownac.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry