reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja dlatego tak długo czekałam z druga ciąża ... taka trauma to była dla mnie
Nie wiem może dlatego ze teraz syn to ta woda się nie zatrzymuje bo póki co mam
+7 kg
Nie załamuj się kochana chociaż woem ze słowa nie pomogą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki za wsparcie, a nie opieprzanie, ze narzekam a powinnam sue cieszyc ze w ciazy jestem.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Nie nadążam za wami [emoji14] chwilę mnie nie na i ile postów :D

Wzięłam się za rosołek i galarety drobiowe :) jakoś mnie na nie naszło :D

Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia... - Sorki za temat ale męczy mnie już jakiś czas :/

p19u3e3ky6d8emkb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia... - Sorki za temat ale męczy mnie już jakiś czas :/

p19u3e3ky6d8emkb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Koktajle owocowe, owsianka z owocami

0d1yrjjgtd95fou3.png

p19u3e3ky6d8emkb.png

27.06.17 Anastazja [*]
U mnie kiwi dziala. A jak by byl problem to czopek glicerynowy.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Jona no co Ty? 10 kg i dieta?!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Tak... Powiedziała, że przed ciażą miałam nadwagę i moim celem było przytycie max 10 na cała ciąże, a ja te 10 mam juz teraz. Dla mnie dieta to nie problem, odrzuciłam to cholerne monte które pochłaniałam jak głupia, bo młody mnie po tym mocno kopał, wróciłam do dobrych nawyków z czasu gdy schudłam 20 kg. Narazie sie trzymam, ale to dopiero 1 dzień :D

Tylko nie popadaj w skrajność zwłaszcza z dietą. Zdrowo, kolorowo ale bez glodzenia. Polecam Ci kasze, rozne rodzaje, sporo drobiu, zero produktow wzdtmajacych. Nie smaż tylko piecz, duś, gotuj.
Ja w taki sposob schudlam 30 kg. A u Ciebie ma sie waga tylko troszke.zatrzymać. będzie dobrze tylko na początku troszkę.ciężko

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, tak nie będę przesadzać. Jak wyżej pisałam schudłam przed ciażą 20 kg, wszystko zdrowo, bez głodzenia, bez zabierania organizmowi cennych składników odżywczych. Wracam do tych nawyków, tylko teraz biorę pod uwagę to że Staś siedzi u mnie w brzuchu, więc ten jadłospis zmodyfikuje :)

Przyjaciółka stwierdziła, że woli poświęcić czas jak już np prasuje itd, bo robi to jak np młoda śpi, żeby potem mieć pod ręką i nie szukać, niż szukać ubranka, przekładać itd jak ma na przewijaku wierzgającego albo płaczącego niemowlaka ;)

Ja akurat w szufladach i na półkach też mam poukładane i mi to też pomaga zaoszczędzić czas :) I na bank większy porządek w szafkach niż w głowie :D

Ja mam juz +10. Jestem przerażona. Jak wróci z pracy to jedziemy się zapisac na basen. Teraz zaczęłam pić 3 litry wody, żeby sie woda przestała zatrzymywać, pokrzywę po 1 kubku co 2 dzień. No i zaczęłam dietę. Cały zapas monte oddałam sąsiadce z 2 dzieci, to powiedziały że jestem ich ulubioną ciocia mimo, że wcześniej mnie nigdy nie widziały :D

Hahahah może będą się w zamian bawić ze Stachem :D Duży zapas miałaś...? :)

reklama
U nas w lublinie chyba tego nie robią w ogóle nie wiem nawet ale lekarz tam mi kazał jechać z serduszkiem wszystko okej na usg wyszlo ale ze względu na moja wadę dostaliśmy skierowanie i nie płacę nic a u Ciebie jak to wygląda płacisz coś za to? Bo słyszałam że to trochę kosztuje
Kosztuje 400zl ale mamy za darmo bo dostaliśmy skierowanie od lekarza z prywatnego gabinetu z polowkowego no i ze względu na asymetrię komór serduszka. :(

Do góry