reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

To myślimy podobnie :) Dzięki za radę :*

Dziewczyny jak to w końcu jest z tą czkawką? Czy mogę uznać za czkawkę takie bąbelki trochę słabsze od kopniaczków w odstępach 4-5 sekund występujące po kilka razy, tak z 5-6? Czy to nie czkawka?
U mnie to czkawka trwa z 15 minut i cały czas biedna tak rytmicznie podskakuje

reklama
Od 19:00 nie jadłam już nic. A przed 19:00 zupę i dwa widelczyki ciasta. To coś zmieni w wyniku ?
Na pewno nie [emoji5] ja mogłam jeść normalnie przed co prawda trochę inaczej wyglądało to badanie ale docelowym punktem jest to żeby zbadać cukier i czy nie ma cukrzycy także myślę ,że nie ma to takiego znaczenia. Zresztą ktoś już tu pisal że powinno jeść sie normalnie dzien wcześniej bo przecież nie codziennie się tak człowiek " dietuje " a wynik ma wyjść wiarygodny a nie naciągany. Oczywiście że lepiej nie zjeść 2 czekolad i 5 ciastek przed bo to normalne że może zakłócić wynik ale normalne jedzenie myślę że nie ma znaczenia ...Zresztą tak jak tu ktoś napisał jak zje za mało to momentalnie ma wysoki cukier rano .. moja mama w cukrzycy to samo tylko nie byłam pewna , czy ta normalna a ciążowa cukrzycą czymś się różnią , ale nie bo wczoraj jakaś dziewczyna pisała właśnie o tym żeby zjeść lekka kolację ale później wtedy cukry wychodzą ok .

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj chciałabym żeby u nas było odwrotnie chociaż raz. Czasem sobie myślę, że może M boi się o małego, nie czuje się teraz swobodnie albo że ja go już mniej podniecam,
Na pewno go podniecasz, ale martwi się i o ciebie i małego, nie chce mu zrobić krzywdy, może też nie chce, żebyś mysla, że tylko o to mu chodzi itd..
Faceci często mają dziwne obawy ;)
Poza tym pytanie, jak w ciążach jego ex? Bo jeśli ona np nie chciała albo nie mogła, to moze nawet nieświadomie przyjmować to za "normę", że jest ciąża, to trzeba przetrwać

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do dziewczyn które gorzej przeszły to nie przyjemne badanie .. Da się jakoś zapobiec wymiotom. Boje się , że zaraz to się u mnie zdarzy. Bardzo źle się czuje.. siedzę jak ucpana. Nie dobrze mi , az mi się ślina zbiera .. a samo wypicie nie byli tragiczne. :( :( :(
Może zapytaj czy możesz na chwilkę wyjść na świeże powietrze

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Może po prostu nie chce, żebyś w ciąży nie czuła się "namawiana" czy "zobowiązana" itd?
O ma bardzo silny poped, ale nawet nic nie mówi, choć wiem, że mu ciężko itd...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Wczoraj przeprowadziłam z nim rozmowę, po której jestem pewna, że to wina jego zmęczenia, może rozleniwienia jesienno-zimowego, które mnie też trochę dopadło, czuję się taka zastana, bo mało co wychodzimy a wcześniej dużo czasu spędzaliśmy na powietrzu. Przekonał mnie, że w jego przypadku nie chodzi o strach o małego, ani o to, że mu się nie podobam, więc już jestem spokojna :)

Ja już pozamawialam na 700zl.. bo jedna paczka nowych tyle , że tańszych . H&M, F&F itp :p

Zdrówka dużo dla małej :(

Też tak mam, byle się przytulić i jestem szczęśliwa. Kiedy twój wraca ?
Teraz w sobotę jest z powrotem na Święta po Świętach wyjeżdża ale wraca po 4 dniach na tydzień ☺️

Na pewno go podniecasz, ale martwi się i o ciebie i małego, nie chce mu zrobić krzywdy, może też nie chce, żebyś mysla, że tylko o to mu chodzi itd..
Faceci często mają dziwne obawy ;)
Poza tym pytanie, jak w ciążach jego ex? Bo jeśli ona np nie chciała albo nie mogła, to moze nawet nieświadomie przyjmować to za "normę", że jest ciąża, to trzeba przetrwać

0d1yrjjgtd95fou3.png
No właśnie podobno nie chodzi o strach o małego, przynajmniej tak uważa. A jeśli chodzi o jego ex to z tego co mi mówił, to ona dużych potrzeb nie miała, nawet nie będąc w ciąży. Była bierna i nie miał co liczyć na jakieś szaleństwa. Ona się tylko udostępniała i to było na tyle.

reklama
Do góry