reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
O tak z moją Marysia do 2 lat jazda to była udręka. Za to Kacper zupełne przeciwieństwo
O matko to wspolczuje. Oby Agatka sie wdala w braciszka[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Jestem po wieczornym obchodzie. Dalej ta sama doktorka. Nie wiem czy ona się uwzięła na mnie. Pytala jak się czuje, czy dobrze. Ja, że tak i pokazuje odruchowo noge .Bo przecież z tym tu przyszłam leżeć. A ta mi odpowiada z automatu, żeby nie patrzeć na to bo bedzie tylko gorzej. :-( ;-(
Tak mi dopieprzyla tym, że same łzy mi poleciały. Normalnie dobiła mnie...
Wiem, że to nie jest koniec świata i da się żyć z żylakami i można usunąć ale nie rozumiem jej podejścia. Czy wszyscy mnie okłamują a ona jest szczera? Do bólu?
Kurcze no przykre to takie. Niektorzy lekarze maja takie podejscie zeby nie nastawiac pacjenta za dobrze. A niektorzy po prostu nie maja empatii. Oby do poniedzialku!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Chyba nie pisałam... [emoji15]
Po drugiej robiłam badania, i jest podejrzenie, że to z powodu niedoczynności tarczycy, bo leczę się od lat, a wtedy tsh skoczyło mi z ok 1,5 dwa miesiące wcześniej do 3 zaraz po.... Ale poza tym niby wszystko w porządku...
Dlatego tak bardzo się bałam tych pierwszych tygodni, i zarejestrowałam się tutaj już później... [emoji15]
Na szczęście teraz już jest ok, pomijając nadżerkę itd, ale do endokrynologa chodzę co 4 tygodnie, w sumie jak się dowiedziałam o ciąży, to najpierw była od razu endo i zwiększenie dawki euthyroxu, a potem dopiero ginekolog.. Przed ciążą brałam euthyrox 75 (przed tamtą stratą 50), w ciąży od razu 100 i po paru miesiącach 125 z rozważaniem, czy jeszcze nie zwiększyć.. W sumie tsh itd. robię częściej niż jakiekolwiek inne badania w ciąży [emoji23] (no dobra, morfologię też robię, ale nie jest tak często zlecana przez gina, tylko prywatnie robię jak już się kłuję..)

0d1yrjjgtd95fou3.png
A no to dobrze, ze "tylko" taka przyczyna i udalo sie wszystko unormowac[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Innej opcji nie biorę w ogóle pod uwagę, nawet jakby miała być z czymś prowizorka... A część może być nie skończona, jak przedpokój na dole itd.

Tutaj absolutnie nie ma warunków... :(
Za dużo wysiłku by trzeba było włożyć i czasu poświęcić, parę mebli przestawić, parę dostawić, itd, to już prościej zrobić w razie czego prowizorkę tam, przynajmniej będzie gdzie się wygodnie wyspać, umyć, itd. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
A bo to tym bardziej nie martw sie balaganem. Hania juz wejdzie na czysciutkie salony[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Wczoraj farbowałam włosy, więc trochę się musiałam poschylać do wanny... [emoji33]

(farbuję od dawna sama farbami ziołowymi, ale żeby spłukać itd to przy moich włosach jest trochę zabawy....)

Nie jest to często, rano było dwa razy w odstępie ok pół godziny, potem po paru godzinach znowu, itd...

Na wizycie powiem na pewno, na razie jeśli wszystkie zauważyłam, to było 5 albo 6...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Kilka skurczy dziennie to norma, chyba, że brzuch twardnieje i nie odpuszcza bardzo długo, kilka minut.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Coś ucichło forum na wieczór [emoji846] pewnie wymęczone dziewczyny [emoji23] my dziś od rana na nogach znowu sprzątanie zakupy itp. Wczoraj to po prostu padam nawet was nie doczytałam.. Plecy zaczęły wołać o odpoczynek i dostałam skurczu łydek i stóp[emoji21] dziś ładna pogoda, słoneczko a na koniec tego pięknego dnia z K sprawiliśmy sobie jeszcze piękna awanturę także z tych nerwów zaczęło mnie wszystko boleć a jak mała zaczęła skikać tam w brzuszku to się rozpłakałam i mi przeszło [emoji55] powiem wam że jest dla mnie to takie niesamowite jak takie maleństwo sprawia że cały brzuch mi się trzęsie [emoji23] muszę ją jutro spróbować nagrać a przed chwilą odkryłam że dobrze reaguje na piosenkę w wykonaniu Natali Nykiel [emoji23][emoji23][emoji23] mam nadzieję że u was wszystko w porządku [emoji846]przyjemnej nocki [emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też bym się poskarżyła ,jak lekarkaa humorki to niech w.domu się wyzywa ! A nie ma kobietach w ciąży
To jest młoda doktorka, nie wiem czy już specjalizacje skonczyla. Czy kończy dopiero. Więc nie ma nie wiadomo jakiego doświadczenia.. prawie 4lata temu przyjmowała mnie na oddział gdy mi wody odchodziły. I to ona mnie cała noc trzymała w bólach, cesarke miałam na drugi dzień. W sumie po 20godzinach odkąd zaczęły mi wody odchodzić.

Do góry