reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No ponoc sa takie wyjatki. Jest to udreka. Oby Ci sie taki nie trafil! Moja to juz w domu spala jak tylko sie ja do fotelika wsadzilo[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ohhh kochana [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem po wieczornym obchodzie. Dalej ta sama doktorka. Nie wiem czy ona się uwzięła na mnie. Pytala jak się czuje, czy dobrze. Ja, że tak i pokazuje odruchowo noge .Bo przecież z tym tu przyszłam leżeć. A ta mi odpowiada z automatu, żeby nie patrzeć na to bo bedzie tylko gorzej. :-( ;-(
Tak mi dopieprzyla tym, że same łzy mi poleciały. Normalnie dobiła mnie...
Wiem, że to nie jest koniec świata i da się żyć z żylakami i można usunąć ale nie rozumiem jej podejścia. Czy wszyscy mnie okłamują a ona jest szczera? Do bólu?

Kurcze, nie pisalas chyba, co? Przykro mi[emoji20] A znasz przyczyne tych strat? Bo to jednak nie jedna. Moja strana byla 5/6tc, czyli podobnie.
Najwazniejsze, ze tym razem sie udalo i jestesmy juz na takim etapie, a dzieciaczki rosna zdrowo[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Chyba nie pisałam... [emoji15]
Po drugiej robiłam badania, i jest podejrzenie, że to z powodu niedoczynności tarczycy, bo leczę się od lat, a wtedy tsh skoczyło mi z ok 1,5 dwa miesiące wcześniej do 3 zaraz po.... Ale poza tym niby wszystko w porządku...
Dlatego tak bardzo się bałam tych pierwszych tygodni, i zarejestrowałam się tutaj już później... [emoji15]
Na szczęście teraz już jest ok, pomijając nadżerkę itd, ale do endokrynologa chodzę co 4 tygodnie, w sumie jak się dowiedziałam o ciąży, to najpierw była od razu endo i zwiększenie dawki euthyroxu, a potem dopiero ginekolog.. Przed ciążą brałam euthyrox 75 (przed tamtą stratą 50), w ciąży od razu 100 i po paru miesiącach 125 z rozważaniem, czy jeszcze nie zwiększyć.. W sumie tsh itd. robię częściej niż jakiekolwiek inne badania w ciąży [emoji23] (no dobra, morfologię też robię, ale nie jest tak często zlecana przez gina, tylko prywatnie robię jak już się kłuję..)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wierze i wspolczuje. Ale jeszcze troszke Kochana!
A Wam sie uda przeprowadzic przed porodem?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Innej opcji nie biorę w ogóle pod uwagę, nawet jakby miała być z czymś prowizorka... A część może być nie skończona, jak przedpokój na dole itd.

Tutaj absolutnie nie ma warunków... :(
Za dużo wysiłku by trzeba było włożyć i czasu poświęcić, parę mebli przestawić, parę dostawić, itd, to już prościej zrobić w razie czego prowizorkę tam, przynajmniej będzie gdzie się wygodnie wyspać, umyć, itd. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jestem po wieczornym obchodzie. Dalej ta sama doktorka. Nie wiem czy ona się uwzięła na mnie. Pytala jak się czuje, czy dobrze. Ja, że tak i pokazuje odruchowo noge .Bo przecież z tym tu przyszłam leżeć. A ta mi odpowiada z automatu, żeby nie patrzeć na to bo bedzie tylko gorzej. :-( ;-(
Wiem, że to nie jest koniec świata i da się żyć z żylakami i można usunąć ale nie rozumiem jej podejścia. Czy wszyscy mnie okłamują a ona jest szczera? Do bólu?

Spokojnie, nie przejmuj się lekarką!
Ja te nie rozumiem jej podejścia :|

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kobiecie brak taktu..straszna. Ale pamiętaj że w życiu zawsze wszystko wraca... także jeszcze ten jeden dzień jakoś przemecz i staraj się nie nieprzejmowac. Mogłaś jej zapytać jakie studia skończyła bo że od patrzenia na żylaki się nasilaja to jeszcze nieslyszalas[emoji35] [emoji35] [emoji35]

Ostatnia edycja:
Chyba juz wiem co mi dolega. Nietrzymanie moczu. Poszlam siusiu i pomimo iz przestalam sikac to wylecialo mi jeszcze pare kropelek ( a juz nie czulam,ze sikam),wiec podejrzewam,ze to wlasnie to.
Paski i tak kupilam w Pl ( niestety Maz wybral sie do apteki i oni szeroko oczy o co on pyta- Boziu co za zacofany kraj). Przydadza sie w razie paniki jak doleca.
Lekarz tydzien temu powiedzial mi,ze opuscil mi sie pecherz. Moze to ma jakis zwiazek z tym.
Bede sie obserwowac.
Veraska - nie znosze lekarzy bez empatii,ale wiekszosc takich jest. Nie daj sie jej popsuc ci humoru. Glowa do gory

Kobiecie brak taktu..straszna. Ale pamiętaj że w życiu zawsze wszystko wraca... także jeszcze ten jeden dzień jakoś przemecz i staraj się nie nieprzejmowac. Mogłaś jej zapytać jakie studia skończyła bo że od patrzenia na żylaki się nasilaja to jeszcze nieslyszalas[emoji35] [emoji35] [emoji35]

Dziekuje za wsparcie :-* dobrze mówisz

reklama
Do góry