reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Właśnie też czasami czytam chociaż częściej majowki bo one są dalej☺️
dlatego ja czytam czerwcówki - takie przesunięcie 2-3 tygodnie to to, co nas niedługo czeka, i jakoś bardziej przygotowuje, że to "prawie już", a majówki trochę za "odległe" mi się wydają ;)

Udalo sie[emoji23] Ale latwo juz nie jest[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Gratuluję!

mnie też to czeka.... ale na razie zebrać się nie mogę.... :|
i paznkcie muszę spiłować (u rąk), i też jakoś nie potrafię się za to zabrać... mam grube i mocne paznokcie, obciąć nie da rady, chyba, że sekatorem, obcinacz i nożyczki nie dają rady.. więc trzeba piłować.. chciałabym je skrócić o jakieś 5-6mm, więc czeka mnie duuuuużo piłowania...

No tutaj właśnie dziewczyny pisały, chyba że znów coś źle zrozumiałam myślenie ostatnio nie jest moja najmocniejsza cecha hahaha [emoji3] pewnie , też zależy od każdej dzidzi indywidualnie, ale mniej więcej 100 na tydzień podobno [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
skoro zostało mi powiedzmy 15-16 tygodni, i minimum 2,5-3kg do przybrania to wychodzi raczej 150g/tydzień, choć pewnie nie jest to równomierne, a te 100 może się przyjmuje jako minimum, żeby było w normie ;)

reklama
Później was nadrobie, tylko chciałam dsc znać że byłam dziś u lekarza bo chciałam tarczyce żeby mi zbadala bo już 2 miesiące nie byłam przez ten szpital itd no i mówię jej kurde że mnie tak jakoś plecy bolą ale że może od leżenia a Ona że zrobimy usg i co się okazało... że w moczu mam milion bakterii i zawalona prawa nerke...Dostałam skierowanie do poradni przy szpitalnej i już siedzę i czekam na wizyte ż urologiem...Az dziwne bo w szpitalu mocz był Oki jak badali ...ciekawe..

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze... to szybko się aż tak rozprzestrzeniło... trzymam kciuki i daj znać po wizycie [emoji8][emoji8][emoji8]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

O kurcze... to szybko się aż tak rozprzestrzeniło... trzymam kciuki i daj znać po wizycie [emoji8][emoji8][emoji8]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
No naprawdę szok, strasznie szybko. Ja byłam na usg przed ciaza nerek bo byłam pewna że coś mam na lewej bo często mnie ból łapał, że nie mogłam się wyprostować ale stwierdziła, że nerki czyste

Bujaczki można używać od razu :) ten buja się sam, wibruje, ma dużo melodii i różne stopnie prędkości :) a od siostry mam też dostać też jakiś, ale chyba tylko wibruje [emoji39] chyba dżungla się ten nazywa co go dostanę :) a ten co kupilam miałam upatrzony już 1.5r temu [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
z tego co wiem, to można od razu, ale nie powinno się dlugo - czytałam o ile pamiętam, że max 20 minut dziennie, bo nie do końca jest to fizjologiczne w kwestii plecków, wibracji, i niemożności koordynowania tego, co się robi dwoma rękami (przypięcie pasami uniemożliwia np próbę złapania dwoma rękami za nogę)

mi się w sobotę skończył dupashon strasznie się bałam jak i co to będzie bez niego, na razie nie chwaląc nic się nie dzieje i oby już tak zostało
będzie dobrze - na tym etapie łożysko już działa "pełną mocą", i niedobory progesteronu nie są takie niebezpieczne

Ojj fajnie [emoji16] rano wychodzimy z namiotu i od razu widok na jezioro [emoji7] jak świeci słońce to od razu w strój i na kladke szłam się smażyć :) plywamy łódka z psem :) chodzimy na grzyby :) nie ma tv, nie ma internetu tyle tylko, że możemy naladowac telefony bo jeden facet, który z nami jeździ na sonary sloneczne i możemy u niego się ladowac

f2w39n7303c24ozn.png
to mi się najbardziej podobało na polach namiotowych w chorwacji (tam wyjątkowo nie na dziko, bo nie było jak i gdzie...) - można było rozbijać się praktycznie na plaży, z widokiem na morze... wieczorem winko, a rano wychodziło się prawie do morza ;)

olaaa7, ja mam kupione 2 flanelowe, 2 kolor tetra, 3 muślin, 9 tetrowych zwykłych, 10 szt ręczników z ikea. Więcej nie kupuje :) Link do: KRAMA Ręcznik - IKEA

co dziewczyny na sutki polecacie po porodzie?

ja mam tez wizytę dziś po 14stej

dzień dobry
Ja ostatnio znalazłam w necie firmę MultiMam. Oni produkują maści na brodawki, mają też kompresy na poranione sutki. Chyba je kupię, bo z pierwszą córką miałam z tym mega problem, karmiłam przez osłonki przez pierwsze dwa tyg. Teraz wolałabym tego uniknąć..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny chyba padnę
Moja przyjaciółka zrobiła test jest w ciazy!!!!

Ale się cieszę będziemy mieć dzieci z jednego roku !!!
Tak się cieszę
Jechała jeszcze na krew wyniki będzie mieć po 12:00 ale na teście 2 krechy grube

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje dla przyjaciółki :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie mam pojęcia [emoji4] jak będą następny raz, pewnie za miesiąc to mogę zapytać [emoji2]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
myślisz, że znowu przyjdą?

bo słyszałam, że czasami robią taki numer, że wzywają na kontrolę kogoś, kto ma leżeć (w sensie z 1-ką), i już samo przyjście do ZUS-u może być powodem do podważenia chorobowego, bo skoro leżeć, to na kontrolę nie można przyjść.... więc wydaje mi się, że z uzasadnieniem nieobecności też nie powinno się iść osobiście...

Cześć dziewczyny super wasze fury właśnie moja też dojechała więc też się pochwalę
288501ed035aa5e18c0a7b1c1381bd89.jpg
69e4076d5a291b6ddbd3fd5326592086.jpg

Napisane na HTC Desire 830 dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
śliczny :D

Do góry