reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Zauważ, że najbardziej z wyprawkami szaleją te co czekają na 1 dziecko :D
Ja też w 1 ciąży nakupilam tego w cholerę, a życie i tak zweryfikowało co potrzebne, a co nie. Teraz też wychodzę z takiego założenia jak Ty, że zawsze można skoczyć do sklepu i kupić, bo wszystko jest dostępne od ręki :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To ja chyba ogólnie jakas dziwna jestem, bo w 1 ciąży też jakoś tak nie szalałam. Kupiłam karton ubranek od razu na rok, wózek, wanienkę, przewijak do łazienki i łóżeczko. Pampersy, chusteczki, kilka pieluch tetrowych, rożek, kocyk i jakiś żel do mycia malucha, kremik na wypadek odparzeń, termometr, butelkę i karton mleka, na wypadek jakbym karmić nie mogła, bo u mnie wszystko w niedzielę pozamykane. I to chyba wszystko co miałam na początek dla malucha. I teraz też nic więcej nie planuje

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Może masz rozsądek wrodzony i hormony ciążowe go nie przyćmiły hehe

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nazwijmy to jak chcemy :D

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

No właśnie ta pogoda jeszcze doklada swoje, jak by było ciepło już by wirusa wypedzilo
Dokładnie, mam nadzieje, że w końcu zrobi się normalną pogoda i w koncu te choroby sie skończą
@joanna4258 dużo zdrówka kochana, trzymaj się jakoś...

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Dziękuję [emoji4]

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Mam problem milenijny :D Pomóżcie, ile najlepiej mieć pieluch tetrowych i flanelowych?
Pieluch nigdy za wiele, przydaja sie zawsze i wszedzie. U lekarza, na spacerze, przy karmieniu. Mozesz kupic np. po 10 sztuk i tak jak z ciuszkami, ewentualnie dokupic. Bo jak trafi Ci sie ulewajace dziecko to bedzie szlo tego wiecej[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

U mnie masakra i to dosłownie. W nocy mieliśmy istną powódź w mieszkaniu. Pękł wężyk od baterii i ciepła woda lała się wszędzie. Jak mnie obudził szum o 3:30 to wody miałam w kuchni i w przedpokoju po kostki :/ Zalalismy dwa mieszkania pod nami, na parterze. U nas panele do wymiany ok 35m2. Sciany do odmalowania i zobaczymy co jeszcze, bo meble też obserwaly stojąc w wodzie. U sąsiadek też sporo do zrobienia.
Mieszkamy tu 3 lata, panele były nowe. Bateria w kuchni ma 1,5 roku :/
Ubezpieczeni byliśmy, ale bez OC. Takze koszt remontu u sąsiadek pokrywami sami :/

Ale najważniejsze, że Stasiu kopie i chyba dalej ma się dobrze.

A tak swoją drogą.. Czy ja jestem normalna??? :D jak nikogo nie ma ze mną i jestem sama w domu mówię do Maksia jakby był obok hahahaha np. "synuś czuje że smakowało śniadanko", "idziemy się kąpać" hahahahaha wariatka czy mama?? Myślicie że mnie słyszy? :) i będzie poznawał mój głos?

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]

@Dorotea. O kurde to nie zazdroszczę... Masakra.. Kolejne wydatki :/ i jeszcze zalani sąsiedzi.. Chyba takich sytuacji boję się najbardziej bo nigdy nie przewidzisz.... Obyście szybko uporali się z problemem i remontem... Strasznie współczuję.. :/

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]

O właśnie a co do tych motylków też nie mam wyrobionego zdania j chętnie się dowiem do tych bujaczkow z wibracjami mozna dawać podusię motylka? W zestawie jest podusia płaska w miejscu na głowę , która po bokach i nad glowa dziecka jest zaokrąglona (taki banan) to ona nie zaszkodzi? To chyba jest po to by dziecko miało glowke stabilnie

f2w39n7303c24ozn.png
Tak, to tak samo jest w fotelikach samochodowych jak maja te wkladki dla noworodkow. Ten banan przebiega wokol glowki.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

A tak swoją drogą.. Czy ja jestem normalna??? :D jak nikogo nie ma ze mną i jestem sama w domu mówię do Maksia jakby był obok hahahaha np. "synuś czuje że smakowało śniadanko", "idziemy się kąpać" hahahahaha wariatka czy mama?? Myślicie że mnie słyszy? :) i będzie poznawał mój głos?

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Podobno już słyszy, nie wiem na ile to prawda ale na pewno nie zaszkodzi :) Ja to znowu nie umiem gadać do brzucha, czuję się wtedy dziwnie.

reklama

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Myślę, że mówienie do dziecka jest jak najbardziej normalne☺️

Do góry