reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Skoro się odkopałam, to mogę napisać trochę o wczorajszym dniu ;)

Pojechaliśmy na giełdę, ale były pustki - za zimno pewnie ;)
Niestety, żeby nie było za dobrze, to się poslizgnęłam na lodzie [emoji33]
Poleciałam na bok i ręce... Nie mocno, nie włożyłam się jak długa, ale mimo wszystko.... [emoji33][emoji45]
Trochę poczytałam, i w końcu nie pojechałam na pogotowie, obserwowałam się dość uważnie, nic "podejrzanego" się nie działo, żadnych bóli, skurczy, plamienia, zmiany wydzieliny, itd, zaraz jak usiadłam w aucie to dostałam kopniaka (Hania lubi drugą stronę...), zachowuje się normalnie, nie mam nawet siniaka, itd...
Ale strach i tak jest... :(

A potem byłam na wykładach
Link do: O nas
Naprawdę polecam [emoji106]
Część to ewidentna komercja i promocja swoich produktów (niektóre firmy), ale cześć z fizjoterapeutą Pawłem Zawitkowskim extra :)
Poza tym, że pokazywał np jak bezpiecznie podnosić, przekazywać sobie itd niemowlę, to rozprawił się z niektórymi starymi mitami, a potem jeszcze w przerwie i nie tylko ;) sporo mówił o różnych kwestiach, raczej wynikających z naszych wątpliwości, o chustach, butach, fazach snu (jak rozpoznać fazy snu u niemowlaka), pływaniu, rozwoju psychofizycznym, asymetriach i wielu innych (spora grupka nie poszła słuchać o żywieniu w ciąży i jeszcze o czymś, nie pamietam tematu ;) bo rozmawialiśmy z nim...)
Ma też książki, kanał na yt, i można sobie pooglądać ;)

Gdyby ktoś był chętny, to
23.03.2018, piątek, 16:30-19:30, Poznań
24.03.2018, sobota, 10:00-13:00, Wrocław
25.03.2018, niedziela, 10:00-13:00, Łódź
06.04.2018, piątek, 16:30-19:30, Olsztyn
07.04.2018, sobota, 10:30-13:30, Gdańsk
08.04.2018, niedziela, 10:30-13:30, Toruń
27.04.2018, piątek, 16:30-19:30, Radom
28.04.2018, sobota, 10:30-13:30, Lublin
29.04.2018, niedziela, 10:30-13:30, Warszawa

No i dla chcących pooglądać na yt, np tutaj są filmiki ;)
Link do: mamotatocotynato

0d1yrjjgtd95fou3.png
Oj wspolczuje upadku. Dobrze, ze nic sie nie stalo!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Dzien dobry w ten zimny poranek.
Wczoraj cały dzień spędziliśmy u moich rodziców. Lezalam na kanapie i mialam lenia. Spojenie dokucza bardzo więc w sumie niewiele.mogę zrobić.
Temat krwi pepowinowej: nasza córka miała pobraną i przechowujemy i u synka też mamy taki zamiar. Tak samo ze.szczepieniami: szczepie na.wszystko. miałam w rodzinie przypadek kiedy nieszczepione dziecko przyniosło krztusiec niemowlakowi. Maluch o mało nie pożegnał.się z życiem.
Zamierzam dziś może ogarnąć się troszkę w domu bo Kongo tu mam. No i muszę z naszym kotem-smarkiem do weta pojechać bo mu się znowu stan pogorszyl. Boję się że to ten moment że podejmiemy decyzję o uspieniu.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj to wspolczuje choroby kotka[emoji20]
A na to spojenie nie ma zadnych sposobow na zlagodzenie bolu?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Wiadomo, też bym wolała skończyć dom niż jechać na wakacje :) My w tym roku też nigdzie nie jedziemy, jedna kwestia to maluszek a druga to ocieplanie domu. Może uda się wyjechać na kilka dni we wrześniu gdzieś niedaleko :)
Dzisiaj znowu miałam jakieś głupie sny. Śniło mi się, że był dzień naszego ślubu i się ze wszystkim nie wyrobiłam i się spóźniliśmy i musieliśmy przełożyć [emoji14] A jak nadszedł drugi termin ślubu to godzinę przed uroczystością biegałam w poszukiwaniu rajstop i znowu się spóźniliśmy :D Normalna tragedia [emoji28]
Haha, to znaczy, ze bedzie wszystko idealnie[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
@olaaa7 u nas zawsze jest nerwowa atmosfera hahaah :D trzeba trzymać poziom :D

dziekuje przekaze mu gratulacje jestesmy razem 13 lat i odkad pamietam nonstop jakies studia kursy kwalifikacyjne nie pamietam roku zebysmy nie placili za szkoly .. wiec naprawde teraz mi tez ulzylo ze wkoncu na tyle sie wyuczyl ze nie musi juz nigdzie isc do szkoly ...

mi na pocieszenie przyszla paczka
wkładki laktacyjne
majtki poporodowe
smoczki x2
pieluszki bambusowe
szczoteczka do mycia zabków taka silikonowa
szczotka do wlosow
masc na sutki z ziaji
moge sie pakowac do szpitala :D i czekac do lipca

Do góry