reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Że what? A dlaczego tylko tyle ważysz?

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjoi9az1jj9.png

Bo mierze 150cm i u mnie wszyscy z rodziny nie należą do zbyt pulchniutkich poprostu z takiej kości jestem genetycznie

reklama
38 kg ?????? [emoji33][emoji33] a ile masz lat ? Toc to niedowaga. Moja siostra waży 48 a jest chuda jak szkielet

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak obecnie wyglądam niska drobna poprostu. To zdjecie z panowania u niuni

Załączniki

• FB_IMG_1508857472800.jpg
    FB_IMG_1508857472800.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 89
Ktos tu napisal wczesniej, ze w pierwszej ciazy to jedyny taki czas na l4 by sie calkowicie zajac tylko sobą. Bo przy drugiej ciąży to już masz jedno dziecko, i mniej czasu na odpoczynek. Tak jak ja, przy trzeciej ciąży jest ciężko o czas dla siebie. Dobrze, że dzieci sa w przedszkolu i szkole, ale już się myśli, że trzeba posPrzątać i obiad ugotować.
Ola może przynajmniej pod koniec ciąży zaplanuj l4 by mieć czas dla siebie, bo drugiej takiej szansy nie będziesz miała :)
Pod koniec ciąży na pewno wezmę l4. Mam o tyle dobrze, że mieszkam w jednym domu z rodzicami, więc zawsze można podrzucić dziecko babci i sobie dychnąć :p

Czesc dziewczyny [emoji5]
Ale ta noc byla fatalna. Ledwo dotrwalam do rana. A w autobusie to byl juz armagedon. Juz myslalam, ze befe szla na piechote. Wszystko mnie boli i chce sie juz polozyc. Niestety za dlugo nie pospie, bo z mloda na bilans i szczepienie. A potem wizyta. Jaz mam stresa przed ta wizyta [emoji53]

0d1yskjow8yc9r6q.png

mhsvvcqgsrqs1yc2.png

Aniołek[*]8.08.2017

Czesc dziewczyny [emoji5]
Ale ta noc byla fatalna. Ledwo dotrwalam do rana. A w autobusie to byl juz armagedon. Juz myslalam, ze befe szla na piechote. Wszystko mnie boli i chce sie juz polozyc. Niestety za dlugo nie pospie, bo z mloda na bilans i szczepienie. A potem wizyta. Jaz mam stresa przed ta wizyta [emoji53]

0d1yskjow8yc9r6q.png

mhsvvcqgsrqs1yc2.png

Aniołek[*]8.08.2017
Coś ta noc dla wielu z nas była kiepska. Nie martw się będzie dobrze :) Może już usłyszysz serduszko :)

Witaj! Byłaś z NFZ?

WOW dotrwac do 23 to mega wyczyn - wiekszosc z nas pada max o 21

Tak, byłam na NFZ. Ale w poniedziałek tez idę na NFZ, rozmawiałam telefonicznie z lekarzem do którego się wybieram i powiedział że ma aparat do USG w gabinecie i nie ma problemu wszystko sprawdzimy. Poza tym przez telefon sprawiał super wrażenie, więc jestem dobrej mysli :)

hehe :D to może nie jest az tak źle z ta 23 w takim razie. Chociaz jak chodzę teraz spać dwie godziny wcześniej, a czas miedzy 18 (po pracy) a 23 jestem śnięta i robię wszystkiego dwa razy mniej i trzy razy wolniej, to się czuje jakby mi ktoś kradł przynajmniej pół każdego dnia :D Ale na szczęście mam wielkie wsparcie w mężu, więc nie ma problemu żeby większość wieczoru spędzać na kanapie, pod kocykiem z kubkiem herbaty w ręku i CSI Kryminalne Zagadki w telewizorze :D

Tak, byłam na NFZ. Ale w poniedziałek tez idę na NFZ, rozmawiałam telefonicznie z lekarzem do którego się wybieram i powiedział że ma aparat do USG w gabinecie i nie ma problemu wszystko sprawdzimy. Poza tym przez telefon sprawiał super wrażenie, więc jestem dobrej mysli :)

hehe :D to może nie jest az tak źle z ta 23 w takim razie. Chociaz jak chodzę teraz spać dwie godziny wcześniej, a czas miedzy 18 (po pracy) a 23 jestem śnięta i robię wszystkiego dwa razy mniej i trzy razy wolniej, to się czuje jakby mi ktoś kradł przynajmniej pół każdego dnia :D Ale na szczęście mam wielkie wsparcie w mężu, więc nie ma problemu żeby większość wieczoru spędzać na kanapie, pod kocykiem z kubkiem herbaty w ręku i CSI Kryminalne Zagadki w telewizorze :D
Byle tylko zrobił Ci usg dopochwowe a nie tak jak mnie przez brzuch.

38 kg ?????? [emoji33][emoji33] a ile masz lat ? Toc to niedowaga. Moja siostra waży 48 a jest chuda jak szkielet

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiek mój 25 a tak wyglądałam z moja obecna pociecha ktora ma 4 latka.w 39 tyg ciazy

Załączniki

• FB_IMG_1507323713146.jpg
    FB_IMG_1507323713146.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 90
Witaj :) Byłaś na wizycie z NFZ? Ja niestety na pierwszą wizytę poszłam z NFZ i nigdy więcej. Masakra jednym słowem. Super, że do nas dołączyłaś :) Wpisz się też w wątku z lipcowymi mamami :) Link do: Lista lipcowych mam

tak, byłam na NFZ. Ale teraz w poniedziałek tez idę na NFZ i USG mam obiecane, rozmawiałam przez telefon z lekarzem, do którego idę i ma sprzęt w gabinecie i nie będzie problemu. Chciałam isc na NFZ na pierwsza wizytę żeby dostać skierowanie na wszystkie badania bezpłatnie. Ale jeśli dalej tak to będzie wyglądać że o wszystko trzeba będzie walczyć i prosić to chyba będę musiała poszukać kogoś prywatnie, chociaż ze względu na koszty wolałabym tego uniknąć :/ Ale mus to mus.

reklama
Coś ta noc dla wielu z nas była kiepska. Nie martw się będzie dobrze :) Może już usłyszysz serduszko :)
Moja w pracy fatalna, nie bylo za wiele momentow zeby usiasc przez 12 godzin [emoji53]
Chyba jednak dobrze, ze dostane to l4(pod warunkiem, ze bedzie dzis serduszko), bo bym chyba tak dluzej nie dala rady.
Tylko szkoda tego kontaktu z ludzmi.

0d1yskjow8yc9r6q.png

mhsvvcqgsrqs1yc2.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry