reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Na razie wyskakuje mi błąd przy wrzucaniu, spróbuję później z komputera.

No dobra, przyznam się. Wywaliłam wczoraj tort na podłogę. Jak w kreskowkach. Zjechał z patery, bo był na śliskiej podstawce i poleciał w cholerę. Dobrze, że dziecko małe i nie było mu przykro. A że sami swoi, to się pośmialiśmy, wsadzilismy swieczkę w to, co się dało odratować i tyle :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hahahahaha nieźle..!! :D Czyli zdjęcia tortu nie będzie :) Ale masz rację, dobrze że dziecko małe, u starszego byłby dramat :)

@Darka83 dlaczego nie bella? Co do tego wietrzenia, to dla mnie jest to jednak mega niekomfortowe, takie zalecenie i mam nadzieję że mnie ominie.

reklama
Hahahahaha nieźle..!! :D Czyli zdjęcia tortu nie będzie :) Ale masz rację, dobrze że dziecko małe, u starszego byłby dramat :)

@Darka83 dlaczego nie bella? Co do tego wietrzenia, to dla mnie jest to jednak mega niekomfortowe, takie zalecenie i mam nadzieję że mnie ominie.
Bella są sztywne i wbrew pozorom mało chlonne. Wklad w srodku sie przesuwa, zbija. Nie fajne. A zalecenie wietrzenia tak na.prawdę jest zawsze ale niektóre położne nie pilnują tego i nie mówią o tym. Kazda rana potrzebuje dostępu świeżego powietrza a zwlaszcza taka która jest w wilgotnym środowisku. A wiadomo że po porodzie odchodów pologowych jest dużo i obfite bardzo. Więc i ciągła wilgoć. Wiem że wietrzenie jest mało komfortowe i krepujace no ale cóż.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Darka83 muszę sobie zapisać nazwy tych podkładów, bo w 1 ciąży miałam belli, szczerze to nie pamiętam nic poza tym że byłī wielkie :D no ale jak są lepsze to wolę lepsze :)

@Darka83 muszę sobie zapisać nazwy tych podkładów, bo w 1 ciąży miałam belli, szczerze to nie pamiętam nic poza tym że byłī wielkie :D no ale jak są lepsze to wolę lepsze :)
Hartmann w sumie do zdobycia tylko w internecie, semi to tak naprawdę na nietrzymanie moczu są ale chłoną swietnie a rozmiary mają różne i sa nawet bardzo duże jak pieluchy dosłownie, bardzo przydatne np. Na noc. A aborgyn występuje w dwoch rozmiarach. Lepiej brac te wieksze czyli 32*9.

Uwaga na niektórych oddziałach położne gonią za jakiekolwiek majtki. Nawet siatkowe. Nie wolno i już. Rana ma być jak.najczesciej wietrzona. Prawda jest taka że większość z Was będzie nacieta w różny sposób bądź pęknie samoistnie w różnym stopniu. I będą szwy. Wtedy większość bielizny drażni masakrycznie. Jako doula polecam podklady na łóżko, majtki siatkowe tylko wtedy kiedy jest potrzeba i wietrzenie w pozycji leżącej, nogi ugiete i dostęp swiezego powietrza. Do podmywania tantum rosa od razu lepiej mieć. I podmywac z butelki po wodzie z.dziubkiem. osuszyc recznikiem papierowym i wietrzyc wietrzyc. Podklady poporodowe absorgyn, hartmann, semi. Byle nie bella mama.

A dlaczego nie bella ? Ja takich używałam i nic mi po nich nie było itp

Bella są sztywne i wbrew pozorom mało chlonne. Wklad w srodku sie przesuwa, zbija. Nie fajne. A zalecenie wietrzenia tak na.prawdę jest zawsze ale niektóre położne nie pilnują tego i nie mówią o tym. Kazda rana potrzebuje dostępu świeżego powietrza a zwlaszcza taka która jest w wilgotnym środowisku. A wiadomo że po porodzie odchodów pologowych jest dużo i obfite bardzo. Więc i ciągła wilgoć. Wiem że wietrzenie jest mało komfortowe i krepujace no ale cóż.

Mi tam się nic nie zbijalo, ale bardzo często wymieniłam. Dlatego jest wybór i każdy woli co innego :-D

reklama
Hartmann w sumie do zdobycia tylko w internecie, semi to tak naprawdę na nietrzymanie moczu są ale chłoną swietnie a rozmiary mają różne i sa nawet bardzo duże jak pieluchy dosłownie, bardzo przydatne np. Na noc. A aborgyn występuje w dwoch rozmiarach. Lepiej brac te wieksze czyli 32*9.

Darka, wrzuciłabyś może info do,.. nie wiem, wyprawkowego wątku chyba? Na pewno taka informacja się przyda :)

Mi tam się nic nie zbijalo, ale bardzo często wymieniłam. Dlatego jest wybór i każdy woli co innego :-D

...no i właśnie to Darka napisała, że z jej doświadczenia douli tamte są lepsze i tyle :) Ja też miałam bellę, ale myślę że jako doula ma dziewczyna na tyle doświadczenia, że można skorzystać ;)

Do góry