reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@olaaa7 mam dla Ciebie avatarek na kwiecień :D
173799.jpg

Załączniki

• 173799.jpg
    173799.jpg
    4,9 KB · Wyświetleń: 182
reklama
Dziewczyny a jeśli chodzi o majtki poporodowe to wszędzie jest napisane, że mają być jednorazowe ale jak szukam np na allegro to wszystko jest wielorazowe i teraz nie wiem czy np takie mogą być?
Link do: CANPOL MAJTKI POPORODOWE WIELORAZOWE SIATECZKOWE
Ile sztuk takich majtek najlepiej mieć?
Ola ja poprzednio mialam jedno i wielorazowe i te wiolorazowe byly o wiele lepsze. Kilka par wystarczy. Mi sie np nie zdarzylo zeby sie pobrudzily.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

@Dorotae wiadomości na pewno będą dobre :) urodzinowy prezent i nic innego nie da tyle szczęścia jak zdrowy maluszek :)

@olaaa7 śliczny brzuszek :) ogólnie masz predyspozycje chyba żeby chodzić w ciąży :D szczuplutka i zgrabny brzuszek :)

p19u3e3kwszna2ri.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Dorotae wiadomości na pewno będą dobre :) urodzinowy prezent i nic innego nie da tyle szczęścia jak zdrowy maluszek :)

@olaaa7 śliczny brzuszek :) ogólnie masz predyspozycje chyba żeby chodzić w ciąży :D szczuplutka i zgrabny brzuszek :)

p19u3e3kwszna2ri.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Oj dziękuję [emoji8] Kilka osób mi to mówiło chyba przez to że nie miałam też żadnych dolegliwości :) Ale ja tam wcale szczupło się nie czuję :p

Wiem że mój mnie ewentualnie zasypie makaronem :D :D Ale tak serio, to co będziecie mroziły? Pierogi można, wiadomo. Ja np. mam często mrożony sos do bolognese, zupy- ale zupa to na lipiec słaba opcja. Co jeszcze obiadowego?
Pamiętam jak po porodzie Franka, w maju, jego tata przywoził mi młode warzywa gotowane na parze- bo miałam straszną ochotę- a on jadł moje szpitalne jedzenie i mu smakowało :-D
My planujemy mrozić pierogi, sosy do makaronów, leczo i może gołąbki. Aaaa i moja mama mi na studiach mroziła takie małe kotleciki w sosie. Musze ją dopytać o przepis :)

Dzien dobry!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

@kinga30 nie przejmuj sie dziwnymi komentarzami, dobrze ze masz wsparcie w swoim mężu:)

Ja bede kupować zwykle bawełniane "babciowe" majtki w dużym rozmiarze, zeby podkłady sie zmieściły, położna mi mówiła ze zamiast tych siateczkowych moge wlasnie takie zabrac.

@_agnieszka_ my tez planujemy kolejne dziecko;) i jestem w bardzo podobnej sytuacji, mnie tez kalendarz goni:p
Ale w tych siatkowych majtkach chodzi o to, ze jest wiekszy dostep powietrza, a jednoczesnie dobrze trzymaja podklady piporodowe.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

No najważniejsze to płeć :D nie zapomnij zapytać :)
No z tym ślubem to może też jest inaczej bo to jednak tylko cywilny a przyjęcie to na garstkę osób, więc też jest łatwiej :) Poza tym my nie wybrzydzamy zbytnio, przy pierwszym ślubie jest chyba inaczej, jeszcze tym bardziej jak jest kościelny. Wszystko chce się żeby było och i ach. Teraz oboje nie czujemy takiej potrzeby, najważniejsze to uczucie między nami a nie cała otoczka :)
A wiesz , że tak sobie siedzę i z tego stresu to ja chyba nie chce wiedzieć jaka płeć :D albo głupieje z nerwów :D haha
Ja jestem i nigdzie nie uciekam do 15 :) A Ty byłaś na zakupach? Kupiłaś coś?
Dzisiaj torbę, całe szczęście , że poszłam bo mialam się wstrzymać z kupnem. A tu ostatnia. Udało mi się :) a fajna , bo widać ,że wytrzymała , sztywna i na kółkach :)
Klaudia, właśnie chciałam CI wcześniej napisać żebyś wszystkie pytania na spokojnie spisała, bo to zawsze umyka... i mi umknęło :D
Zaraz zacznę notować :)
Ooo ja Cię :D super jest :p Widać, że się nudzisz :D
Troszkę :D

reklama
Mój też zjada moje szpitalne jedzenie ;)

Czerwiec/lipiec to pewnie coś lekkiego, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, może jakieś sałatki. O bakłażan. Lekka zupa też fajnie. O młode ziemniaki jeszcze... :)

Do góry