reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No mój na szczęście się grzecznie słucha i nie drzemie cały czas :p Zdążył mnie już obkopać delikatnie :D Ale czekam z utęsknieniem już na te mocniejsze kopniaczki, które będzie widać przez brzuch i które M poczuje.
A ja z utęsknieniem czekam czasem dwa dni na te słabe :p więc o tych mocnych lub widocznych nawet jeszcze nie marzę :)
Poszłam po serek do lodówki patrzę a tam bułki [emoji16][emoji16][emoji16] włożyłam po zakupach do lodówki [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Dobrze ! Haha:D schłodzone :D

reklama
Ja mam torbę spakowana od początku ciąży, po dwóch pobytach na patologii w tej ciąży muszę być gotowa na wszystko.

Haha, no same prezenty. I to jakie[emoji3]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
No tyle, że nie dostałam ani jednej wiadomości że któryś z tych prezentów został wysłany buuu, no nic najwyżej przesunę święta na środę :D

Z nudów :D smacznego :*
No żebyś wiedziała, że z nudów, masakra :p Ja chcę już na l4 przynajmniej jeść z nudów nie będę :D

Oczywiście długo nie trzeba było czekać i poszłam do sklepiku :D Powinni pozamykać wszystkie sklepy wokół :D Ale jak pięknie na dworze [emoji173] wyszło słoneczko i grzeje cudnie, aż wracać mi się nie chciało :p Mogłabym resztę dniówki spędzić na dworze.

Mój Ł zapowiedział, że od maja będzie gotowal i mroził pod moim nadzorem, żebyśmy nie głodowali po porodzie :D Zakładam, ze pierwszych parę dni będzie porażką organizacyjno-logistyczną wiec chcemy miec parę obiadów w zamrażarce, żeby się obiadami nie martwić gdy będe panikowała "ale że jak ja mam je wykąpac?" Ma zamiar mi do szpitala przywozić domowe obiadki :D
Tak jak my, z tym, że O nie będzie się uczył gotować, ale wiecej zamrozimy ;)
I oczywiście jedzenie szpitalne dla mnie to porażka, bez dokarmiania byłaby tragedia... Zwłaszcza, jak się nie wszystko je...
Przynajmniej w tym szpitalu - nie ma opcji wege, więc jak np na kolację jest chleb z wędliną, to wersja wege = suchy chleb.... Jak na obiad było mięso + ziemniaki, to zostały mi same ziemniaki, a warzyw w diecie szpitalnej gorzej niż jak na lekarstwo...

0d1yrjjgtd95fou3.png

U mnie jutro wizyta i urodziny jednocześnie. Marzę o dobrych wiadomościach od lekarza i to by było na tyle ;)
To nie ma innej opcji jak tylko dobre wiadomości jutro :D już trzymam kciuki :)

Ola zobacz w watku wyprawkowym. Wklejalam liste z pietwszej ciazy[emoji5]

Tak właśnie tam zerkałam :)

Dziewczyny machnęłam sobie w kibelku pracowym fotkę brzuszka na szybko :D Powiem Wam, że w ciuchach wygląda już na bardziej ciążowy i jest bardziej okrągły bo w majtkach to taki szpiczasty.
IMG_20180312_121335.jpg

Załączniki

• IMG_20180312_121335.jpg
    IMG_20180312_121335.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 185
I oczywiście jedzenie szpitalne dla mnie to porażka, bez dokarmiania byłaby tragedia... Zwłaszcza, jak się nie wszystko je...
Przynajmniej w tym szpitalu - nie ma opcji wege, więc jak np na kolację jest chleb z wędliną, to wersja wege = suchy chleb.... Jak na obiad było mięso + ziemniaki, to zostały mi same ziemniaki, a warzyw w diecie szpitalnej gorzej niż jak na lekarstwo...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja też zawsze w szpitalu muszę mieć swoje jedzenie. Dobrze, że K. umie gotować i zawsze mamy jakieś zapasy to jakoś dajemy radę ;)

Dzień dobry ja już po śniadaniu
Owsianka z bananami jabłkiem i daktylami pycha dawno nie jadłam

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny !!

Powiedzcie mi mam do zrobienia badania krew na toxo, itd ..
Nie musze być na czczo nie?

A na posiew to musi być ten poranny pierwszy mocz czy drugi tez wchodzi w grę???

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mocz najlepiej poranny. A krew w zaleznosco od tego co tam masz. Jak nie ma glukozy i morfologii to nie musi byc na czczo.

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mój Ł potrafi gotować i robi to naprawdę dobrze, ale mówi, że skoro będziemy robić zapasy to chce żebym patrzyła, czy czasem czegoś źle nie robi :D
O jedzeniu szpitalnym to mogłabym felieton napisać. Po tylu pobytach w kilkunastu szpitalach, na przeróżnych oddziałach wiem, że po porodzie bym wyszła stamtąd głodna bo prawie nic bym nie tknęła. A nie oszukujmy się, po porodzie musimy się dobrze odżywiać, żeby mieć siłę :)

reklama
U mnie to wygląda tak samo gdy mi się to pojawia i długo nie znika

f2w39n7303c24ozn.png
I jak sobie z tym radzisz ?
W sumie racja, tym bardziej, że nie wiem jak będzie wyglądała kwestia spędzania czasu z dziećmi w wakacje, muszę o to dopytać M bo wyleciało mi to z głowy.

No ja myślę, że go wygonisz max 20 kwietnia :D
Zrobię to dla Ciebie :D po 20 dniach i tak pewnie zacznie mi działać na nerwy a Ślub raz w życiu :p haha :D
Listopad nie jest taki zły! Ja w styczniu.. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Wolałabym spędzić je na świeżym powietrzu , grill, ognisko , jechać gdzieś na piknik itp a zimą ? Dom, lub restauracja :(

Strasznie długo :) ja się dopominam o różne informacje lub badania [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png
Też muszę zacząc. Ale w 16tc mija wizyta trwała 5minut a USG tylko tyle , żeby sprawdzić czy serduszko bije. I byłam zla, bo K pierwszy raz udało się być na wizycie i zobaczył dziecko może z minutę. :/ Dobrze, że na polowkowym w piątek będzie :) to się napatrzymy oboje w końcu :)

Do góry