reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam, nie było mnie przez weekend i nie ma szans, by Was nadrobić. Ponad 100 stron :(
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
Weekend spędzaliśmy u rodziców, całymi dniami byliśmy na podwórku, chłopcy się wybiegali i wyszaleli z kuzynami. Później jeszcze urodziny siostrzeńca i kompletny brak czasu na forum...

W piątek miałam połówkowe i wszystko dobrze :) maluszek waży już ok 460, tylko lekarz sie wyglądał i podał płeć i nici z niespodzianki....

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Chcieliście czekać do porodu ?:)
A nam się wygadasz ? Czy za bardzo zła na lekarza ?:p
Duża, poważnie torba musi być aż taka duża? planowałam taką mniejszą do ręki tylko.
Nie jest taka duza, może tak wygląda :) właśnie jest taka w sam raz :p
Też może być :p Kurdę już głodna jestem :D
Ja też :D a nie wiem czy jeść, bo już byłam dwa razy w łazience ( a miałam dwa dni bóle brzucha i zaparcia :D ) a jak nie zjem to będzie mi burczało w brzuchu :o

I jak sobie z tym radzisz ?

Zrobię to dla Ciebie :D po 20 dniach i tak pewnie zacznie mi działać na nerwy a Ślub raz w życiu :p haha :D

Wolałabym spędzić je na świeżym powietrzu , grill, ognisko , jechać gdzieś na piknik itp a zimą ? Dom, lub restauracja :(

Też muszę zacząc. Ale w 16tc mija wizyta trwała 5minut a USG tylko tyle , żeby sprawdzić czy serduszko bije. I byłam zla, bo K pierwszy raz udało się być na wizycie i zobaczył dziecko może z minutę. :/ Dobrze, że na polowkowym w piątek będzie :) to się napatrzymy oboje w końcu :)
W ten piątek masz połówkowe?
Ja też umowilam się na piątek na 15 na drugie połówkowe prywatnie bo to co miałam ostatnio połówkowe w szpitalu na nfz to jakaś żenada.. :p

Ja też :D a nie wiem czy jeść, bo już byłam dwa razy w łazience ( a miałam dwa dni bóle brzucha i zaparcia :D ) a jak nie zjem to będzie mi burczało w brzuchu :o
To może coś tam dziubnij :) Smacznego

Ale w tych siatkowych majtkach chodzi o to, ze jest wiekszy dostep powietrza, a jednoczesnie dobrze trzymaja podklady piporodowe.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak jest nacinane krocze to koniecznie muszą być siateczkowe ja niestety miałam, rana wtedy szybciej się goi jak jest większy dostęp powietrza, tym bardziej jak będzie lato a nie daj boze znów to mieć, nie wyobrażam się kisic w zwykłych majtkach

Wiem że mój mnie ewentualnie zasypie makaronem :D :D Ale tak serio, to co będziecie mroziły? Pierogi można, wiadomo. Ja np. mam często mrożony sos do bolognese, zupy- ale zupa to na lipiec słaba opcja. Co jeszcze obiadowego?
wege-burgery (takie jak mielone, tylko bez mięsa, sporo różnych - świetnie się mrożą, a można zrobić tak, żeby tylko dorzucić jakieś warzywa i był obiad), fasolkę po meksykańsku, sosy do makaronu/kaszy/czegokolwiek (w sporej ilości :p), może lasagne (przetestuję, jak się ją mrozi, bo nie próbowałam jeszcze, chyba, że ktoś ma doświadczenia), pierogi, kopytka, wege-paszteciki (ciasto drożdżowe z jakimś farszem - różne - też się dobrze mrożą), część dam do słoików ;)

Co do zupy - moim zdaniem super opcja na lipiec, jak jest gorąco to wolę ciepłą zieloną herbatę niż zimne coś - jakoś bardziej pomaga ;) w wielu krajach gdzie jest gorąco je i pije się gorące/pikantne jako sposób na upał (bardziej się pocimy, ale przez to ochładzamy), zimne napoje to podejście bardziej zachodnie, i moim zdaniem mniej skuteczne ;)
Ale zupy nie wiem, czy będę mrozić, bo robi się na tyle szybko i prosto, że powinnam ogarnąć ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Gratulacje :) No i co będzie? :D Bo już jestem ciekawa :)

Super, że wszystko dobrze [emoji106]
A skoro znasz płeć, to może i nam napiszesz? ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jasne, że Wam powiem :) tak jak przeczuwałam będzie chłopczyk, Kacperek :)

W ten piątek masz połówkowe?
Ja też umowilam się na piątek na 15 na drugie połówkowe prywatnie bo to co miałam ostatnio połówkowe w szpitalu na nfz to jakaś żenada.. :p
W ten :) o 16.45 :D to super :p idziemy razem :D
To może coś tam dziubnij :) Smacznego
Dziękuje :p nałożyłam sobie mielonego i trochę ziemniaków, może małe się będzie ruszać dzięki temu na USG i się pokaże :p

reklama
Widzicie ja to jestem tak zielona że nawet nie wiem po co takie majątki są :D widziałam ale się zastanawiałam czy będę musiała w nich chodzić.. I będę????

p19u3e3kwszna2ri.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry