reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
I jak sobie z tym radzisz ?

Zrobię to dla Ciebie :D po 20 dniach i tak pewnie zacznie mi działać na nerwy a Ślub raz w życiu [emoji14] haha :D

Wolałabym spędzić je na świeżym powietrzu , grill, ognisko , jechać gdzieś na piknik itp a zimą ? Dom, lub restauracja :(

Też muszę zacząc. Ale w 16tc mija wizyta trwała 5minut a USG tylko tyle , żeby sprawdzić czy serduszko bije. I byłam zla, bo K pierwszy raz udało się być na wizycie i zobaczył dziecko może z minutę. :/ Dobrze, że na polowkowym w piątek będzie :) to się napatrzymy oboje w końcu :)
Jak dopytujesz o różne rzeczy to musi dłużej badać [emoji16] bo musi sprawdzić dodatkowo to o co pytasz a jeszcze jak się upomnisz o to by zbadał szyjke dopochwowo to tym bardziej [emoji16] a co do skóry na ręce samo teraz przeszło gdy smarowalam brzuch palnersem i zrobiło się cieplej

f2w39n7303c24ozn.png

U mnie jutro wizyta i urodziny jednocześnie. Marzę o dobrych wiadomościach od lekarza i to by było na tyle ;)
Świetny prezent na urodziny :) na pewno będzie wszystko dobrze , trzymam kciuki :)
No tyle, że nie dostałam ani jednej wiadomości że któryś z tych prezentów został wysłany buuu, no nic najwyżej przesunę święta na środę :D

No żebyś wiedziała, że z nudów, masakra :p Ja chcę już na l4 przynajmniej jeść z nudów nie będę :D

Oczywiście długo nie trzeba było czekać i poszłam do sklepiku :D Powinni pozamykać wszystkie sklepy wokół :D Ale jak pięknie na dworze [emoji173] wyszło słoneczko i grzeje cudnie, aż wracać mi się nie chciało :p Mogłabym resztę dniówki spędzić na dworze.
Świetnie jest, ja też korzystam i siedzę na balkonie :) a co do jedzenia to ja bym się nie ograniczała, skoro czujesz potrzebę to na zdrowie :)
Dziewczyny machnęłam sobie w kibelku pracowym fotkę brzuszka na szybko :D Powiem Wam, że w ciuchach wygląda już na bardziej ciążowy i jest bardziej okrągły bo w majtkach to taki szpiczasty.
Zobacz załącznik 842293
Super :) ładnie wyglądacie :)
Haha dzięki kochana jesteś :D No w moim przypadku to dwa razy w życiu i więcej nie planuję :D [emoji16]

Jutro będą obrączki :D więc chociaż tyle :D
Jak pisałaś na początku , że planujecie ślub tak szybko to byłam pełna podziwu i zastanawialam się , jak wy Się wyrobicie. Z salą, obrączkami, zaproszeniami , itp itp itp. ale z tego co widzę to idzie wam to szybciutko :) i super , że bez żadnych komplikacji :)
Jak dopytujesz o różne rzeczy to musi dłużej badać [emoji16] bo musi sprawdzić dodatkowo to o co pytasz a jeszcze jak się upomnisz o to by zbadał szyjke dopochwowo to tym bardziej [emoji16] a co do skóry na ręce samo teraz przeszło gdy smarowalam brzuch palnersem i zrobiło się cieplej

f2w39n7303c24ozn.png
Dzisiaj będę miała takie dokładne USG, jak czegoś mi nie powie to go będę ciągnęła za język :) muszę pamiętać , o wadze, szyjce , nie wiem co jeszcze :p

Świetny prezent na urodziny :) na pewno będzie wszystko dobrze , trzymam kciuki :)

Świetnie jest, ja też korzystam i siedzę na balkonie :) a co do jedzenia to ja bym się nie ograniczała, skoro czujesz potrzebę to na zdrowie :)

Jak pisałaś na początku , że planujecie ślub tak szybko to byłam pełna podziwu i zastanawialam się , jak wy Się wyrobicie. Z salą, obrączkami, zaproszeniami , itp itp itp. ale z tego co widzę to idzie wam to szybciutko :) i super , że bez żadnych komplikacji :)

Dzisiaj będę miała takie dokładne USG, jak czegoś mi nie powie to go będę ciągnęła za język :) muszę pamiętać , o wadze, szyjce , nie wiem co jeszcze :p
Możesz zapytać gdzie masz łożysko :) z przodu czy z tylu :)

f2w39n7303c24ozn.png

O jejku, to strasznie przykre[emoji20] Ale wiem jak to jest. Moja mama co prawda cieszy sie z drugiej wnuczki, ale ciagle mnie denerwuje roznymi tekstami, a potem mowi, ze mam sie nie denerwowac, bo to dzidzi szkodzi[emoji53]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Matczyna logika :D Pewnie też będziemy podobne ;)
Rozumiem Twoją córcię, ja też KOCHAM ruskie pierogi. Zresztą moje dziecko również, to rodzinne :tak:
...a jak córcia się czuje?

Chyba , że się ma mały brzuszek to chyba nie ?:p

Też masz szansę, jak będzie Ci się wszystko rozchodziło, skracało albo uwierało :D To nie tylko kwestia wagi ;)

Mój Ł zapowiedział, że od maja będzie gotowal i mroził pod moim nadzorem, żebyśmy nie głodowali po porodzie :D Zakładam, ze pierwszych parę dni będzie porażką organizacyjno-logistyczną wiec chcemy miec parę obiadów w zamrażarce, żeby się obiadami nie martwić gdy będe panikowała "ale że jak ja mam je wykąpac?" Ma zamiar mi do szpitala przywozić domowe obiadki :D

Wiem że mój mnie ewentualnie zasypie makaronem :D :D Ale tak serio, to co będziecie mroziły? Pierogi można, wiadomo. Ja np. mam często mrożony sos do bolognese, zupy- ale zupa to na lipiec słaba opcja. Co jeszcze obiadowego?
Pamiętam jak po porodzie Franka, w maju, jego tata przywoził mi młode warzywa gotowane na parze- bo miałam straszną ochotę- a on jadł moje szpitalne jedzenie i mu smakowało :-D

Pleśniak to takie fajne ciasto, które z góry wygląda jak pleśń, tzn takie placki fajne ;)
Ale ciasto pyszne, polecam bardzo ;)

Mam właśnie dylemat, czy piec brownie z fasoli czy pleśniaka ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzisiaj lobbuję za pleśniakiem..! :D A od pleśniawek trzymajmy się z daleka :D

No najważniejsze to płeć :D nie zapomnij zapytać :)
No z tym ślubem to może też jest inaczej bo to jednak tylko cywilny a przyjęcie to na garstkę osób, więc też jest łatwiej :) Poza tym my nie wybrzydzamy zbytnio, przy pierwszym ślubie jest chyba inaczej, jeszcze tym bardziej jak jest kościelny. Wszystko chce się żeby było och i ach. Teraz oboje nie czujemy takiej potrzeby, najważniejsze to uczucie między nami a nie cała otoczka :)

reklama
Byliśmy na nim z M w dniu premiery, bardzo fajny i ciągle coś się działo :)
Czytam sobie o tym co zabrać do szpitala i mam pytanie, jaki dowód ubezpieczenia mam mieć ze sobą?
Kiedys byly ksiazeczki. Teraz nie trzeba nic bo jest system komputerowy[emoji5]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry