reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak tylko trzeba sie tych pasow pozbyc, bo to jest struktura zrobiona tynkiem. M chce tam cegle polozyc, albo wypelnic struktura pomiedzy tymi pasami.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślałam, że tylko namalowane, ale skoro struktura, to trochę komplikuje sprawę...
Ale ja bym pewnie zrobiła tak jak M - wypełnić całość strukturą, i potem się zastanawiać, co dalej, albo zostawić taką strukturalną ścianę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Co do spojenia łonowego, nie wiem, czy od gin nie byłby lepszy fizjoterapeuta... Normalnie to się pewnie rtg robi, ale wiadomo, że w ciąży to...
Boję się, że gin stwierdzi, że to normalne rozciąganie itd, a nie wiem, jak to można jednoznacznie stwierdzić...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Podczas badania usg widac rozejscie sie spojenia. Jesli lekarz zbada pod tym kątem to sprawdzi czy jest dziura. Doczytałam ze niegrozne to jest tylko trzeba duzo lezec i sie nie przemeczac. Bol jest okropny ale ttlko tabl. Przeciwbolowe a po porodzie ( tylko cc wchodzi w grę) trzeba udać sie do fizjoterapeuty a leczenie dlugie i bolesne...

Az sie boje[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png

Podczas badania usg widac rozejscie sie spojenia. Jesli lekarz zbada pod tym kątem to sprawdzi czy jest dziura. Doczytałam ze niegrozne to jest tylko trzeba duzo lezec i sie nie przemeczac. Bol jest okropny ale ttlko tabl. Przeciwbolowe a po porodzie ( tylko cc wchodzi w grę) trzeba udać sie do fizjoterapeuty a leczenie dlugie i bolesne...

Az sie boje[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png
Nie wiedziałam, że widać na usg... O tym jak wygląda leczenie trochę słyszałam.. Więc trzymam kciuki, żeby to nie było to....

0d1yrjjgtd95fou3.png

A ja jestem chyba inteligentna inaczej...
Chciałam uszyć poduszki dla mamy (4, tzn 2 białe i 2 szare) i rożek dla Hani...
Poduszki dwie uszyłam (Nobla dla wynalazcy stopki z górnym transportem... inaczej nie widzę szycia tego materiału, choć naprawdę mi się podoba, to nawet na owerloku koszmarnie się szyje...)
c719f9e400be551bb2992f2d51795b99.jpg

(to taki milusi w dotyku, gruby kocyk, którego ciężki było w ogóle upchnąć pod stopką... Docelowo na narzutę i poduszki do sypialni, te są "testowe", żeby sprawdzić, jak się tkanina zachowuje w praniu, zalana kawą itd [emoji6] )

A potem wzięłam się za szycie rożka, zapominając, że jeszcze do środka coś potrzebuję (polar itd), a oczywiście wszystko, co się nadaje w miejscach, z których absolutnie nie wyjmę bez O...
Ale chociaż zewnętrzną warstwę uszyłam ;)
Zewnętrzna warstwa wygląda tak:
abab72de0c50aa3e3306128c907766a2.jpg

W środku będzie minky, czyli po zszyciu koncepcja jest mniej więcej taka:
5649425e19f0f3c6df307bebd663a22c.jpg

Ale dokończę w przyszłym tygodniu ;)
Chyba, że zamówię gdzieś tanie koce polarowe [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Śliczny rożek <3

p19u3e3kgt9p4vck.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Az sie boje[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png
Mam nadzieję , że to jednak nie to. Nie czytaj więcej, żeby się nie nakrecac

Dziewczyny rozeszlo wam sie kiedys spojenie lonowe?? Juz mam dosc tego bólu a wizyte mam dopiero w czwartek. Mam wszystkie objawy rozejscia spojenia i nie wiem co robić[emoji25][emoji25]

0d1ysek25aa91zfe.png

Mojej koleżance się rozeszło prawie groził jej gips musiała mieć cc przez to musisz to z lekarzem skonsultować

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Do góry