reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Bol krocza przy chodzeniu, siadaniu, chodzeniu po schodach i nawet jak leze nie moge sie obrocic taki bol... Do tego bol miednicy i krzyza.. Chodzę jak kaczka

0d1ysek25aa91zfe.png

To moze jedz na IP. Niech sprawdza , czy nie dzieje się coś złego ?

reklama
A zdążysz się jeszcze gdzieś zapisać prywatnie ? To super zakupy :p w textilu byłam dzisiaj i ledwo się powstrzymałam przed zakupami , ale jak Poznam płeć to odrazu tam idę :D
Prywatnie nie będzie problemu żeby tydzień wcześniej się zapisać, na pierwsze prenatalne też musiałam prywatnie i właśnie tydzień przed wizytą się zapisywałam:-) fajne tam ciuszki były? :p dawno już tam nie byłam po tym drugim połówkowym może tam podjadę :p

To moze jedz na IP. Niech sprawdza , czy nie dzieje się coś złego ?
Bylam 1go u lekarza na nfz mowilam o tym bolu i stwierdzila ze to normalne... Ale jej nie ufam wole poczekac do czwartku akurat mam prywatna wizyte. Boli mnie juz od miesiaca conajmniej ale zauważyłam ze coraz bardziej[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png

Prywatnie nie będzie problemu żeby tydzień wcześniej się zapisać, na pierwsze prenatalne też musiałam prywatnie i właśnie tydzień przed wizytą się zapisywałam:-) fajne tam ciuszki były? :p dawno już tam nie byłam po tym drugim połówkowym może tam podjadę :p
To jedz, sprawdza Czy zdrowe malutkie. Na pewno tak, ale żebyś miała spokojną głowę :) fajne , komplety i body śliczne. I tak nie przepatrzylam wszystkiego, tylko tak na szybko bo się spieszylam. Ale warto zajrzeć :)

A ja jestem chyba inteligentna inaczej...
Chciałam uszyć poduszki dla mamy (4, tzn 2 białe i 2 szare) i rożek dla Hani...
Poduszki dwie uszyłam (Nobla dla wynalazcy stopki z górnym transportem... inaczej nie widzę szycia tego materiału, choć naprawdę mi się podoba, to nawet na owerloku koszmarnie się szyje...)
c719f9e400be551bb2992f2d51795b99.jpg

(to taki milusi w dotyku, gruby kocyk, którego ciężki było w ogóle upchnąć pod stopką... Docelowo na narzutę i poduszki do sypialni, te są "testowe", żeby sprawdzić, jak się tkanina zachowuje w praniu, zalana kawą itd [emoji6] )

A potem wzięłam się za szycie rożka, zapominając, że jeszcze do środka coś potrzebuję (polar itd), a oczywiście wszystko, co się nadaje w miejscach, z których absolutnie nie wyjmę bez O...
Ale chociaż zewnętrzną warstwę uszyłam ;)
Zewnętrzna warstwa wygląda tak:
abab72de0c50aa3e3306128c907766a2.jpg

W środku będzie minky, czyli po zszyciu koncepcja jest mniej więcej taka:
5649425e19f0f3c6df307bebd663a22c.jpg

Ale dokończę w przyszłym tygodniu ;)
Chyba, że zamówię gdzieś tanie koce polarowe [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Bylam 1go u lekarza na nfz mowilam o tym bolu i stwierdzila ze to normalne... Ale jej nie ufam wole poczekac do czwartku akurat mam prywatna wizyte. Boli mnie juz od miesiaca conajmniej ale zauważyłam ze coraz bardziej[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png
Może rozciąganie, ale lepiej niech to sprawdzi. A bierzesz magnez ? Może kup sobie magnez z potasem. Od kad biorę nie mam takich skurczy jak miałam. Teraz ostatnio i dzisiaj mocniej , czuje jak brzuch mi się stawia, taki twardszy jest i boli jak na miesiączkę. Dobrego ból nóg i kręgosłupa. I też mam nadzieję , że jest wszystko dobrze.

Co do spojenia łonowego, nie wiem, czy od gin nie byłby lepszy fizjoterapeuta... Normalnie to się pewnie rtg robi, ale wiadomo, że w ciąży to...
Boję się, że gin stwierdzi, że to normalne rozciąganie itd, a nie wiem, jak to można jednoznacznie stwierdzić...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Może rozciąganie, ale lepiej niech to sprawdzi. A bierzesz magnez ? Może kup sobie magnez z potasem. Od kad biorę nie mam takich skurczy jak miałam. Teraz ostatnio i dzisiaj mocniej , czuje jak brzuch mi się stawia, taki twardszy jest i boli jak na miesiączkę. Dobrego ból nóg i kręgosłupa. I też mam nadzieję , że jest wszystko dobrze.
Biore magnez i inne witaminy. Mnie wlasnie brzuch nie boli tylko krocze i pachwiny[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png

A ja jestem chyba inteligentna inaczej...
Chciałam uszyć poduszki dla mamy (4, tzn 2 białe i 2 szare) i rożek dla Hani...
Poduszki dwie uszyłam (Nobla dla wynalazcy stopki z górnym transportem... inaczej nie widzę szycia tego materiału, choć naprawdę mi się podoba, to nawet na owerloku koszmarnie się szyje...)
c719f9e400be551bb2992f2d51795b99.jpg

(to taki milusi w dotyku, gruby kocyk, którego ciężki było w ogóle upchnąć pod stopką... Docelowo na narzutę i poduszki do sypialni, te są "testowe", żeby sprawdzić, jak się tkanina zachowuje w praniu, zalana kawą itd [emoji6] )

A potem wzięłam się za szycie rożka, zapominając, że jeszcze do środka coś potrzebuję (polar itd), a oczywiście wszystko, co się nadaje w miejscach, z których absolutnie nie wyjmę bez O...
Ale chociaż zewnętrzną warstwę uszyłam ;)
Zewnętrzna warstwa wygląda tak:
abab72de0c50aa3e3306128c907766a2.jpg

W środku będzie minky, czyli po zszyciu koncepcja jest mniej więcej taka:
5649425e19f0f3c6df307bebd663a22c.jpg

Ale dokończę w przyszłym tygodniu ;)
Chyba, że zamówię gdzieś tanie koce polarowe [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Fajne :)

reklama
To jedz, sprawdza Czy zdrowe malutkie. Na pewno tak, ale żebyś miała spokojną głowę :) fajne , komplety i body śliczne. I tak nie przepatrzylam wszystkiego, tylko tak na szybko bo się spieszylam. Ale warto zajrzeć :)
Musze koniecznie iść żeby dokładnie zbadali niunie ,prywatnie zawsze dokładniej i lepsze zdjęcia. Lekarka powiedziała ze nawet do 23 tyg wiec trochę czasu jeszcze będzie na zrobienie :-)

Do góry