reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Bol krocza przy chodzeniu, siadaniu, chodzeniu po schodach i nawet jak leze nie moge sie obrocic taki bol... Do tego bol miednicy i krzyza.. Chodzę jak kaczka

0d1ysek25aa91zfe.png

To moze jedz na IP. Niech sprawdza , czy nie dzieje się coś złego ?

reklama
A zdążysz się jeszcze gdzieś zapisać prywatnie ? To super zakupy :p w textilu byłam dzisiaj i ledwo się powstrzymałam przed zakupami , ale jak Poznam płeć to odrazu tam idę :D
Prywatnie nie będzie problemu żeby tydzień wcześniej się zapisać, na pierwsze prenatalne też musiałam prywatnie i właśnie tydzień przed wizytą się zapisywałam:-) fajne tam ciuszki były? :p dawno już tam nie byłam po tym drugim połówkowym może tam podjadę :p

To moze jedz na IP. Niech sprawdza , czy nie dzieje się coś złego ?
Bylam 1go u lekarza na nfz mowilam o tym bolu i stwierdzila ze to normalne... Ale jej nie ufam wole poczekac do czwartku akurat mam prywatna wizyte. Boli mnie juz od miesiaca conajmniej ale zauważyłam ze coraz bardziej[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png

Prywatnie nie będzie problemu żeby tydzień wcześniej się zapisać, na pierwsze prenatalne też musiałam prywatnie i właśnie tydzień przed wizytą się zapisywałam:-) fajne tam ciuszki były? :p dawno już tam nie byłam po tym drugim połówkowym może tam podjadę :p
To jedz, sprawdza Czy zdrowe malutkie. Na pewno tak, ale żebyś miała spokojną głowę :) fajne , komplety i body śliczne. I tak nie przepatrzylam wszystkiego, tylko tak na szybko bo się spieszylam. Ale warto zajrzeć :)

A ja jestem chyba inteligentna inaczej...
Chciałam uszyć poduszki dla mamy (4, tzn 2 białe i 2 szare) i rożek dla Hani...
Poduszki dwie uszyłam (Nobla dla wynalazcy stopki z górnym transportem... inaczej nie widzę szycia tego materiału, choć naprawdę mi się podoba, to nawet na owerloku koszmarnie się szyje...)
c719f9e400be551bb2992f2d51795b99.jpg

(to taki milusi w dotyku, gruby kocyk, którego ciężki było w ogóle upchnąć pod stopką... Docelowo na narzutę i poduszki do sypialni, te są "testowe", żeby sprawdzić, jak się tkanina zachowuje w praniu, zalana kawą itd [emoji6] )

A potem wzięłam się za szycie rożka, zapominając, że jeszcze do środka coś potrzebuję (polar itd), a oczywiście wszystko, co się nadaje w miejscach, z których absolutnie nie wyjmę bez O...
Ale chociaż zewnętrzną warstwę uszyłam ;)
Zewnętrzna warstwa wygląda tak:
abab72de0c50aa3e3306128c907766a2.jpg

W środku będzie minky, czyli po zszyciu koncepcja jest mniej więcej taka:
5649425e19f0f3c6df307bebd663a22c.jpg

Ale dokończę w przyszłym tygodniu ;)
Chyba, że zamówię gdzieś tanie koce polarowe [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Bylam 1go u lekarza na nfz mowilam o tym bolu i stwierdzila ze to normalne... Ale jej nie ufam wole poczekac do czwartku akurat mam prywatna wizyte. Boli mnie juz od miesiaca conajmniej ale zauważyłam ze coraz bardziej[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png
Może rozciąganie, ale lepiej niech to sprawdzi. A bierzesz magnez ? Może kup sobie magnez z potasem. Od kad biorę nie mam takich skurczy jak miałam. Teraz ostatnio i dzisiaj mocniej , czuje jak brzuch mi się stawia, taki twardszy jest i boli jak na miesiączkę. Dobrego ból nóg i kręgosłupa. I też mam nadzieję , że jest wszystko dobrze.

Co do spojenia łonowego, nie wiem, czy od gin nie byłby lepszy fizjoterapeuta... Normalnie to się pewnie rtg robi, ale wiadomo, że w ciąży to...
Boję się, że gin stwierdzi, że to normalne rozciąganie itd, a nie wiem, jak to można jednoznacznie stwierdzić...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Może rozciąganie, ale lepiej niech to sprawdzi. A bierzesz magnez ? Może kup sobie magnez z potasem. Od kad biorę nie mam takich skurczy jak miałam. Teraz ostatnio i dzisiaj mocniej , czuje jak brzuch mi się stawia, taki twardszy jest i boli jak na miesiączkę. Dobrego ból nóg i kręgosłupa. I też mam nadzieję , że jest wszystko dobrze.
Biore magnez i inne witaminy. Mnie wlasnie brzuch nie boli tylko krocze i pachwiny[emoji53]

0d1ysek25aa91zfe.png

A ja jestem chyba inteligentna inaczej...
Chciałam uszyć poduszki dla mamy (4, tzn 2 białe i 2 szare) i rożek dla Hani...
Poduszki dwie uszyłam (Nobla dla wynalazcy stopki z górnym transportem... inaczej nie widzę szycia tego materiału, choć naprawdę mi się podoba, to nawet na owerloku koszmarnie się szyje...)
c719f9e400be551bb2992f2d51795b99.jpg

(to taki milusi w dotyku, gruby kocyk, którego ciężki było w ogóle upchnąć pod stopką... Docelowo na narzutę i poduszki do sypialni, te są "testowe", żeby sprawdzić, jak się tkanina zachowuje w praniu, zalana kawą itd [emoji6] )

A potem wzięłam się za szycie rożka, zapominając, że jeszcze do środka coś potrzebuję (polar itd), a oczywiście wszystko, co się nadaje w miejscach, z których absolutnie nie wyjmę bez O...
Ale chociaż zewnętrzną warstwę uszyłam ;)
Zewnętrzna warstwa wygląda tak:
abab72de0c50aa3e3306128c907766a2.jpg

W środku będzie minky, czyli po zszyciu koncepcja jest mniej więcej taka:
5649425e19f0f3c6df307bebd663a22c.jpg

Ale dokończę w przyszłym tygodniu ;)
Chyba, że zamówię gdzieś tanie koce polarowe [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Fajne :)

reklama
To jedz, sprawdza Czy zdrowe malutkie. Na pewno tak, ale żebyś miała spokojną głowę :) fajne , komplety i body śliczne. I tak nie przepatrzylam wszystkiego, tylko tak na szybko bo się spieszylam. Ale warto zajrzeć :)
Musze koniecznie iść żeby dokładnie zbadali niunie ,prywatnie zawsze dokładniej i lepsze zdjęcia. Lekarka powiedziała ze nawet do 23 tyg wiec trochę czasu jeszcze będzie na zrobienie :-)

Do góry