Elodia
Fanka BB :)
Witaj @Marzycielka :-) spokojnej i nudnej ciąży życzę :-) spokojnie ten dół Ci minie. W ciąży hormony szaleją i raz dobry humor a kwadrans potem dolinka.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj i gratuluje[emoji5] Nie martw sie, nie jestes sama. Ja tez mam ciagle dola, caly czas sie wszystkim martwie, tym zeby ciaza byla zdrowa, jak sobie poradzimy, jak sie w mieszkaniu pomiescimy itp. To hormony tak dzialaja i mam nadzieje, ze niedlugo przejdzie i bedziemy sie cieszyc ciaza.Jak moge, to i ja sie dolacze
Z terminu om jestem w 6+2 tyg. Termin na polowe lipca. U lekarza bylam w tamtym tyg. Ale widoczny byl tylko pecherzyk z cialkiem zoltym, za niecale dwa tyg kolejna wizyta i mam nadzieje, ze juz konkretow sie dowiem
Jak Was tak podczytywalam, to az zazdroszcze ze macie takie super pozytywne podejscie. Ja tak szczerze w ciazy chcialam byc, ale przyjelam to bez emocji. Wrecz sie zastanawiam czy to dobra decyzja, czy dam rade. Mam juz dwojke w domu, najmlodsza ma 2 latka. Mam nadzieje ze sie to zmieni, bo az sie sama nie poznaje. Dwie poprzednie ciaze byly dla mine czyms cudownym, a teraz tylko dol.
O kurczę to sporo. To ja myslalam ze tylko u mnie taka różnica wieku duża będzie :-) ale mam w pracy dziewczynę która została starszą siostrą w wieku 22 lat tak że wszystko możliwe jak widacA u mnie minęło 16 lat [emoji5]
Fajnie, że dołączyłaś gratuluję nie martw się, ja mam tak samo jak Ty, też ciąża planowana, chciana a czuję się tak jakbym nie wiedziała czy dobrze zrobiła, cz nie było lepiej poczekać itp. Mam nadzieję, że nam to szybko minie i będziemy się już tylko cieszyćJak moge, to i ja sie dolacze
Z terminu om jestem w 6+2 tyg. Termin na polowe lipca. U lekarza bylam w tamtym tyg. Ale widoczny byl tylko pecherzyk z cialkiem zoltym, za niecale dwa tyg kolejna wizyta i mam nadzieje, ze juz konkretow sie dowiem
Jak Was tak podczytywalam, to az zazdroszcze ze macie takie super pozytywne podejscie. Ja tak szczerze w ciazy chcialam byc, ale przyjelam to bez emocji. Wrecz sie zastanawiam czy to dobra decyzja, czy dam rade. Mam juz dwojke w domu, najmlodsza ma 2 latka. Mam nadzieje ze sie to zmieni, bo az sie sama nie poznaje. Dwie poprzednie ciaze byly dla mine czyms cudownym, a teraz tylko dol.
Tak zrobię. Spróbuję się już umówić. Przynajmniej będę miała zaklepany termin. Mam nadzieję, że trafię na jakąś fajną położną. Tego się obawiam najbardziej. W pierwszej ciąży w Pl trafiłam na okropnego lekarza na NFZ, na szczęście zmieniłam go na świetną lekarkę prywatnie. Teraz w grudniu też do niej pójdę na wizytę jeśli się uda.@Sabinaaa81 bede widywac tylko polozna. Chyba, ze by cos sie dzialo. Poki co mam luteine na 3tyg. Gdyby trzeba bylo dluzej to tylko lekarz, bo polozna nie ma uprawnien.
I ja sie ciesze, ze tak po kawalku ta luteine kupuje. Za dawke tygodniowa zaplacilam 235kr wiec lepiej tak niz naraz 700kr
Moja polozna jest naprawde super jak na se wiec licze, ze pomoze jsk bedzie umiala. Gdybym miala ta zolze co z Teosiem to bym miala podwojny stres.
A Ty sie umow juz na ta pierwsza wizyte. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie juz przez internet sie to robi i czesto wolne terminy sa odlegle. Ja dzisiejsza wizyte zamowilam w dzien zrobienia testu. I to byl pierwszy wolny termin do tej poloznej. Z ciekawosci zakrzalam w grafiki innych i wcale nie bylo lepiej.
Ja mimo lekarza prywatnego czekałam na swoją wizytę godzinę dłużej.Mnie też nic się nie chce [emoji14] Mam nadzieję, że nie spędzę połowy popołudnia w poczekalni u lekarza, bo podobno często są opóźnienia, na szczęście jestem jako pierwsza w kolejce, więc zobaczymy A potem w planach M ma malowanie a ja sprzątanie Jeśli nie padnę
Też o tym słyszałam :-) Podobno granica to 8 lat? (już dobrze nie pamiętam)Ponoć po takiej przerwie ciężarną się traktuje jak pierworódkę Ostatnio to usłyszałam od koleżanki, a u mnie mineło 6 lat.
Mam jeszcze starszego syna który skończył 19 lat ☺O kurczę to sporo. To ja myslalam ze tylko u mnie taka różnica wieku duża będzie :-) ale mam w pracy dziewczynę która została starszą siostrą w wieku 22 lat tak że wszystko możliwe jak widac