reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No bardzo się cieszę możliwe że od początku będę miała 100% płatne dlatego że tak długo się staraliśmy od początku wchodziło zgre zwolnienie wiele nie musiałam mówić facet wiedział co zrobić jestem mega zadowolona tylko te tabletki na podtrzymanie mnie przerazaj

uwo9yx8dax5wct20.png
Nie martw się na zapas. Pewnie dostałaś z uwagi na długie starania (często trudności z zajściem w ciąże są spowodowane przez zbyt niski poziom progesteronu) Luteina go uzupełnia w ciąży, bo zbyt niski poziom może prowadzić do trudności z utrzymaniem ciąży lub porodem przedwczesnym. Pewnie dał Ci tak na wszelki wypadek i z pewnością dobrze zrobił. Trzeba się cieszyć, że trafiłaś na fajnego lekarza :-)

reklama
Jestem zdenerwowana. Nie dość, że jestem po przejściach, to jeszcze w badaniach wychodzą mi teraz różne dziwactwa i wszystko mam podwyższone, co tylko może być podwyższone. Ta ciąża jest dla mnie jednym wielkim stresem. Z tego wszystkiego umówiłam się na piątek do drugiego lekarza, żeby skonsultować sposób postępowania tego pierwszego lekarza. Chyba wyjdę na wariatkę.

Jestem zdenerwowana. Nie dość, że jestem po przejściach, to jeszcze w badaniach wychodzą mi teraz różne dziwactwa i wszystko mam podwyższone, co tylko może być podwyższone. Ta ciąża jest dla mnie jednym wielkim stresem. Z tego wszystkiego umówiłam się na piątek do drugiego lekarza, żeby skonsultować sposób postępowania tego pierwszego lekarza. Chyba wyjdę na wariatkę.
A ten pierwszy lekarz co powiedział na takie wyniki badań? Bardzo dobrze, że idziesz do drugiego lekarza jeśli może Cię to uspokoić.

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym zwolnieniem od ginekologa? On je wypisuje na czas całej ciazy czy jak?

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym zwolnieniem od ginekologa? On je wypisuje na czas całej ciazy czy jak?
Ja w pierwszej ciąży miałam wystawiane zwolnienia po 4 tygodnie. Od 21 tc do końca. Wizyty miałam co 2 tygodnie, więc co druga wizyta dostawałam zwolnienie. Ciąża zagrożona.

@Sabinaaa81 bede widywac tylko polozna. Chyba, ze by cos sie dzialo. Poki co mam luteine na 3tyg. Gdyby trzeba bylo dluzej to tylko lekarz, bo polozna nie ma uprawnien.
I ja sie ciesze, ze tak po kawalku ta luteine kupuje. Za dawke tygodniowa zaplacilam 235kr wiec lepiej tak niz naraz 700kr
Moja polozna jest naprawde super jak na se wiec licze, ze pomoze jsk bedzie umiala. Gdybym miala ta zolze co z Teosiem to bym miala podwojny stres.
A Ty sie umow juz na ta pierwsza wizyte. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie juz przez internet sie to robi i czesto wolne terminy sa odlegle. Ja dzisiejsza wizyte zamowilam w dzien zrobienia testu. I to byl pierwszy wolny termin do tej poloznej. Z ciekawosci zakrzalam w grafiki innych i wcale nie bylo lepiej.

A ten pierwszy lekarz co powiedział na takie wyniki badań? Bardzo dobrze, że idziesz do drugiego lekarza jeśli może Cię to uspokoić.

On zlecił te badania, ale też kazał przyjść z wynikami po 4 tygodniach dopiero, czyli za 3 tygodnie

Jeśli uważa, że trzeba, to wypisuje. Dużo zależy od lekarza i jego podejścia. Mój uważa, że jak się nic nie dzieje, to lepiej pracować niż leżeć w domu i się dołować

reklama
@Agatka29 super, ze wizyta ok. Jak to fajnie, ze juz zobaczylas taka mala dzidzie[emoji5]
A to tsh to kontroluj bo to wazne.

@Columbina wydaje mi sie, ze powinni wydac Ci ksero wynikow. W koncu pacjent ma prawo do wgladu w swoje wyniki.

@zaczarowanaKicia ja bylam na usg w 4t4d i bylo widac tylko mala jamke w macicy. Ale cos tam bylo [emoji6]
Ja biore od poczatku Luteine i Duphaston.

@gawkat a co sie dzieje z wynikami? Moze wcale nie sa zle tylko normy sa podane dla kobiet poza ciaza? Jakis lekarz juz je widzial?

@Junka l4 mozna wypisac chyba max na miesiac. Ja w pierwszej ciazy chodzilam na wizyry co 2 tyg. i tak dostawalam l4.

Jejku jak mi sie nic nie chce [emoji53] Muli mnie, glowa boli, zgaga meczy i w ogole jakos tak slabo. Chyba ta pogoda nie pomaga. A tu trzeba sie szykowac do pracy.
A jutro wizyta u gina i pediatra z mloda (bilans + szczepienie).

Do góry