reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Smacznego :) A jaki sweterek robisz? Na drutach czy szydełku? Ja nie umiem ani na drutach ani na szydełku :(
Na szydełku :)
Swego czasu sama się nauczyłam, a leżąc w domu wiele się takich rzeczy robi... ;)

Taki bardzo prosty, trochę "kurteczkowy" (bo ciepły), ale bardziej miękki niż minky ;)
Dla takich dzieciaczków nie trzeba robić pokroju na pachy itd - prostokąt na plecy, dwa na przód, rękawy i gotowe ;)
Jak skończę to wrzucę fotki ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Niby się już uspokoiłam i nie ma takiego stresu jak na początku przed każdą wizytą ale coś z tyły głowy zawsze siedzi. Na szczęście uspokaja mnie kopanie małego bo inaczej bym pewnie stresowała się dużo bardziej :)

W ogóle wczoraj M mnie zaskoczył bo zarezerwował nam hotel na 3 dni w Randstad w Czechach :) Taka mini podróż poślubna [emoji7]
Super [emoji106]
No i ważne, że pomyślał, bo z facetami jak wiadomo różnie to bywa... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej dziewczyny
Kciuki za wizyty

U mnie noc fatalna
Od 21-23 mały urządził sobie dyskotekę tak mnie kopał ze nie umiałam spac na żadnym boku jakbym nagrała film to brzuch cały chodził a jak już zasnął to budziłam soe ck pół godz albo nos zapchany, czułam tez gorączkę, albo miałam tak przeciąg w dziurkach ze szok...
obudziłam się przed chwila cała połamana, nie wiem czy jedynie plusem nie jest to ze gluty z nosa nie są przezroczyste tylko pomarańczowe i gęste wiec chyba schodzi mi cis z tych zatok
Mimo wszystko dziś zostaje w lozku znów jutro i nd tak samo w pon pójdę do lekarza po l4 i przesiedze na spokojnie w domu dolecze się do końca

Rzadko kiedy choruje ost raz tak chyba 4 lata temu ale zawsze zdycham [emoji58]

Ola moja kumpela ma benetto holand on się różni koszem od vulcano i testowałam go naprawdę fajny lekki dobrze się prowadzi spacerówki używa i jest zadowolona

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Kciuki za wizyty

U mnie noc fatalna
Od 21-23 mały urządził sobie dyskotekę tak mnie kopał ze nie umiałam spac na żadnym boku jakbym nagrała film to brzuch cały chodził a jak już zasnął to budziłam soe ck pół godz albo nos zapchany, czułam tez gorączkę, albo miałam tak przeciąg w dziurkach ze szok...
obudziłam się przed chwila cała połamana, nie wiem czy jedynie plusem nie jest to ze gluty z nosa nie są przezroczyste tylko pomarańczowe i gęste wiec chyba schodzi mi cis z tych zatok
Mimo wszystko dziś zostaje w lozku znów jutro i nd tak samo w pon pójdę do lekarza po l4 i przesiedze na spokojnie w domu dolecze się do końca

Rzadko kiedy choruje ost raz tak chyba 4 lata temu ale zawsze zdycham [emoji58]

Ola moja kumpela ma benetto holand on się różni koszem od vulcano i testowałam go naprawdę fajny lekki dobrze się prowadzi spacerówki używa i jest zadowolona

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oby Cię to przeziębienie szybko opuściło. Lepiej wyleż i dolecz do końca, nie ma co ryzykować. Twój maluch to dał Ci popalić :p
Chcieliśmy na początku właśnie Hollanda ale ten kosz mnie na żywo nie przekonał, spacerówki podobno są ok, ale jedynie o Vulcano znalazłam same pozytywne opinie, do tego jest lekki i wygląda delikatnie :) Mam nadzieję, że będziemy zadowoleniu, no a jak Ty kupisz to koniecznie też się pochwal :)

To nie u mnie to Margany córeczka chora. Wcale Ci się nie dziwie, mi czasami tez smutno, że nie da się wyjść, zrobić tak jak by się chciało tylko akurat u mnie są często goście, dzisiaj znowu siostra przyjedzie
Chyba się nie obudziłam jak to pisałam, że mi się dzieci pomyliły... [emoji15]

U mnie właśnie żadnych gości, bo mieszkam na zadupiu i każdy ma daleko, mama parę razy przyjechała, ale wiecej nie mogła :(
Jak się poczuję lepiej i siądę do maszyny to mi się humor poprawi, a potem pójdę do sąsiadki na kawę, (drzwi obok ;)), ale muszę się wyleczyć najpierw (nie chcę jej dzieci zarazić...)

0d1yrjjgtd95fou3.png

My byliśmy nad morzem we wrześniu na kilka dni, jechaliśmy autokarem, nie byłam jeszcze w ciąży a podróż była i tak trochę męcząca, teraz pewnie bym się nie zdecydowała choćby z uwagi na sikanie co chwilę [emoji14]
Nam wakacje w tym roku odpadną, ale planujemy gdzieś pojechać chociaż na weekend w okolicach września. Na przyszły rok w czerwcu M już zaplanował Chorwację autem :)
Myśmy we wrześniu byli w Bieszczadach :)
Ale też daleko, więc odpada na razie... Może później, jesienią ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Chyba się nie obudziłam jak to pisałam, że mi się dzieci pomyliły... [emoji15]

U mnie właśnie żadnych gości, bo mieszkam na zadupiu i każdy ma daleko, mama parę razy przyjechała, ale wiecej nie mogła :(
Jak się poczuję lepiej i siądę do maszyny to mi się humor poprawi, a potem pójdę do sąsiadki na kawę, (drzwi obok ;)), ale muszę się wyleczyć najpierw (nie chcę jej dzieci zarazić...)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Zdarza się czasami pomylić ☺️ tyle nas pisze i jeszcze takie ilości, że czasami ciężko nadążyc☺️ myślę, że jak zrobi się wiosna to od razu nam się samopoczucie poprawi☺️

Wczoraj wieczorem pierwszy raz czułam takie jakby kopniaczki w dwóch różnych miejscach jeden po drugim, nie wiem czy on tam jakieś akrobacje robi czy to nóżka i rączka :) I pierwszy raz zdarzyło się, że czułam jakby przesuwanie :)
Rośnie ci syn, rośnie ;)
Hania też szaleje ;) poza tym jak widziałam na prenatalnych stopę za głową a drugą gdzieś "normalnie", to już nic mnie nie zdziwi [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Ja dzisiaj na sniadanko znowu jajko sobie wyobraźcie, że przed ciążą wcale nie jadłam a teraz bym mogła codziennie ☺️ jajka i kakao☺️

Do góry