reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Takie mamy problemki ostatnio. Nie chce spać. Najchętniej by sięv teraz bawił i biegał po domu. Jak ssie, to trochę chociaż przysypia, ja też mogę drzemać.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieci chyba mają takie etapy moje też miały, że budziły się w środku nocy i czasami z 3 godziny wyjęte. Ogólnie w nocy budziły się długo przynajmniej Marysia bo Kacper trochę krocej

reklama
Cześć dziewczyny :)

No i piątek ;)
[emoji106]

Przy takim rozmiarze różnica w komforcie jest duża, a i biust dużo lepiej zniesie ciążę :)
(tak btw, to rozkiarówka brytyjska, zgodnie z nią mam dość porównywalny rozmiar ;) powiedzmy 65H, czyli odpowiadający 70G ;))

Ja wczoraj odebrałam kolejne zamówienie z melissy - 65L z eco i 70H z cielistego (jest ciasniejszy pod biustem i miska relatywnie dość spora) - zgodnie z planem są odrobinę za duże, obecnie mam na sobie eco 65K (70G cielisty w praniu...), ale chciałam mieć w zapasie, bo o tyle to jeszcze na pewno urośnie, a jednak czas oczekiwania może być trochę wkurzający ;)
Ważna różnica techniczna - mniejsze mają zapięcie na 2 haftki, większe na 3 ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja nie mieszkam w dużym mieście :) jutro idę do galerii to się zapytam w smyku czy w niedziele mają otwarte to będę mogła ze spokojnym sumieniem powiedzieć , że na 100% otwarte :) bo jak mi jeden sklep potwierdzi to oznacza, że nie wprowadzam w błąd :) ale byłam wczoraj i była kartka na drzwiach galerii , że 11marca będzie zamknie :) a tak to otwarte

f2w39n7303c24ozn.png
Galerie handlowe a normalne sklepy to spora różnica ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Bo zwykle sklepy z ciuchami z reguły w niedzielę były zamknięte. Otwarte były tylko sklepy w galeriach.

Widzę że temat zamkniętych sklepów w niedzielę poruszałyscie. Ja zakupów w niedzielę nie robiłam. Wkurzają mnie niemiłosiernie te pielgrzymki rodzin w galeriach. Te matki z noworodkami w fotelikach łażące przez pół dnia od sklepu do sklepu. Jak musiałam zrobić większe zakupy to w sobotę. Też sporo ludzi ale niedziela zawsze była dla mnie dla rodziny z.rodzina. Jako że oboje moi rodzice pielęgniarkami byli to zdarzało się czesto że któregoś z nich nie było albo i obojga i byliśmy wtedy sami. I przez wzgląd na to jak się wtedy czułam jako dziecko nastolatek nie chodzę na zakupy w niedzielę. Szkoda mi tych rodzin ktore muszą być rozdzielane i nie mogą tego czasu spędzi razem bo mi się usra spędzenie niedzieli na lazeniu bez celu po sklepach. Bo o ile sklep można zamknąć i ludziom krzywda się nie dzieje (patrz choćby Niemcy) tak niestety szpitali zamknąć nie moga.

Teraz muszę tylko pilnować by nie brakło mleka dla dzieci bo to jedyny produkt który lubi mi się kończyć akurat w dzień wolny. Ale to wtedy od biedy pójdę do sklepiku gdzie właściciel stoi za lada i obsługuje.

Po za tym u mnie włączyła się nerwowość przed sobotnią wizyta. Mam ja po południu i najchętniej bym z rana pojechała na budowę czymś się zająć. Mam sporo desek do zaimpregnowania ale mąż się krzywo patrzy że opary będą. A jakbym się czymś takim zajęła to bym nie myślała.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, że krzywo patrzy, bo impregnaty faktycznie są dość kiepskim pomysłem w ciąży... [emoji15]
Ja bym chciała pomalować kawałek ściany (dokończyć mojego "maziaja"), ale drabina obecnie to jeszcze gorszy pomysł... Ale może za parę tygodni, jak już choćby łazienka będzie działać (woda +odpływ będą podłączone), to coś tam pomaluję, choćby niżej, w zasięgu ręki ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry